Přejít na obsah

Modem Cisco EPC 3925 problém s wifi


Návštěvník jimenez

Doporučené příspěvky

Návštěvník jimenez

Potřeboval bych poradit od někoho znalého věci. Zřídil jsem si UPC internet a zakoupil modem cisco EPC 3925 a mám problém s wifi. Problém je v tom, že wifi jakoby funguje a přístroje ( NTB, telefon, TV, medialní přehrávač ) se k ní připojí, ale jakoby tudy netekla data nebo byla nějak rušená. Připojení je prostě nestabilní, hrozně pomalé ( jsem někde na úrovni mobilního internetu ). Zkoušel jsem měřit stabilitu na pingtest. net a vyhodilo mi to very poor net (písmeno F - odezva bylo něco kolem 400ms!!!) Pátral jsem zde na foru ale tento problém jsem nenašel. Jinak bezdrátově se připojuji především na NTB s W7Pro, NTB je Dell Vostro 3750 s n kovou kartou, čili po hardwarové i softwarové stránce by mělo být vše v pořádku, internet je FIBER 60. Je to chyba modemu jako takového nebo nastavení? Mám nastavené zabezpečení WPA2, svůj název sítě a heslo jinak jsem v modemu snad nic neměnil. Netuší někdo čím by to mohlo být? Prosím o polopatickou odpověď protože tohle opravdu není můj šálek kávy. Ještě bych se chtěl zeptat jestli by nebylo možné za tento modem dát nějaký výkonnější router a modem od upc použít pouze jako průchodce signálu ( myslím, že jde o mod bridge jak jsem se zde dočetl ). Jde mi o to aby IP adresy v domácí síti přiřazovalo jenom jedno zařízení a to případně ten nový router. Předem moc děkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jimenez

Děkuji za odpověď. Program jsem tedy stáhl a zjistil, že moje síť používá kanál který používají další 4 sítě. Změnil jsem tedy kanál na číslo 2 které nebylo obsazeno, ale nepomohlo, problém je stále stejný bez jakékoli změny. Jinak bohužel všechno na n-kovou síť nastavit nemohu, myslím, že multimediální přehrávač ho nezvládá ( umí jenom b/g ) a stejně bych to nenastavil protože v nastavení routeru u mě tato volba chybí. Nabízí pouze mixed, mixed B/G, only G, žádné only N tam opravdu nemám.Nějaký další nápad jak to umravnit? Přiznám se, jsem z toho už dost zoufalý, těšil jsem se na vychvalovanej, rychlej bezproblémovej net a zatím s UPC samé problémy ( Krom tohoto mi ze začátku modem jaksi zapomněli aktivovat čili po prvním připojení po nastěhování jsem čekal další 2 dny na zprovoznění, když jsem zapojil TV HD PVR byl mrtvej zdroj čili jsem opět čekal na příjezd technika atd, atd. ) Za každou radu budu moc rád a předem děkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jimenez

Děkuji za odpověď, ale příliš jí nerozumím. Jsem čerstvě nastěhovanej a zatím mám k síti přes wifi připojený pouze notebook, Smart TV a Smartphone ( k multimediálním přehrávačům a satelitu musím ještě pořídit wifi dongle - dosud byly připojeny kabelem ). Pokud zkusím na každém zařízení změřit rychlost a stabilitu sítě přes pingtest je to obdobné - strašné. U měření rychlosti jak přes speedtest tak přes stránky UPC dojde dost často k chybě a měření ani nedoběhne a vyskočí error. Jinak vždy začínám s notebookem a zatím se mi nepodařilo docílit ani na něm kvalitního spojení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník ritchi

Prehodil som si v routry na 13 kanal,ktory nikto nepouziva a radovo sa mi zvysila rychlost o niekolko MB.Niekedy mi inssider detekuje aj cez 30 ucastnikov a ani jeden nepuziva 13 kanal.

 

rs9wh.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Připojení přes Wi-Fi by měl každý uživatel brát jenom jako doplněk a ne se snažit takto připojit všechna zařízení, která lze jinak bezproblémů připojit kabelem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...