Přejít na obsah

UPC v PC


Návštěvník konicekbanicek

Doporučené příspěvky

Žel musím konstatovat, že ovladač TechnoTrendu TT-connect CT-3650 nepodporuje režim spánku/hibernace - nebo aspoň já jsem jej na svém počítači s Win7 64b nedokázal zprovoznit (zařízení jednoduše nedává po probuzení signál až do příštího restartu počítače) a řeším to resetem USB zařízení/USB root hubu pomocí speciálního programu, který se vždy spustí po probuzení.

 

Jinak ten kdo má nainstalovanou placenou verzi DVBViewer Pro může využívat pro samotné nahrávání jejich doplňkový sw DVBViewer Recording Service - zatím neznám lepší sw (u mě zejména z hlediska stability) pro nahrávání.

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si přes paypal koupil licenci na DVBViewer Pro - už jen to demo mě dost oslovilo. Umí toho hrozně moc, jediné co mě trošku nasralo, tak že jsem musel napárovat všechny čudlíky z dálkového k požadovaným funkcím - práce na půlhodiny to tam vše dohledávat.

 

Jinak na webu mají pro registrované docela dost softwaru, tak se tam pak podívám. Na nahrávání bych uvítal asi něco ve stylu, co běží jako tray ikonka a zbytečně nezasírá výpis spuštěných programů.

 

Jinak CA modul jsem objednával v pátek, snad ve středu bych ho mohl mít z dvb-c-shop.cz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Kromě DVBV si stáhni DVB Task Scheduler, který je třeba k plánování nahrávek a probuzení pc z hibernace. Dál doporučuju i TransEdit Scanner. DVB Viewer Recording Service doporučuju pozděj, stejnou službu vykoná i DVBV s vypnutým zobrazením při nahrávání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník weaver

Další prověřená možnost je PCI karta TechnoTrend TT-budget C-1501 s CI slotem.

Zkušenosti a tipy z provozu karty a testované PVR aplikace jsem popsal zde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ještě bych měl jednu prosbu - v tom DVBViewer Pro se mi opožďuje docela nepříjemně u HD stanic zvuk za obrazem (u nahrávaní tento rozdíl není, jen při sledování (ať už nahrávám, či nikoliv). Zkoušel jsem už různé kombinace nastavení pro dekodéry, nic nepomohlo. Poradí někdo jak na to? Mé aktuální nastavení je takovéto:

 

22nastaveni_audio.png

56nastaveni_video.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Neporadím, s podobným problémem jsem se nikdy v minulosti nesetkal, jak pod XP, tak i W7 64 bit. DVBV používám od roku 2005, ovšem s kartami Technisat. Snad poradí někdo jiný....

Podívej se do Zobrazit/Filtry/DVB Source, nepřetéká tam nějaký buffer?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Lišiak

Zdravím Vás,

 

Chcel by som poprosiť o radu, čo sa týka používania Technotrend CT-3650 HDTV USB+ CI v počítači.

Túto tému ste tu už rozoberali, no nenašiel som informácie, čo by som potreboval.

 

Som laik a žiadne skúsenosti s prijímaním TV na PC nemám, takže mi prepáčte, ak položím hlúpe otázky.

 

Hľadám možnosť ako dostať nahrávky z programov UPC (aj platených) do PC. Prelúskal som už veľa možností, vždy sa nakoniec ukáže, že je s tým problém (aj u tých proklamovanejších možností). Toto zariadenie mi príde ako vhodná alternatíva. Kedže sa ale nevyznám, potreboval by som poradiť, ako je to v praxi.

 

Akým spôsobom s týmto zariadením nahrávam stanice? Neviem si to moc predstaviť. Nahráva sa vysielanie v nejakom programe a je potom video uložené len v rámci použitia v tomto programe alebo sa nahráva normálne na HDD do priečinka, ktorý vyberiete?

Inak povedané, máte nahrané video, ktoré si uložíte k dispozícii len na prehrávanie v ovládacom programe (v ktorom sledujete TV vysielanie), alebo ho môžete kamkoľvek kopírovať, napríklad na externý HDD a podobne? Je tam problém s kodovaním? Všetky zariadenie majú používanie nahraného videa v PC nejako ošetrené. Pri tomto nikomu nevadí, ak si priamo do počítača nahrávate programy?

 

Je tam možnosť vybrať si do akého formátu alebo v akej kvalite sa nahráva?

 

Dalšia vec sa týka možnosti pripojenia. Vážne cez USB? Ked som čítal články o TV kartách prišlo mi to vždy podstatne komplikovanejšie. Toto zariadenie prepojíte cez USB, dáte doňho CA modul s kartou a to je všetko? Aké sú minimálne požiadavky na PC?

 

Ak využívate spomínané zariadenie v PC a máte aj televízor, ako vyzerá to zapojenie s káblom, ktorým prijímate od UPC signál? Ten býva vedený do TV alebo set top boxu. Dá sa pripojiť do tohto Technotrend zariadenia namiesto do TV? Ak potom ale chcete chytať stanice aj na TV aj na PC, ako je to najlepšie vyriešiť? Uvedomujem si, že tu riešite oveľa náročnejšie veci a toto musí byť totálna banalita, ale ja s tým vážne nemám žiadne skúsenosti a potrebujem si to nechať vysvetliť.

 

Dakujem Vám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahrává se na HDD do adresáře, který vyberete a s nahrávkami si potom můžete dělat co chcete - můžete je dále kdekoliv, kdykoliv přehrávat, archivovat atd. Po nahrátí již nejsou nijak zakódované. K nahrávání lze použít software, který je dodávaný spolu se zařízením nebo existují free nebo i placené varianty jiných v jistých ohledech lepších softwarů (např. zde zmiňovaný DVBViewer).

"Pri tomto nikomu nevadí, ak si priamo do počítača nahrávate programy?"- kupodivu to lze. Je to vlastně zřejmě ta nejpřímější cesta jak nahrávat pro vlastní archivační účely do počítače.

Formát pro nahrávání můžete většinou zvolit buď .mpg (program stream) nebo .ts (transport stream - ten doporučuji). V některých programech lze např. nastavit menší rozlišení ukládaného pořadu než je originální rozlišení. Pokud ukládáte do .ts tak se nahrává přesně to co je vysíláno v kabelu (tedy max. možná kvalita).

Ano, je to skutečně přes USB a je pravda, že to sebou může přinášet určité problémy, které nejsou u zásuvných TV karet do počítače (i když je ale pravda, že s kartami do PC nemám žádné osobní zkušenosti).

Ano, zařízení připojíte do USB 2.0 vstupu PC, dáte do něj CA modul s kartou a připojíte externí napájení.

Minimální požadavky jsou popsány např. zde: http://shop.olmi.cz/zbozi/2310-technotr ... dtv-usb-ci

 

Pokud již máte set top box tak budete potřebovat pouze ještě další koaxiální kabel - vzadu na stb je extra koaxiální výstup pro další zařízení. Pokud stb nemáte tak budete k tomu koax. kabelu ještě potřebovat např. koaxiální rozdvojku - pak můžete současně využívat stb, televizi + toto zařízení.

  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...