Přejít na obsah

rychlost internetu v Brně-anketa


tramin

Doporučené příspěvky

Chtěl bych tímto požádat brňáky,kteří mají problémy s rychlostí stahování,aby napsali lokalitu,kde se tyto problémy vyskytují.Mě opět včera tvrdili,že v Brně nikde problém není...

-takže já mám tarif 120 mb/s,lokalita Stará Líšeň a ještě pro pobavení screen,co UPC nabízí : http://speedtest.net/result/1606518617.png

Děkuji tímto ostatním přispívajícím.

  • 500 Mb/s
  • 4 GB
  • Komfort
  • Základní STB Vodafone + CA
  • Brno-Líšeň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Analogové DVD

Jsem se zasmál, že nemůžu přispět do objektivní statistiky rychlosti protože jsem taky Stará Líšeň; je zde nějaká starolíšeňská mafie nebo co, ale říkejme tomu klub.

 

Tarif 60M

Pátek mezi 16:30 a 16:40: download 18, 25 a 43M (tj měření 3 x v rozpětí 10 min na serveru upccz.speedtest.net). Od zavedení tarifu jsem měl max 54M.

 

Iterpretace: tož to nemám šajnu, tenhle technický background je mimo mně. Nicméně jsem si až teť všiml, že ten server archivuje každé měření, které se dá graficky zobrazit přes ikonu "My Results"; připomínám, že graf zobrazuje jenom realizovaná měření tj. objektivnost záleží jak často a kdy jste měření spustili.

 

Moje hodnocení: neobjektivní protože mně na tom nezáleží; jenom čtu stránky a občas muzika na youtube, což zřejmě snížená rychlost neovlivní. Ovšem kdo si zaplatí ten který tarif kvůli rychlosti za specifickým účelem musí zřejmě před reklamací sledovat/archivovat/doložit rychlost nějakým sledovacím softwarem (pokud existuje).

 

Otázka mimo soutěž:

 

Dodnes nerozumím videu na youtube s rozlišením 720 a výš; při tarifu 60M není plynulé i když lepší než kdy jsem měl tarif 25M; vzbuzuje to dojem, že kdy bych měl 100M již by to bylo plynulé; to je samozřejmě zjednodušená úvaha, jake jsou zkušenosti? Opět, moc mi na tom nezáleží, zvuk se nezlepší a obraz je v tomto případě doplněk, i když ostrost obrazu potěší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono by asi bylo lepsi merit pres FTP ftp://ftp.upc.cz

precejen na ty internetove meraky se neda stoprocentne spolehnout, eventualne zkuste merit jeste treba na http://speedtest.cesnet.cz/

Hlavne sledovat rychlost v ruznou denni dobu a sledovat kvalitu signalu a jestli nejsou ztraty paketu, z toho se pak da usoudit jestli je problem nekde v signalu, tebo jen proste v nedostatecne kapacite linky ve vasi lokalite.

 

Co se tyka plynulosti obrazu u HD videi, tak tam je potreba mit dostatecne rychlou linku aby data stihala pritekat vpotrebnem objemu a take mit vykony pocitac, ktery HD video zvladne prehrat plynule.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Analogové DVD

No...odpověď se nepovedla; oba odkazy na měření rychlosti nefungují; názor na plynulost obrazu u HD videa je nesrozumitelný (i když byla otázka mimo soutěž), " je potreba mit dostatecne rychlou linku aby data stihala pritekat v potrebnem objemu"; plíz specify; je tedy moje 60M shit? Počítač: co je již out a co je in? Tedy aspoň přibližně. Aby řeč nestála: sobota 0:35 hod download 14M; že by námět pro UPC? Platím 60M. Ale Clapton to odzpíval tak jak vždy, vůbec si nestěžoval; tedy radši jsem mu neřekl, že jede přes UPC :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Analogové DVD:co se týče přehrávání HD videa,nejvíce se asi dozvíš zde: http://extrahardware.cnews.cz/forum/vie ... c94dd68fd4

Nízkou rychlost internetu bys měl u UPC reklamovat,ať tam pošlou technika,třeba tím pomůžeš i mě :D

Na měření bohatě postačí http://www.speedtest.net , používají ho i technici UPC přímo u zákazníků.

Jestli by ti nevadilo a napsal ulici,možná bychom se pohnuli dál.Já bydlím na Otiskové.

  • 500 Mb/s
  • 4 GB
  • Komfort
  • Základní STB Vodafone + CA
  • Brno-Líšeň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Boldos

Zdarec vsichni.

U me to na lince 60/6 lita asi tak, ze mam cca polovicni rychlost (maximalne) v KrPoli. Takze to ukazuje cca 30/6.

Nicmene to neni hlavni problem. Cca posledni tyden, mozna o neco dele, nase pripojeni moc nefunguje, resp. se tvari ze funguje normalne ale ve zkutecnosti moc nee.

 

Jakoby se neustale pirpojoval/odpojoval. I.e. kdyz hraju hru, ve ktere musim byt neustale online, tak nehratelne. Taky se nemuzu pripojit do prace pres VPN, ptze proste nee. Zacina to byt o nervy (a o smlouvu, na druhou stranu, je tady v KrPoli jiny provider?).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já měl do dneška 10M - lokalita Brno Vinohrady hned vedle sídla UPC, docela mne těšilo, že téměř při každém měření jsem naměřil 10 - 11Mbps ale stabilita kolisava někde kolem 65%, ale net používám pracovně a také na sledování online tv, tak jsem se rozhodl pro navýšení na 25M no změna proběhla téměř hned v 16 hod, ale doteď nenaměřím víc jak 15Mbps :evil: což teda sklamání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...