Odesláno 15. prosince 2011 13 let V jedné místnosti mám slabší WiFi signál (na prohlížení WWW bohatě stačí) a tak jsem si tam přivedl i UTP kabel. A objevil se mi problém. Přes WiFi se připojím na všechny servery, ale přes LAN připojení mi nenaběhne právě jen UPC Zone a ještě test rychlosti speedtest.cesnet.cz . A to v Chrome, Firefoxu i IE9. Všechny ostatní servery fungují (alespoň co jsem stihl vyzkoušet). Na notebooku jsou Win7 64 HP. Další notes funguje normálně. V čem může být problém? Upraveno 22. dubna 2012 13 let uživatelem sebior
Odesláno 15. prosince 2011 13 let Přesně stejný problém jsme měl taky. Podrobnosti zde :http://www.upczone.cz/viewtopic.php?f=4&t=3197&start=20. - pon, 10.říjen, 2011 13:34 Po nějaké době se to samo vyřešilo. 150 Mb/s - Start TC7200 (bridge mod), Router Asus RT-AX55 Litoměřice
Odesláno 15. prosince 2011 13 let IP adresa PC se po pripojeni kabelem nezmenila ? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 16. prosince 2011 13 let IP počítače se mění. U stabilních domácích zařízení používám pronájem statických adres v rámci DHCP na základě MAC adresy. A MAC adresu wifi karty notebooku mám v routru zadanou. MAC adresu LANky jsem tam neměl, tak IP dostal z volného rozsahu od DHCP. Ne že by to byl velký problém, ale překvapilo mě to.
Odesláno 16. prosince 2011 13 let OK a kdyz si MAC LANky zadal do routeru, tak to pomhlo ? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 16. prosince 2011 13 let Nepomohlo. Pak mě napadlo pokusit se přiřadit LAN tu samou IP adresu co má WiFi, ale to mě router nepovolí.
Odesláno 19. prosince 2011 13 let A teď už tomu nerozumím vůbec. Z jiných důvodů jsem musel kompletně přeinstalovat systém na stolním PC (připojen normálně UTP do switche). A po přeinstalaci se na http://www.upczone.cz také nedostanu. Ani IE9 ani Chrome. Vyzkoušel jsem i speedtest.cesnet.cz a také stránku nenačtu. Předtím vše fungovalo.
Odesláno 19. prosince 2011 13 let Takze jedes bez routeru, jenom modem-switch-PC ? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 19. prosince 2011 13 let Ne, základní modem -> Wifi router (u kterého používám jen jeden port pro switch) ->Switch (ve kterém jsou připojena všechna zařízením kromě WiFi). Takže jen jedna ext. adresa.
Odesláno 20. prosince 2011 13 let A kdyz PC pripojis naprimo k modemu, tak to jede ? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.