Přejít na obsah

BD nepovolí na stávajících rozvodech internet, jen kabel. TV


Návštěvník chose007

Doporučené příspěvky

Návštěvník chose007

Bydlím v Pardubicích v domě bytového družstva Poseidon. V současné době dochází k přepojení poskytovatele kabelové televize od nějaké menší firmy k UPC. Zaradoval jsem se, protože jsem doufal, že se konečně budu moct připojit k internetu na úrovni roku 2012. V současné době je zde dostupný pouze internet poskytovaný přímo BD (faktickým poskytovatelem je zřejmě GTS, přes mikrovlnný spoj) s reálnými parametry cca 6 MBit/320kbit, navíc s občasnými výpadky a bez možnosti zřízení veřejné IP adresy. ADSL sice technicky možné je (předchozí majitelka jej měla od O2 zavedený), ale kvůli nějakým sporům s O2 s jakýmsi dluhem mi družstvo nevydá souhlas k zřízení nové smlouvy. Jiná možnost už je jenom Wifi, které bych se rád vyhnul.

 

Bohužel jsem narazil na problém, že BD odmítá povolit také v případě UPC připojit mě k internetu. Přes stávající rozvody povolí pouze digitální a anologovou kabelovku, ale internet ne. Podle vyjádření paní od UPC, která zařizuje ten přechod od starého poskytovatele kabelové televize k UPC, se zjevně v podstatě nejedná o technický problém (čímž se ohání předseda kontrolní komise, který současně zajišťuje poskytování toho místního internetu), ale prostě o to, že BD si chce zachovat monopol na poskytování internetu. Současně ale mi ani není schopno nabídnout lepší služby, než ty, které jsem popsal.

 

Problém je v tom, že ty stávající rozvody patří družstvu, takže jestli mají pravdu, tak mi to připojení opravdu nemusí povolit. Ptal jsem se, jestli to je otázka nějakého placení nájmu, jestli bych prostě nemohl něco platit družstvu navíc, ale odmítli mě, že to není vůbec otázka peněz a že jsem jediný nespokojenec ze všech družstevníků a že nechápou, na co potřebuji lepší internet. :shock:

 

Chtěl bych se tedy zeptat, jestli s tím někdo nemáte zkušenosti, jestli se dá v mém případě něco dělat nebo ne? Jsem vývojář a pracuji z domu, internetové připojení je pro mě tedy opravdu klíčová záležitost, krom rychlosti (zejm. uploadu, která je opravdu tragická) potřebuji zejm. také tu veřejnou IP adresu (nepotřebuji statickou, stačí dynamická) a také bych prostě potřeboval stabilnější internet, ne ten lokální s častými výpadky.

 

Moc díky za rady, jsem opravdu zoufalý a pomalu zvažuju, že byt prodám a odstěhuju se jinam, protože toto je pro mě opravdu kritický problém. Přijde mi opravdu šílené koupit byt v 10 let starém bytovém komplexu v centru Pardubic a následně zjistit, že zde existuje jediná lokální nabídka připojení s naprosto tragickými parametry, když všude jinde se už lidi dokonce od UPC odpojují, protože se do bytových domů tahají optiky s ještě lepšími parametry nebo alespoň cenami. Např. ve starých panelácích přes ulici samozřejmě UPC internet poskytuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud bude kabel zapojen do bedny UPC aby mohlo dojít k připojení nabídky UPC, tak na tom kabelu samozřejmě je i Internet a ty neuzavíráš smlouvu přes BR, ale přímo s UPC. Takže by neměl být problém.

Jiná otázka bude, co nestane v okamžiku, kdy zrušíš užívání stávajícího internetu. V tom okamžiku začnou tušit, že máš internet od UPC ...

  • 300 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • modem, VTV box
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník chose007

Jo, toto si také myslím, resp. ta paní od UPC mi to naznačila, že teoreticky by ani vůbec nepotřebovali komunikovat s BD, protože zapojené to je, nicméně tím by prostě asi porušili nějakou (možná i jenom ústní) dohodu, že internet nebudou poskytovat, což se jim samozřejmě nechce. Je to prostě na palici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kulombo
Jiná otázka bude, co nestane v okamžiku, kdy zrušíš užívání stávajícího internetu. V tom okamžiku začnou tušit, že máš internet od UPC ...

 

Vůbec nic nenastane, nějakému bytovému družstvu může být s prominutím h***o po tom, od koho kdo bere internet. Jestli bude mít někdo kecy, že rušíš stávající službu, tak ho pošli do pr...

 

Všechno závisí jenom na tom, jestli tě UPC bude chtít připojit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, na Poseidonu jsem pár let také bydlel a vím o cem mluvis . Kabelovka od Kabelové televize Česka Třebová a internet od ČD Telematiky. Kabelovka nám stačila, ale internet jsem musel mit od o2 (ústředna hned vedle, takže rychlost slusna). Družstvo mi přišlo jako stát ve state, na to jaky to byl Poseidon projekt, z toho nezbylo skoro nic. I paneláky naproti meli UPC dřív než Poseidon postavili. Snad jedině rada, domluvit se s někým od naproti na nějakém spojení mezi sebou.

  • Kabel 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Premium VTV Box
  • Pardubice
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Bytové družstvo resp.představenstvo bytového družstva Poseidon je něco jako liška v kurníku.Z vlastní zkušenosti vím,že mají vazby s poskytovateli internetu

( nejenom internetu).Z toho důvodu samozřejmě vyhrožují a odmítají cokoli změnit. Kontrolní komise vypadá jako karikatura na kontrolní komisy. Nevěš ale hlavu

protože jsou tu ještě soudy a ty oni prohrávají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...
Návštěvník Břetislav Madej

Teď zrovna toto v roce 2022 resim take. Bytove družstvo nechce povolit v paneláku Podu. Velky problem stim ma bytova technicka! A to nemluvim ,ze poda uz ma krin pod schody,ale bohuzel nejsou udělané rozvody.

Je tu jen Městský poskytovatel MEEP.

 

Hodím někde stížnosti ,ale bohužel nevim kde. Asi na ČTÚ a jak nic,tak zkusim policii zda není podplacena od firmy. 

Vždyť toto v dnešní digitální době neni vůbec myslitelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...