Jump to content

Featured Replies

Posted

Dobrý den,

už po celý jeden týden nám internet funguje jen z poloviny, tzn. funguje pouze prohlížeč, Skype a nic jiného. Máme modem 16 MB/s rychlost a 0,5 MB/s upload a po rychlostních testech máme rychlost/upload v pořádku. Používáme wi-fi, kterou máme nakonfigurovanou správně, zkoušeli jsme restartovat modem i wi-fi, různě přepojit kabely a pořád to nefunguje, tak jak má. Domníváme se, že problém je v UPC, než u nás. Děkuji za všechny rady.

Lynviy

Nemate blokly porty kvuly rozesilani spamu ?

Zkus odpojit router ,na PC vypnout firewall a spustit tento test:

http://test.bezpecnosti.cz/

A napis jak to dopadlo.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Tak to mas jeste nekde zapnuty firewall,

ted jsem to otestoval na mem PC a vysledky me trochu prekvapily, zatimco drive byly porty 135,139,445 blokovane od UPC (Zabezpečeno nebo vypnuto), tak nyni me to ukazuje Otevren, coz neni zrovna moc dobre,vysledek prvniho testu u me je:

3 X Otevřeno

16 X Odmítnuto

0 X Zabezpečeno nebo vypnuto

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno

Po dalším testu (vypnutý FireWall i NOD 32 - ten minule vyplý nebyl) vyšlo:

0 X Otevřeno

0 X Odmítnuto

19 X Zabezpečeno nebo vypnuto

Rozšířený test:

0 X Otevřeno

0 X Odmítnuto

30 X Zabezpečeno, nepřítomen

• 5 weeks later...

Dobrý den,

už jsem zjistil proč to nefungovalo.. od UPC mi přišel e-mail, že máme zablokované porty, protože u nás byla nalezena "virová aktivita", takže jsem to s UPC vyřešil, a pod 2 dnech mi to znova zablokují, ale je problém v tom, že mám plně reinstallovaný PC s firewallem, a s antivirem NOD 32 v5 a žádné viry nemám, vyřešil jsem to znova a už potřetí mi poslali e-mail o blokaci portech kvůli "virové aktivitě" a přesto zde žádné viry nemám. Možná je to porucha u UPC robota, který tohle vše hlídá a pořád nás blokuje. Nešlo by nějak udělat, aby nás nekontroloval?

Děkuji za přečtení..

To je presne jeden z duvodu, proc bych si nikdy nevzal internet od UPC.

U byvale pritelkyne jsem to parkrat zazil - virova aktivita, procisteno cim se dalo, nahlaseno, opet to spustili, druhy den znova. A tak porad dokola.

Takova zverstva se snad nikde jinde nepouzivaji - ani u ADSL, ani u jinych provajdru (nikde jinde jsem tohle nezazil).

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA

Mozna blba otazka, ale nemas tech PC tam pripojenych vic ?

Tanto problem jsem v minulosti zaznamenal i ja, bratrovy se na PC doslat vir ,stacilo PC vycistit , napsat na UPC a vse bylo OK.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno

2 PC, ale ten jeden se sesypal... po jedné aktualizaci NODu, ale žádné viry tam taky neměl..