Přejít na obsah

UPC zdvojnásobuje rychlost internetu na 240 Mbit/s


Pavel m

Doporučené příspěvky

UPC Česká republika skokově zvyšuje rychlosti internetového připojení pro domácnosti. Noví i stávající zákazníci budou moci od září 2013 surfovat rychlostí až 240 Mbit/s bez omezení objemu stažených dat. UPC tak zůstává jedničkou v rychlosti připojení internetu u domácností.

 

V českých domácnostech je stále více zařízení, která jsou bezdrátově připojena k internetu. Už to není pouze stolní počítač, ale rovněž notebooky, tablety, herní konzoly, čtečky knih či mobilní telefony. „Oproti roku 2011 se v domácnostech se službami UPC průměrný počet zařízení připojených k internetu zdvojnásobil na současných šest. Díky masivním investicím přinášíme po optických sítích internet s revoluční rychlostí 240 Mbit/s, který tato zařízení spolehlivě propojí a zdlouhavé načítání webových stránek a videí tímto posíláme definitivně do historie,“ říká generální ředitel UPC Česká republika Václav Bartoň.

 

Domácnosti s připojením od UPC stáhly za letošní první pololetí o 18 % více dat z internetu než za stejné období v loňském roce. Průměrně to bylo od ledna do června průměrně 36 gigabajtů měsíčně. Srovnatelný trend zaznamenává i objem dat odeslaných uživateli do sítě internet.

 

Rychlost pro stahování dat 240 Mbit/s na kabelových sítích je šestinásobně vyšší než u poslední generace hlavní konkurenční technologie DSL. Nezpochybnitelný náskok má i oproti rozvíjejícím se technologiím mobilního připojení.

 

V posledních osmi letech vyhodnotila nezávislá agentura Digimark internetové připojení od UPC jako nejlepší na českém trhu.

 

UPC Česká republika, s.r.o. je největším českým poskytovatelem placených televizních služeb a širokopásmového vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1,34 milionu domácností v 370 lokalitách. Služby UPC využívá 1,2 milionu zákazníků. UPC je dceřinou společností Liberty

  • Premium
  • -
  • -, Základní, Family, Sport, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ski1961
Hmmm... a upload? Zůstane stejný, nebo se bude taky navyšovat?

 

No, zajímavé taky bude, co to udělá s cenou. Pokud budou zdražovat, tak dle mého spláčou nad výdělkem, neboť dnešní rychlosti většíně uživatelů bohatě postačují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Nebudou zdražovat a celé navýšení rychlosti je pouze marketingový tah, protože to reálně využije jenom zlomek lidí. Na běžný provoz v pohodě stačí i 30 nebo 60Mbps. Spíš ten upload, ten by to chtělo dostat výš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Bucky Kid

Moc tomu nevěřím, zruší jeden dva nejnižší tarify a klienty přesunou na nejnižší nový což bude něco kolem 30Mbit. Strategii postupného nucení zákazníků přecházet na rychlosti které nepotřebují za odpovídající navýšení paušálu úspěšně razí UPC už nějaký ten rok.

 

Hmmm... a upload? Zůstane stejný, nebo se bude taky navyšovat?

Upload nikdy, proto mě taky rozesmála ta věta o jedničce na českém trhu v rychlosti a počtu přípojek :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcman

Zavideli ste slovakom ze mame 150mb/s internet. Tak teraz budete mat 240mb/s internet krory osobne vam zavidiet nebudem. UPC potrebuje udrzat cenu internetu na rovnakej cenovej urovni a jedina cesta je zvysovanie rychlosti. Ja osobne mam 50mb/s a bohate mi staci. U nas to vychadza na takmer 28euro len solo 150mb internet s cisco modemom.

 

Tu sa da najst diskusia na fb UPC cz: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 438&type=1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

240 Mb/s je super, to už bych i já uvítal, file hostingy bez problémů zvládají rychlosti kolem 100 Mb/s, tak by ty filmy aspoň byly rychlejc 8)

s upload boosterem 40 Mb/s už taky neni úplně k zahození, i když by to pro mě byl downgrade... že bych se vrátil zpátky k upc? :o

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spíše už by to chtělo hybridní set-top-boxy s HBO OD nejlépe se službou Horizon. Případné povolení USB portu u modemu na případné sdílení tiskáren, apod.

 

Sice 240 Mbit/s je hezký, ale podle mě málo lidí takovou rychlost využívá skoro neustále. Na filmy to ano třeba 1-2 denně záleží kolik jich výjde a to je tak vše. Spíše ten mizerný upload to chce zvednout. 40Mbits, jak píšeš by bylo hezké, ale co když u 240 Mbit/s nepůjde mít Upload booster ?

 

Druhá věc, který webhosting ze začátku zvládne 240 Mbit/s ? Přes torrenty ano, ale tak třeba u share-rapidu si nejsem jistý ani u uloz.to, ale třeba takový Webshare by mohl. Další věc je, jak to utáhnou starší harddisky, jsem zvědavý jak můj WD RE4 2TB zvládne 240Mbits, když se mi teď už u 120Mbits divně chodí :-D (možná špatný kus, ale co já vím.)

  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co já sem vysledoval, tak ulozto i czshare bez problémů zvládá 100 Mb/s, tudíž by to mělo zvládat i něco víc... sharerapid by potřeboval víc stahovacích slotů za příplatek :?

jsem zvědavý jak můj WD RE4 2TB zvládne 240Mbits, když se mi teď už u 120Mbits divně chodí :-D

to už aby ses začal loučit s datama :lol: 240 Mb/s je jenom 30 MB/s, to zvládaly disky i před deseti lety...

btw sem si neuvědomil, že booster nezrychluje na dvojnásobek, ale jenom o 4 Mb/s, to už by bylo větší dilema :)

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...