cvancara Odesláno 22. července 2012 Sdílet Odesláno 22. července 2012 Zdravim, ted jsem si vsimnul takove zajimavosti. Po vice nez pul roku jsem zapnul v TV analog, a vsimnul jsem si, ze v analogu maji polaci logo TVP1 HD, kdezto stejny kanal v DVB-C pouze TVP1. Ono to logo TVP1 HD je i o dost mensi, a nezabira takovy kus na te obrazovce. Netusi nekdo, odkud nebo jaky berou vlastne zdroj vysilani pro analog x digital.? Celkem mne to zarazilo. Citovat - - - CA modul OVA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník lumca Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 Je to proto, že pro analog v OV UPC používá převod z DVB-T na hlavní stanici do analogu. Jako vstupní signál se používá MPX1-PL z TXu Skrzyczné na K62 (ERP 25kW), kdežto DVB-C MPXy si UPC skládá na centrálním bodu pro celou ČR a je otázka, jaký tam používají vstupní signál. Nejspíš nějaký satelitní nebo analogový, protože ten centrální bod je zcela jistě mimo dosah polského DVB-T vysílání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cvancara Odesláno 23. července 2012 Autor Sdílet Odesláno 23. července 2012 No ale polaci nejsou po cele republice, jinde jsou nemci, nebo rakusaci (dle oblasti). Tak pak nechapu, proc by to brali z ruznych zdroju. Ono to mensi logo nepusobi tak rusive. Citovat - - - CA modul OVA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technik Odesláno 23. července 2012 Sdílet Odesláno 23. července 2012 Pokud by se pro příjem použil signíl z DVB-T tak by drtivá většina zákazníků na Ostravsku nemohla sledovat program TVP1 (mpeg4 HD). Z toho důvodu se používá jiný zdroj signálu než DVB-T (mpeg2 SD) Citovat - - Jiná služba nic UPC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.