Přejít na obsah

Problem s EPG na TV Philips


ivan.p

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám ca modul od licy a TV Philips 40PFL5605H. Tuner mám nastaven na ČR. EPG se mi zobrazuje korektně, ale spousta kanálů v EPG chybí. Aktualizace EPG nepomáhá. Přitom ve vedlejším pokoji na set top boxu je EPG kompletní. Nevíte někdo v čem by mohl být problém?

  • 1000 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • Vodafone station, 3 x CA modul
  • Havířov, Podlesí
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lokomotiwa

Já mám televizor 40PFL8605H, mám stejné problémy.EPG se nezobrazí u všech kanálů. Zajímavé je, že s původním firmwarem se zobrazilo EPG ke všem programům. Problémy nasataly až po přehrání nového firmwaru. Zkoušel jsem psát na technickou podporu Philips, ale bez výsledku. Jediné co mě nakonec poradili bylo ať odvezu televizor do opravy. Tak jsem i učinil, ale v autorizovaném servisu mě televizor vrátili, že je vše v pořádku. Zkusil jsem ještě jiný autorizovaný servis, kde jsem konečně narazil na někoho, kdo se mnou začal komunikovat a uznal, že tam opravdu může být nějaká chyba. Zatím jsem ve stavu, kdy jsem mu do detailu popsal, které muxy nezobrazí EPG, zatím čekám na odpověď. Pokud chcete, můžu vám poskytnou mailovou komunikaci s Philipsem. Už to řeším asi 1/2 roku,ale zatím žádný výsledek. Nevím jak dál. Můžeter zkusit napsat do Philipse, třeba když nás bude víc, začnou se tím zabývat, ale moc tomu nevěřim. Technická podpora Philipse je fakt zoufalá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejný problém u Philips 32 PFL 5605. Nahraný nejnovější firmware, ale i u starších firmware se EPG u některých programů nezobrazovalo. Dejte prosím vědět, pokud se někomu podaří problém vyřešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Domnívám se, že se jedná o problém spárování CA modulu a televizí zn. Philips. Asi to nechám být, neboť se mi nechce dávat televizi do servisu jen pro tento problém a vzápětí po servisu by na mě vybafl problém jiný, který by vznikl v servisu. :mrgreen:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lokomotiwa

Problém je opravdu v televizoru. Jak jsem psal, s původní verzí firmwaru se mi zobrazilo EPG ke všem programům. Musel jsem aktualizovat firmware z jiného důvodu (nešlo se přihlásit ke službě NET-TV). Od té doby se nezobrazí EPG ke všem programům (chybí MUX 1,2,3 a 6). Jedná se o chybu v televizoru. V současné době tento problém řeším s p.Novým s Kovoslužby (autorizovaný servis Philips). Jako jediný mi zatím přislíbil pomoc, tak uvidíme. Pokud budu mít nějakou další informaci, rád budu ostatní informovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lokomotiwa

Ano je to pradvda a bohužel nemám zatím žádné lepší zprávy. V současné době televizor nezobrazí EPG ke všem programům, které dokáže televizor naladit. V pátek jsem o tomto problému mluvil s technikem z autorizovaného servisu a ten tuto informaci potvrdil. Dle jeho slov byla u novějšího firmwaru omezena paměť pro funkci EPG. Prý televizor dokáže zaznamenat maximálně 99 kanálů pro EPG. Ani on ale nepřišel na způsob, jak donutit televizor, aby zobrazil EPG k programům, u kterých mě EPG zajímá. U mého televizoru 40PFL8605/12 se mě nezobrazí EPG u kanálů v DVB-C konkrétně Muxy 1,2,3 a 6. Mux 1 se dá nahradit sledováním programů ve formátu DVB-T (jedná se o kanály české televize), kde EPG funguje korektně. Ovšem EPG pro slovenské kanály, pro filmové kanály (film+, filmbox apod.) a kanály HBO + Cinemax tak u těch se EPG nezobrazí.

Technik z Kovoslužby (autorizovaného servisu Philips) se ještě pokusí o tomto problému informovat centrálu v Holandsku. Ale jak jsme se shodli, nedáváme moc šancí tomu, že se tím bude vůbec někdo zabývat (jsme pro ně nezajímavý trh, nyní se spíše zabývají problémy u nejnovějších televizorů, starší modely je už moc nezajímají).

Pokud jsem s ním ještě hovořil o možnosti reklamace, tak bohužel i tady mám špatné zprávy, neboť prý se jedná o technickou specifikaci a televizor mě vrátí s tím, že je zcela v pořádku, tedy neuznají reklamaci.

Tady bych požádal kohokoliv o radu, zda má nějakou zkušenost s možností reklamace televizoru. Jedná se mě o to, že když jsem televizor zakoupil, byla v něm nahrána taková verze firmwaru, kde mě televizor zobrazil EPG ke všem programům, které televizor naladil. Po přehrání na novější oficielní verzi firmwaru (musel jsem přehrát z důvodu nefunkčních jiných věcí na televizoru) se EPG nezobrazí ke všem kanálům, které dokáže naladit. Podle mého se jedná o jasnou závadu, kterou by mě měl autorizovaný servis opravit. Pokud to nedokáže, chci odstoupit od smlouvy a vrátit peníze. Nevím ovšem, jak postupovat v případě, že servis vrátí televizor s tím, že se jedná o technickou specifikaci výrobku a záruku neuznají. Přiznám se, že nevím jak dál. Samozřejmě se naskýtá nějaká možnost soudního sporu, ale s tím nemám absolutně žádné zkušenosti.

Pokud tedy někdo ví, jak postupovat dál, budu rád, když zde zanechá nějakou informaci. Napadá mě, že kdo má televizor Philips a uvedená věc ho trápí stejně jako mě, tak bychom mohli postupovat společně. Asi je ale opravdu na zvážení, zda vyvolávat nějaký soudní spor kvůli "banalitě", který bude stát určitě nemalé peníze a výsledek také nelze předjímat. Na druhou stránku mě štve to nechat být. Zakoupil jsem televizor za nemalé peníze a nevím, proč se smířit s tím, že mě nefunguje EPG ke všem programům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja si myslim ze je ve vlastnim zajmu Philipsu tuhle zavadu opravit, protoze pokud se to rozkrikne, tak lidi proste tuto znacku nebudou kupovat a Philipsu pochopitelne klesnou zisky,

pokud lide z Philipsu nejsou uplny paka, tak by to meli snad zavcas opravit.

 

Jeste me napada, zkuste v nastaveni televizoru zadat jinou zemi nez ČR, treba Nemecko, je mozny ze tohle omezeni je nastaveni pouze pro nas region.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...