Přejít na obsah

UPC blokuje iptv Antiku


Návštěvník upcman

Doporučené příspěvky

Návštěvník ritchi

K tomu blokovaniu IPTV antiku len tolko,ze zo strany vychodniarskych spekulantov z antiku ide len o odrbavanie a prizivovanie sa na ukor UPC pod zamienkou tahania live TV stanic prostrednictvom ich STB cez IPTV.antik vlastne ponuka plnohodnotnu retransmisiu verejnopravnej,ale aj komercnej platenej TV a volne ju streamuje verejnosti,co nasledne vedie k zvyseniu trafficu,pretazeniu siete UPC a doplatia na to len klienti UPC,ktori si za tieto sluzby poctivo platia.Je to absolutne nepripustne a s krokmi,ktore urobilo UPC plne suhlasim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník upcman

Slamb, realita je trosku ina, to co UPC komunikuje je jedna vec, to co ich trapi je vec druha. Antik rafinovane zasiahol kazdemu providerovi do rozpoctu svojou ponukou. Je jasne ze 1. traffic 2. ponuka televiznej retransmisie by bola vyhodnejsia. Pre UPC by to znamenalo finacnne straty, tak preto nedovolia niekomu robit proti voli predaja.

 

Po stranke marketinovej je to normalny tah, co je moje, to si spravujem ja sam, teda UPC... moja vec co dovolim a co nie. Zakaznici ak nesuhlasia nech odidu, ale v tomto pripade si nemyslim ze sa najde niekto kto si necha zahlcovat siet dobrovolne, kedze konektivita nie je lacna zalezitost.

Vecou druhou je moralka, to sa mnohym pacit nebude. Jeden pisal v diskusii ze si to kupil pred 2 tyzdnami a teraz to moze hodit do smetia?

 

Vsetko bolo len otazkou casu, s cim pocitat Antik mal, ja dufam ze blokovanie obidu inym sposobom ako pravnym, domahat sa svojej pravdy.

Na strane druhej by sa malo UPC spamatat a konecne ponuknut zakaznikom ten televizny archiv a komplexnejsie set top boxy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja se tomuto kroku ze strany UPC ani nedivim, kdyby me nekdo parazitoval na me siti timto zpusobem, tak mu to take zatrhnu, asi nejde ani tak o prenosy dat, ale spis o nekalou konkureci v tv vysilani,

jedna vec je streamovat video pro vsechny uzivatele do PC a druha k tomu dodavat i vlastni STB, tohle uz logicky UPC nemuze zkousnout.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Zdánlivě logický krok, ale pokud se na to člověk podívá pozorněji, tak totéž se může za chvíli dít s VoIP. Prostě UPC nazná, že je to nekalá konkurence, která jim odčerpává klienty u telefonních služeb a zatrhne to. Pak může přijít na řadu třeba e-mail a pak klidně něco dalšího.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Tady ale přece nejde o datový tok (protože ten je velký i při stahování dat někde z Voyo nebo v hromadném měřítku třeba z Youtube), ale o kanibalizování služby, na které UPC taktéž může vydělat. A to je jak TV, tak i telefon.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tolko spominanej teme len toto. Podla mojho nazoru je postup UPC v rozpore so zakonom o slobodnom pristupe k informaciam a je zaroven porusenim zmluvy o pripojeni s kazdym ucastnikom nakolko UPC k blokovaniu pristupilo bez toho aby to akokolvek pravne osetrili v zmluvach.

Argument ze ide o retransmisiu neobstoji. Stream antiku je kodovany a prevadzkovatel vlastne ani netusi o co ide.Je to proste datovy tok. Ak by vsak aj vedel, jedinym pravne relevantnym postupom je podat staznost na TUSR a zalobu.

Uznavam zaroven ze sa mi unicastovy stream antiku na "ukor" inych poskytovatelov pripojenia nezda celkom koser. (mohli si to nejako zmluvne dohodnut) Ja osobne by som nechcel mat v sieti 100 tychto zariadeni.:)

 

Kazdopadne ale kazdemu uzivatelovi UPC (a to aj tym co dany box nemaju) pripojenia radim poslat podnet na TUSR vo veci neopravneneho blokovania IP a tym padom porusenia prava na slobodny pristup k informaciam. Som toho nazoru ze taketo porusenia zakona z pozicie sily a"velkosti" nemozno tolerovat. Navyse odovodnenie isteho tlacoveho hovorcu povazujem za vysmech inteligencii uzivatelov a facku pravnym predpisom SR. Hold nebudme ovecky. :) nejde o antik ale o pravo a snad aj o to ze plati aj pre UPC.

 

Ak by sa niekomu nechcelo podnet pisat, s radostou mu preposlem text mojho podania, osobne som velmi zvedavy na oficialne stanovisko TUSR k celej zalezitosti

 

Ak ma niekto zaujem o vzorove podanie piste na doktorpc@outlook.com

 

Pekny den vsetkym

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ritchi

Majitelia IPTV boxov od antiku to jednoducho nemozu skusnut.Kazdopadne vychodniarsky antik ponuka plnohodnotnu retransmisiu,co aj deklaruje vo svojich obchodnych podmienkach,s pouzitim svojho zariadenia (IPTV STB) po sieti UPC.Klienti antiku nakupia zariadenie v domneni,ze usetria sledovanim TV stanic streamovanych po sieti UPC a ti isti klienti,ktori maju net od UPC sa potom nestacia divit,ze to co im antik ponuka bezplatne,a za co si druhi poctivo platia,je zrazu blokovane a zariadenie za 99€ im je na h***o.Treba si uvedomit,ze nic nie je zadarmo a bolo len otazkou casu kedy UPC k tomuto kroku pristupi,co samozrejme aj schvalujem.Pokial antik uzatvori s UPC zmluvu o sireni retransmisie po IPTV a prestane parazitovat,co sa podla mojho nazoru nakoniec aj stane,pre klientov antiku uz tato sluzba nebude taka zaujimava,nakolko antik si uz zacne uplatnovat od klienta mesacny poplatok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...