Přejít na obsah

Centrio vs. UPC?


Návštěvník Alessio25

Doporučené příspěvky

Návštěvník Alessio25

Ahoj všem. Řeším tady jedno dilema ohledně internetu a TV u mě doma. Bydlím na sídlišti Velká Ohrada na Praze 5.

 

Před pár lety jsem tady měl UPC, ale pak jednou přišel milý pán z Centria, nasliboval hory doly a já přešel k nim. Bylo to fakt výhodný. Mám tady službu Trio (se dvěma setoboxy - jeden HD a druhý obyčejný). Tehdy to bylo za nějakých 900 Kč a bylo to super. UPC tomu nemohlo tehdy konkurovat.

 

Jak šel čas, tak se samozřejmě opět ceny různě vyvíjely a teď je podle mě Centrio o dost nevýhodnější. Za tu službu Centrio Trio platím momentálně už 1199 Kč a to jsem s nima ještě uhádal zdarma české HD kanály (jinak se platí 49 Kč navíc). Co se týká kvality služeb, tak jsem celkem spokojený. Download i Upload je běžně okolo 20 Mbit (stahuju i posílám stabilně rychlostí 3,5 MB/s). Mrzí mě třeba ale kvalita HD kanálů. Samozřejmě je to často asi kamerama a technologií přenosu, protože třeba když je na ČT Sport nějaký tenis nebo když bylo MS v biatlonu, tak to bylo super, ale 90% času je HD kvalita kanálů hrozná. Třeba u Sport 1 mi sice svítí, že je to v HD, ale obraz je na velké TV špatný.

 

V ceně jsou prakticky všechny programy, co se dají naladit. Včetně všech HBO a podobně. My se doma na to už ale vůbec nedíváme, takže je to dost zbytečné platit. Proto jsem si říkal, že je čas na změnu :-) Otázkou je, zda má cenu se nějak snažit domlouvat s Centriem a nebo přejí zase zpět k UPC (nebo třeba jestli je tady na Praze 5 něco dalšího lepšího?)

 

Díval jsem se třeba u UPC na Kombi Komfort, kde je podle jejich webu cena 683 Kč. Internet by byl snad v pohodě a vyhovovaly by mi i televizní kanály. Tam se platí ale i za pronájem setoboxu další peníze navíc, co? Další peníze jsou za nějaký jejich router nebo jak to teď je? Má cenu si zkusit domu zavolat nějakého jejich obchoďáka a vyhandlovat s ním nějakou lepší cenu?

 

Díky za tipy a rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

napiš na frantisek.javurek@centronet.cz, s nim se určitě dohodneš na úpravě, nejspíš máš nějakej starej nevýhodnej balíček...

Trio+ stojí dneska 1050, v ceně sou pořád dva stb a 100 tv stanic včetně hbo a cinemaxu, net 60/60 a telefon bez paušálu, hd balíček zadarmo by ti snad moh zůstat 8)

ke kombi komfort je třeba připočítat cenu dvou stb (celkem 140 až 200 kč), modem za 50 nebo 70 a balíček superfilm s hbo a cinemaxem stojí 320, celkem 1193 až 1273 :? nebo si můžeš zařízení zaplatit jednorázově, cca 6000 až 12000 Kč, což se začne vyplácet po dvou až čtyřech letech užívání služeb upc, pak bys platil měsíčně o 50 kč míň než nově u centria...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Alessio25

Jasny, diky. No, me jde spis o to, ze ja uz ani moc o tech 100 programu nestojim. Spokojil bych se vicemene jen s nejakou zakladni nabidkou plus sportovnima kanalama. U toho Centria me mrzi to, ze oni treba nemaji v tom Triu HD sportovni programy. Kdyz jsem chtel eurosport v HD kvalite, tak mi to chteli dat jen v ramci nejakeho balicku za 250 Kc nebo kolik. A jak jsem psal, ta kvalita HD mi prijde dost podivna.

 

No, ja puvodne taky platil mene za Trio, ale oni to postupne zvysovali, jednou za rok treba o 50 Kc a ted se to vysplhalo az na tech 1199, coz mi teda prijde dost sileny.

 

U toho UPC je za 683 Kc ten Kombi komfort. Jsou tam i ty sportovni kanaly v HD kvalite v cene. Dva setoboxy taky uz nevyzaduju. Druhy mam v loznici a TV zapnu tak jednou za mesic. A beztak se spis divam jen na obycejne ceske programy, co chytnu normalne. Pokud bych za pujceni stb platil traba 100 a za modem 50, tak se celkove dostanu na nejakych 833 a to je celkem slusna uspora..

 

V Centriu me nastvali tim, ze na zacatku roku prisel dopis, ze kvuli zvyseni DPH zvysuji ceny za sluzby o 5%. Byl to takovy usmudlany dopis, co ocividne posilali vsem uzivatelum. Nebylo tam napsano, kolik jsem platil doted a kolik tedy budu platit nove. Asi pocitali s tim, ze si vezmu kalkulacku a budu si to pocitat sam. Tak jsem to neresil a tyden po odeslani puvodni ceny 1149 Kc mi prisla zprava do TV, ze jim dluzim 50 Kc. A o par dni pozdeji mi vsechny sluzby zablokovali. Musel jsem jim tam volat a skemrat, aby mi to zase pustili, ze potrebuju pracovat.

 

V dnesni dobe mi prijde docela ulet, ze neustale zvysuji ty ceny. Pokud za nejake tri roky zvysi cenu o 200 Kc, tak mi to prijde celkem dost. Bavi me taky jejich obchodni podminky, kde je napsano, ze clovek muze smlouvu zrusit pouze ke dni podpisu smlouvy. Ja mam smlouvu podepsanou k nejakemu 14. cervnu, takze pomalu premyslim, co ted delat. Jestli zrusit a nebo zustat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

U TV by možná stálo za úvahu vzít satelitní Skylink a za 249,- Kč měsíčně si vybrat z nabídky Flexi 7 HD programy dle svého uvážení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...

v tom případě by tě moh zajímat balíček Moje volba - net 40/40, základní programy a jeden tématickej balíček podle vlastního výběru za 500 měsíčně, v ceně je sice jenom SD stb a nevim přesně, kolik by stál HD, ale tušim že kolem 50 Kč... kdyby ti zůstal HD balíček zadarmo, pak bys platil jenom těch 550 :) ale to musíš řešit na uvedenym emailu, tady s tim prd vymyslíme...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci brat iluze o UPC, ale kdyz jsi mluvil o tom zdrazovani a dopisu od Centria, tak to je jakobys mluvil o UPC, tady za posledni rok probehlo uplne totez, rade klientu narostli ceny sluzeb az o stovky korun.

Nejmene to ale postihlo prave balicky Kombi, protoze ty jsou jiz od zacatku "zmodernizovane".

 

Velka vyhoda UPC telelvize oproti Centronetu je v tom, ze tv signal jde po obycejnem koaxialnim kabelu a navic soucasne ve trech variantach, tedy analog, kabelovy digital DVB-C a dokonce i pozemni DVB-T, takze staci pripojit jakykoliv pocet televizoru, trebai tu nejstarsi televizi bez jakehokoliv STB a pojedou ti aspon analogove kanaly, ktere uz ani z antety nenaledis.

 

To u Centronetu musis vzdy mit specialni STB pro IPTV, ikdyz tady je zase vyhoda interaktivnich sluzeb jako filmoteka apod., coz bude u UPC nejdriv za rok.

 

U UPC navic ani STB mit nemusis, pokud mas televizor s kabelovym tunerem, tak ti pro prijem kodovanych kanalu bude stacit jen CA modul.

K cene 686 Kc za Kombi Komfort si musis pripocist cenu za pronanej modemu 50 - 70 Kc a STB, nebo modulu 50 - 100 Kc, pokud si tedy od nich nechces odkoupit vlastni STB , coz se ale vzhledem k poruchovosti moc nevyplati, maximalne ten modul.

 

Co se tyka programove skladby, tak to uz se musis rozhodnout sam.

 

Stejne tak rychlost internetu, podle me 60/6 Mbit je pro vetsinu uzivatelu naprosto dostacujici parametr.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Alessio25

Díky za vaše odpovědi. Psal jsem panu Javůrkovi do Centria hned v pondělí, ale zatím neodpověděl :-) Tak uvidíme, zda se ozve.. Zatím se ještě rozmýšlím, jak to vyřeším. Uvidíme jestli a co odpoví..

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Minulý týden mně kontaktovali z Centria, že v naší ulici budou pokládat optický kabel a že by připojili i náš barák. Říkal jsem si optika - to je super. Třeba bych odešel od UPC. ale když tak čtu diskuze, tak někdo je spokojený, ale mnoho lidí nadává. Nevím, jestli je to dáno jejich nekompetencí(Centria), nebo jen diskutující měli smůlu. Ono UPC také není žádné velké terno.Ale jsem s nimi vcelku spokojený. Zajímavé je, že když zapnu PC, tak se to někdy(zejména v exponované časy) nechce ihned připojit.Někdy to trvá déle. Nyní tedy řeším, jestli by to u toho Centria nebylo lepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli ti stačí download do 100 Mb/s a chceš stejně rychlej upload, pak je centrio jasná volba :) pokud chceš rychlejší stahování, je jasná volba upc :)

a že lidi nadávaj, to je normální, vždycky se ozvou ty, co mají nějaký potíže, kdo je nemá, nemá důvod nic psát...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...