Odesláno 23. června 2020 4 roky No ze by zrovna ten byl lepsi..? https://www.zive.cz/clanky/mereni-rychlosti-internetu/sc-3-a-197575/default.aspx - - - CA modul OVA
Odesláno 23. června 2020 4 roky Asi se také hlásím do klubu 😞 Platím si 300/20 tarif a od poloviny května jsem pomocí https://www.speedtest.net naměřil maximálne 80/20. Vždy po restartu modemu se rychlost na pár testů během 5 minut zvedla na 300/20 ale poté se opět vrátila na 80/20 Psal jsem na technickou podporu a v momentě kdy mi odepsali, vše fungovalo krásně několik dní 🙂 Bohužel nyní již dva dny pozoruji původní příznaky rychlost max 80/20, po restartu modemu chvili 300/20 ale za pár minut zpět na 80... Až mám pocit že to Vodafone škrtí a když se někdo ozve, omezení dočasně zruší s vědomím, že uklidněný klient to po čase přestane sledovat... Budu znova psát/volat na podporu
Odesláno 23. června 2020 4 roky @cvancara no to je sice pravda co tam píšou, jenže on právě potřebuje měřit rychlost na poslední míli, protože potřebuji zjistit jestli je problém u něj doma, nebo mezi modemem a UPC, co je dál už ho fakt nezajímá. A jinak ty měřící servery se tam dají ručně změnit, takže si tam můžeš navolit jakékoliv jiné město nebo providera. @Pavel23 neuvádíš sice jaký máš modem, ale zkus se podívat do nastavení modemu najít tam záložku downstream a tam by měly být informace o úrovni a kvalitě signálu, zkus udělat screen a hodit to sem, možná bude problém se signálem ale také možná ne. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 23. června 2020 4 roky Jenom takovej nápad, nemáte moznost pujcit si nekde trochu slusnejsi router? Ten Compal bych prepnul do bridge modu, za nej router a uvidite.Když se to zlepsi, tak bude problem v modemu Compal resp. v jeho router hw (treba neupocita laicky recemo).Myslím ze za pokus by to stalo.Kabely vcetne koaxu od zasuvky jste kontroloval, konektory jsou oka? Nemate tam treba nejaky blby rozbocovac na koaxu k TV?x iPad x Pro
Odesláno 23. června 2020 4 roky před 4 hodinami, tomus napsal: @cvancara no to je sice pravda co tam píšou, jenže on právě potřebuje měřit rychlost na poslední míli, protože potřebuji zjistit jestli je problém u něj doma, nebo mezi modemem a UPC, co je dál už ho fakt nezajímá. A jinak ty měřící servery se tam dají ručně změnit, takže si tam můžeš navolit jakékoliv jiné město nebo providera. @Pavel23 neuvádíš sice jaký máš modem, ale zkus se podívat do nastavení modemu najít tam záložku downstream a tam by měly být informace o úrovni a kvalitě signálu, zkus udělat screen a hodit to sem, možná bude problém se signálem ale také možná ne. @tomusv podpisu uvadim ze mam Compal 🙂 . mam ho v rezimu bridge. dostanu se tak do jeho nastaveni? asi musim pripojit laptop naprimo? @jandikv bridge modu je. 3 roky poklesy rychlosti byly vyjimecne ted je to na muj vkus trochu moc casto ale napadlo me. nepouzivam set top box a nedavno jsem si kabely vcetne koaxu dal pekne uhledne do svazku apod. co kdyz jsem koax k modemu spojil s konektorem kde byl driv pripojeny set top box. mohlo by to mit vliv?
Odesláno 23. června 2020 4 roky V podpisu typ modemu uveden nemáš, jinak bych se neptal. Do modemu který je v režimu bridge se přihlásíš přes adresu: 192.168.100.1 Tam se koukni na nastav toho signálu a bude víc jasno. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 24. června 2020 4 roky @tomusOmlouvám se. Myslel jsem, že Compal je jen jede. Mám typ CH7465LG-LC. Přikládám obsah záložky downstream. Ale je to po restartu. Tedˇmám plnou rychloést, ale když jsem přišel domů tak rychlost byla na 50/20. Až to zase klesne pošlu další přílohu. compal1.pdf
Odesláno 24. června 2020 4 roky V profilu pod tvým příspěvkem máš uvedeno pouze Modem, z toho opravdu nelze usoudit o jaký konkrétní typ modemu se jedná. A ty hodnoty signálu vypadaji v pořádku, zkus udělat foto až ti ta rychlost spadne, pak bude víc jasno. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 25. června 2020 4 roky Trošku OT, ale na měření doporučuji ve vyhledávání Google zadat speedtest. Je skvělý. Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Vodafone TV Premium, CA modul Hradec Králové
Odesláno 6. července 2020 4 roky V 24. 6. 2020 v 22:37, tomus napsal: V profilu pod tvým příspěvkem máš uvedeno pouze Modem, z toho opravdu nelze usoudit o jaký konkrétní typ modemu se jedná. A ty hodnoty signálu vypadaji v pořádku, zkus udělat foto až ti ta rychlost spadne, pak bude víc jasno. @tomustak uz je to zase pomale...posilam data...po restartu modemu se to zase zlepsi edit: tak pozor ... vsiml jsem si v rozhrani routeru, ktery je za Compalem, ze WAN pripojeni ma jen 100Mbps propustnost..tak jsem prepnul kabel do jineho LAN portu na modemu a okamzite je propustnost 1Gbps a internet je opet svizny i bez restartu...Je mozne ze by mel Compal vadny LAN port? Da se to nejak zjistit? Budu dal pozorovat edit 2: hmmm tak po chvili i na 2. portu propustnost klesla na 100Mbps..a kdyz prepojim na dalsi, opet se to vylepsi..uvidime co dalsi porty compal2.pdf Upraveno 6. července 2020 4 roky uživatelem Pavel23
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.