Přejít na obsah

Jak a kam se připojuje internet


Návštěvník HanysR

Doporučené příspěvky

Návštěvník HanysR

Ahoj,

název vlákna asi vypadá divně ale hned upřesním. Mám doma internet přes optickou síť a kabel od UPC. Teď když jsou nové balíčky, UPC mne asi ukecá abych to měl vše na jednu fakturu. Jde mi ale o to, že v obýváku mám zásuvku UPC totálně blbě za dveřma, televize je krapet jinde. Dveře se hned otevírají na zeď. Tudíž to mám řešeno tak: Mám plovoucí podlahu se sokly v kterých mám vedeny kabely. Mám natažený koaxiál - jednu část zapojenou do té zásuvky za dveřma, kabel hned jde do soklu, dále pod prahem dveří, zase do soklu a vyveden je v místě za tv stolkem kde mám opět koncovku na daném kabelu. Tu koncovku již mám propojenou účastnickou šňůrou se settopboxem.

Chci se zeptat, jak to bude teď když budu mít internet - zapojí se nějaký rozbočovač který rozdělí frekvence: INTERNET, TV ? Tudíž by mi šel ten rozbočovač zapojit až na konec toho kabelu za TV stolkem a následně z toho Modem? Nebo se musí připojit Modem rovnou do oné zásuvky která je tak pitomně za dveřmi? Jestli přímo do zásuvky, je to naprosto hloupé a bojím se, že právě kvůli tomu bych ten internet nechtěl. Modem v daném místě není kam položit a protáhnout další kabel v soklu už asi není technicky možné. Holt to je hrůza některých paneláků - kabely v lištách a ne ve zdi, vypínače ve futrech atd, však to asi znáte.

Prosím tedy o radu a upřesnění jak se to dělá. Zásuvku starou ještě po lidech co měli bych před námi. Je to Kabel Plus.

Moc děkuji, Honza.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jaku

Asi záleží na technikovi, který ti to bude instalovat, ale...

 

UPC zásuvka má standardně dva výstupy TV a Radio. Pokud pořídíš Internet mění se zásuvka za jinou se třemi výstupy PC,

TV a Radio. Kabel od zásuvky k modemu se snaží dělat co nejkratší. Z modemu už jde twist a tam se už vejde ledasco.

 

Taky jsem viděl jak ta trojzásuvka zavazí za dveřmi a nedají se zcela otevřít dveře. Z té zásuvky totiž vedou šroubované konektory a kabely rovně! :(

 

Aha četl jsem to špatně, ty už Internet máš. Tobě jde o TV. To je na nový anténí kabel - takže další bordel nebo další lištu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník HanysR

Četl jsi dobře! Internet teď mám přes optiku od jiné společnosti a kabel tv od UPC. Chci nově vše od UPC.

 

Moc děkuju za odpověď. To je teda hodně blbé... To nejde nainstalovat tu trojitou novou zásuvku na konec toho koaxu co je zapojený do té zásuvky za dveřmi? Technicky to možné je ne? Přece mi nepovedou dráty v místnosti jen tak po podlaze. To raději nechám vše tak jak je. Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jaku

Nevím jestli se dá si napřed pozvat technika.

Rozhodně záleží na něm.

Každé rozbočení zhoršuje signál a byl by zřejně problém jak s TV tak Internetem. Možná ti ještě odpoví někdo z technicky zdatnějších zde na fóru.

Je tu i pár techniků, kteří to přímo dělají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník HanysR

Přemístění zásuvky je fajn třeba v cihlovém domě. Nedělá mi problém udělat drážku, zasádrovat a zahladit. Ale panel - to je hnus, nedá se nic a lišty nenávidím. Kam se poděla nějaká estetika? Mne spíš zajímá jestli je technicky možné udělat zásuvku novou trojitou za zásuvku starou a využít kabel co mám v soklu.

Moc mi pomáháte že jste trpěliví, vážím si toho. Je to složité.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě to nějak jde ;) ale asi né přímo od UPC. Viděl bych to asi tak, že by se sundala původní zásuvka a naspojkovalo by se to do toho kabelu co vede k Tv a zásuvka by se udělala jinde na vhodném místě. Na tohle by byl opravdu nejlepší nějaký člověk, co to dělá a rozumí tomu.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník HanysR

Jasně, máš pravdu a asi to tak vyřeším. Mrzí mne, že dnes je doba kdy každý udělá přípojku jakýmkoli způsobem jen ať se může fakturovat a na estetiku každý kašle. Je to hruza. Obávám se, že koaxial nejde spojit jinak než konektorama/koncovkama. Nedovedu si to totiž představit. Díky za myšlenku ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kulombo
To nejde nainstalovat tu trojitou novou zásuvku na konec toho koaxu co je zapojený do té zásuvky za dveřmi? Technicky to možné je ne?

 

Nejde. Kabel, který máte vyvedený za televizi je na zásuvce zapojený v TV výstupu a ten nepropouští zpětný směr. Řešením by bylo zlikvidovat zásuvku za dveřmi a původní přívodní kabel naspojkovat na Váš kabel, který vede tím soklem a zásuvku udělat na konci. Ale jestli to půjde nevím, záleží na tom, v jakém stavu ten Váš kabel je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník HanysR

Ahaaa tak už to chápu. Moc děkuji za Vaší radu. Můj kabel je v super stavu. Sám jsem ho tam dával. Akorát nevím jestli nevadí že má stínění. To ale vadit nemůže si myslím. Super. Takhle to asi udělám. Budu to muset spáchat v den kdy přijde technik ať to má nachystané a manželka a děti nejsou bez tv. Nestojí mi to za ty řeči :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...