Přejít na obsah

UPC od února 2014 skoncuje s dlouhodobými slevami


Návštěvník Retiree

Doporučené příspěvky

Návštěvník Athlon

Mě končí smlouva na combi klasik+ už tento měsíc. Taky jsem na to zvědavý, ale asi se to nedovím. Chodí mi e-mail výpisy ze sipa někoho z druhého konce republiky. Už jsem to oznamoval, ale UPC je to jedno.

 

e-mail:

Vážený kliente,

abyste měl přehled, které služby u nás využíváte, zasíláme Vám informativně toto vyúčtování. I nadále Vám budeme předepisovat naše služby do SIPO, které prosím uhraďte vždy do konce měsíce, ve kterém je uvedena splatnost.

Kromě toho, že máte každý měsíc detailní přehled o účtovaných službách, naplňujeme tak i naši zákonnou povinnost. Tento e-mail neobsahuje obchodní sdělení, nemůžeme Vám tedy nabídnout možnost odhlášení jeho zasílání.

Pokud budete mít k vyúčtování dotazy, jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 241 005 100.

Příjemnou zábavu s našimi službami přeje

Vaše UPC.

Tento mail je generován automatizovaným systémem. Pokud na něj chcete reagovat, nepoužívejte tlačítka Odpovědět, ale využijte prosím opět standardní kontaktní formulář, který naleznete zde

Pro bližší informace k vyúčtování klikněte zde zde.

Pokud máte potíže se zobrazením PDF souboru, nainstalujte prosím poslední verzi prohlížeče Adobe Acrobat Reader

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

Pro ověření platnosti elektronického podpisu je třeba nainstalovat si kořenový certifikát I.CA pro komerční certifikáty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda
Měl jsem uzavřenou smlouvu starter + sport za 150kč napořád. Teď mi to chtějí zvednout na 200kč, prý mi skončila akční nabídka. Ale jak mohla skončit, když byla napořád?? Vysvětlí mi to někdo? A je to vůbec možné?

Není to jen problém UPC, ale tak jako tak by si měly firmy rozmyslet své sliby s "cenami napořád".

http://www.digizone.cz/clanky/upc-dosta ... e-naporad/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník david3434

Tomu,kdo nechce platit více se dá jen doporučit,aby při vyjednávání s UPC pohrozil že podá stížnost na ČTU a připadně jí i podat.Osobně si ale myslím že UPC vám ustoupí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dr.dousek
Měl jsem uzavřenou smlouvu starter + sport za 150kč napořád. Teď mi to chtějí zvednout na 200kč, prý mi skončila akční nabídka. Ale jak mohla skončit, když byla napořád?? Vysvětlí mi to někdo? A je to vůbec možné?

Mám to samý, klidně bych platil o 50 víc, ale ten balíček co přidávají se mně vůbec nelíbí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážení zákazníci,

 

Od 1. února 2014 Vám dvojnásobně navyšujeme rychlost Vašeho stávajícího internetového připojení.

Nově bude Vaše rychlost stahování dat až 10 Mb/s a odesílání dat až 1 Mb/s.

 

Věříme, že rychlejší internet Vám zpříjemní využívání internetového obsahu, ať již se jedná o stále oblíbenější internetové video, sdílení fotografií s přáteli a rodinou nebo rychlejší přístup k vaší e-mailové schránce a jejímu obsahu.

Zároveň s touto změnou dojde k navýšení ceny Vámi užívaného internetového připojení o 25 Kč měsíčně (cena včetně DPH).

 

Ostatní ceny, jako jsou např. pronájmy zařízení nebo servisní poplatky zůstávají bez změny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník zdenda97

Milionová pokuta UPC za klamavou obchodní praktiku

 

Český telekomunikační úřad uložil společnosti UPC Česká republika, s.r.o., pokutu ve výši 1 000 000 Kč za užití klamavé obchodní praktiky. Sankcionovaný subjekt od září 2011 do září 2012 nabízel balíčky svých produktů s uvedením slibu „jedinečná cena, která platí napořád“, přičemž od 1. ledna 2013 je přestal účtovat v původních garantovaných cenách.

 

Jde o jednu z nejvyšších pokut uloženou ČTÚ podnikateli v elektronických komunikacích za správní delikt na úseku ochrany spotřebitele (porušení zákazu nekalých obchodních praktik). Jednání společnosti UPC Česká republika, s.r.o., úřad vyhodnotil jako zvlášť závažné vzhledem k tomu, že uvedla v omyl spotřebitele, který je ve vztahu tou slabší stranou a nemá prostředky ani možnosti, jak se tomuto klamavému jednání aktivně bránit. Jedinou možností spotřebitele při nedodržení ujednaných podmínek smlouvy je odstoupení od této smlouvy, což je pro spotřebitele tou nejméně vhodnou s ohledem na nutnost zřizování nové služby, možné finanční zatížení např. při vracení zapůjčeného modemu a na časovou náročnost při změně smluvních vztahů u nového poskytovatele.

 

Společnost se ve správním řízení hájila tvrzením, že svému závazku nemohla dostát vzhledem ke stoupajícím nákladům - nárůstu plateb za energie a poklesu ekonomické výkonnosti. Přestože by ani tyto okolnosti nemohly být důvodem k tomu, aby užitou klamavou obchodní praktiku ospravedlnily, ČTÚ v rámci šetření ze statistických dat zjistil, že ceny elektrické energie v roce 2012 naopak klesaly a ekonomické výsledky operátora byly v roce 2012 o 130 milionů korun lepší než v roce předchozím.

 

Rozhodnutí o pokutě zatím není pravomocné.

 

Zdroj: ČTÚ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Obdržel jsem elektronický dopis od UPC, kde mě informují, že navyšují internet 5Mb na 10 Mb + navýšení ceny o 25,-Kč. Dále jsem měl před 2 roky sjednanou nabídku Starter + Relax napořád za 150,-Kč, pak to bylo navýšeno díky pronájmu STB na 191,50. V dopise píší, že po roční akci (přičemž těžko roční, když byla napořád - viz jak písší uživatelé nahoře - když jsem se ptal na ZL, ať mi vysvětlí pojem NAPOŘÁD a roční akce, tak mi OP sdělil, že v té době nevěděli, jak se bude vyvíjet trh - kecy). S radostí mi oznamují, že mi dají cenu stále výhodnou 200,-Kč + STB 50,-Kč a 11 kanálu navíc, přičemž kanály typu AXN White, History Channel, atd. použití pro mě 0.

 

Takže pro mě impuls k jednání, abych smlouvu, kterou mám na dobu neurčitou zrušil. Aktuálně si zjišťuji nabídky internetu od konkurence a max.se u UPC nechá PL, jelikož okolí mají UPC. A TV a net udělám jinde. Klient jsem přes 15 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...