Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

V jedné místnosti mám slabší WiFi signál (na prohlížení WWW bohatě stačí) a tak jsem si tam přivedl i UTP kabel. A objevil se mi problém. Přes WiFi se připojím na všechny servery, ale přes LAN připojení mi nenaběhne právě jen UPC Zone a ještě test rychlosti speedtest.cesnet.cz . A to v Chrome, Firefoxu i IE9. Všechny ostatní servery fungují (alespoň co jsem stihl vyzkoušet). Na notebooku jsou Win7 64 HP. Další notes funguje normálně. V čem může být problém?

Upraveno uživatelem sebior

Odesláno

Přesně stejný problém jsme měl taky.

Podrobnosti zde :http://www.upczone.cz/viewtopic.php?f=4&t=3197&start=20. - pon, 10.říjen, 2011 13:34

Po nějaké době se to samo vyřešilo. :D

• 150 Mb/s
  • -
  • Start
  • TC7200 (bridge mod), Router Asus RT-AX55
  • Litoměřice
Odesláno

IP adresa PC se po pripojeni kabelem nezmenila ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

IP počítače se mění. U stabilních domácích zařízení používám pronájem statických adres v rámci DHCP na základě MAC adresy. A MAC adresu wifi karty notebooku mám v routru zadanou. MAC adresu LANky jsem tam neměl, tak IP dostal z volného rozsahu od DHCP. Ne že by to byl velký problém, ale překvapilo mě to.

Odesláno

OK a kdyz si MAC LANky zadal do routeru, tak to pomhlo ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Nepomohlo. Pak mě napadlo pokusit se přiřadit LAN tu samou IP adresu co má WiFi, ale to mě router nepovolí.

Odesláno

A teď už tomu nerozumím vůbec. Z jiných důvodů jsem musel kompletně přeinstalovat systém na stolním PC (připojen normálně UTP do switche). A po přeinstalaci se na http://www.upczone.cz také nedostanu. Ani IE9 ani Chrome. Vyzkoušel jsem i speedtest.cesnet.cz a také stránku nenačtu. Předtím vše fungovalo.

Odesláno

Takze jedes bez routeru, jenom modem-switch-PC ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Ne, základní modem -> Wifi router (u kterého používám jen jeden port pro switch) ->Switch (ve kterém jsou připojena všechna zařízením kromě WiFi). Takže jen jedna ext. adresa.

Odesláno

A kdyz PC pripojis naprimo k modemu, tak to jede ?

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague