Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Potvrzuji, upřesňuji:

Barrandov Plus (SD) 650 MHz, 64 QAM, 544 x 576 !!!

Barrandov Plus HD 578 MHz, 256 QAM (dle očekávání), FTA

Upraveno uživatelem Návštěvník

Odesláno
Potvrzuji, upřesňuji:

Barrandov Plus (SD) 450 MHz, 64 QAM, 544 x 576 !!!

Barrandov Plus HD 578 MHz, 256 QAM (dle očekávání), FTA

Barrandov Plus (SD) 650 MHz, 64 QAM, 544 x 576 !!!

Ve muxu 3 se vysílá ve stejném rozlišení (544x576) tak že lepší SD verze asi není (pokud není downscalovaná z HD verze)

• Super 800 Mb/s Profi
  • -
  • Komfort
  • VF Station + 3x CA Moduly
  • Praha - Jinonice
Odesláno

Díky za opravu ....

Čemu říkáš mux 3? Mux 3 (mux 103 podle značení v síti), K46 ...

Rozlišení obrazu nesouvisí se zařazením stanice do nějakého muxu. V multiplexu mohou být a také jsou stanice vysílan0 s různým rozlišením, podobně jako je ve stejném muxu SD i HD. Rozlišení obrazu závisí patrně jen na příslušném hardwaru (jeho stáří, rozuměji: do jaké míry chce poskytovatel vytřískat prachy na dávno odepsaném zařízení, aniž by investoval do nákupu nového...), který má příslušný poskytovatel k dispozici, v žádném případě ne na UPC (pokud tedy neprovádí upscale)...

Dokonce i jedna a táž stanice může vysílat s různým rozlišením...

Odesláno

544 x 576 - Co to jako má být? To si dělají srandu? V dnešní době?

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
Odesláno
Díky za opravu ....

Čemu říkáš mux 3? Mux 3 (mux 103 podle značení v síti), K46 ...

Rozlišení obrazu nesouvisí se zařazením stanice do nějakého muxu. V multiplexu mohou být a také jsou stanice vysílan0 s různým rozlišením, podobně jako je ve stejném muxu SD i HD. Rozlišení obrazu závisí patrně jen na příslušném hardwaru (jeho stáří, rozuměji: do jaké míry chce poskytovatel vytřískat prachy na dávno odepsaném zařízení, aniž by investoval do nákupu nového...), který má příslušný poskytovatel k dispozici, v žádném případě ne na UPC (pokud tedy neprovádí upscale)...

Dokonce i jedna a táž stanice může vysílat s různým rozlišením...

Mluvil jsem o celoplosném multiplexu 3 http://www.digitalnitelevize.cz/informa ... sit-3.html

Barrandov Plus SD se tam vysílá se stejným rozlišením, podle mě to 544x576 je od studia barrandovu, tak že operátoři už nemůžou s tím nic dělat aby byla kvalita kvalitnější. Vytvořit kvalitnější SD verzi z HD verze ze strany operátorů je ve většině případů porušení smlouvy

• Super 800 Mb/s Profi
  • -
  • Komfort
  • VF Station + 3x CA Moduly
  • Praha - Jinonice
Odesláno

Pokud je k mání HD, tak je identický SD leda do počtu. A stejně by už měla nastat doba, kdy se ty SD verze začnou likvidovat, akorát to zabírá místo a otravuje při vymazávání z předvoleb.

Odesláno

Opět dík za upřesnění, myslel jsem, že je řeč o síti UPC... Technicky je to asi totéž, ale kdyby's napsal Vysílací síť 3, bylo by to jasnější. Ale ani v DVB-T není stejné rozlišení všech stanic v muxu podmínkou .

Jak jsem psal výš, rozlišení je závislé na použitém HW. Vzhledem k očekávanému omezování stanic v SD rozlišení je pro majitele Barrandova asi neekonomické investovat do novějšího skenovacího hw...

Odesláno
... A stejně by už měla nastat doba, kdy se ty SD verze začnou likvidovat, akorát to zabírá místo a ...

Mně ty SD verze docela vyhovují, mám jen 32" a 4.5 dpt a tv sleduju prakticky jen ze záznamů a jak známo, každý disk je malý, uložím tím víc záznamů...

Odesláno

Mám podobný názor. Na TV se téměř nedívám, vybrané pořady pouze nahrávám a sleduji ze záznamu. Hlavním důvodem je to, že nesnáším přerušování reklamami a při přehrávání mohu reklamy přeskočit. Kromě toho je fajn, podívat se na pořad tehdy, když mám náladu, což nebývá vždy ve stejnou dobu, kdy je vysílán. A když není v bytě místo na obrazovku s úhlopříčkou 50" a větší, nemá HD rozlišení smysl, jen zabírá více místa na disku.

Odesláno

Tady se nabízí jeden řádek z básně ROMANCE O KARLU IV: "ty´s oslep´, páže, nevidíš", protože tvrdit, že HD nemá smysl a libovat si, jak SD šetří místo na HDD, to je naprostej masochismus. A pak se ani nelze divit, že samotný stanice do HD nijak nespěchají, když si přečtou tohleto :(

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague