Návštěvník vigano Odesláno 22. října 2011 Sdílet Odesláno 22. října 2011 Opravdu to funguje. Stačí odšroubovat horní kryt na vypnutém ze sítě HD PVR boxu, vypojit hard disk ze základní desky set top boxu, kabel píchnout do SATA/USB adaptéru (odkaz na ebay.com výše, z Číny je skoro zadarmo), pak adaptér připojit do USB vstupu počítače. Znovu zapojit HD PVR box do zásuvky, aby byl jeho hard disk napájen ze sítě. Na PC spustit Linux Reader pro Windows (freeware) a přes něj stáhnout nahrané pořady do PC. Mají příponu TRP, přehraje je např. KMPlayer nebo BS.Player a to i v HD. Střih je možné provést ve VideoReDo TVSuite V4 a soubor tímto programem převést na libovolný formát. Jen je třeba vybrat jen jednu audio stopu, buď s dabingem, nebo původní znění. Oboje bohužel nezůstane. Je to opravdu jednoduché, musí to zvládnout každý, kdo je jen trošku technicky schopný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mipo Odesláno 22. října 2011 Sdílet Odesláno 22. října 2011 Když pročítám tyto návody, vychází mi opravdu nejjednodušší ten převod z výstupu SCART a následná konverze v některém free konvertoru. Sám sice DVD rekorder nemám, ale nahrávám to přes Nero do PC a následně upravuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 22. října 2011 Sdílet Odesláno 22. října 2011 Ano pres Scart je to nejednoduzsi, ale zase tim ztratite digitalni kvalitu. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mipo Odesláno 22. října 2011 Sdílet Odesláno 22. října 2011 To je mi jasné, ale v současné době je stále ještě většina vysílaných pořadů nahrána analogově, takže při kvalitní konverzi je rozdíl okem téměř nezjistitelný. Na přehrávání 3D zatím nemyslím, jsem přesvědčen, že tyto formáty jsou ve stejném stadiu, jako záznamy na pásky v dobách, kdy spolu soutěžily formáty Betamax, VHS a další. Čas teprve ukáže který formát vyhraje. Vsadit dnes na kterýkoliv z nich by mohlo dopadnout stejně, jako kdysi sázka na kvadrofonii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 2. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 2. listopadu 2011 Když pročítám tyto návody, vychází mi opravdu nejjednodušší ten převod z výstupu SCART a následná konverze v některém free konvertoru. Sám sice DVD rekorder nemám, ale nahrávám to přes Nero do PC a následně upravuji. Dobrý den. Jak propojím SCART a PC? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mipo Odesláno 2. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 2. listopadu 2011 Já jsem to vyřešil redukcí SCART - S Video, Audio. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homberg Odesláno 2. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 2. listopadu 2011 < SCART -> DVD rec. -> vypalit na DVD -> DVD zasunout do mechaniky v PC -> prehrat v (do) PC muj postup, ale uznavam, ze pokud nekdo nahrava TV porady casto, neni tohle to prave orechove.. Citovat Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 2. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 2. listopadu 2011 Dobrý den. Jak propojím SCART a PC? Predevsim je treba vedet jake na PC mate vstupy a podle toho to pak resit, napr. nakupem nejake karty ktera bude mit S-video vstup... Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 2. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 2. listopadu 2011 Chápu to dobře, že potřebuji nějakou PCI TV kartu s S-video vstupem? Třeba něco takového? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L0W70BTRLL A pak budu moct přes S-video vstup nahrávat "podobně jako" TV tuner? A zřejmě v SD rozlišení..?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 2. listopadu 2011 Sdílet Odesláno 2. listopadu 2011 Případně použít kombinaci Scart -> S-video http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 S-video -> USB zachytávací karta http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.