Přejít na obsah

Vzniká nová česká stanice SPORT5, zameri se na motorizmus


tomus

Doporučené příspěvky

Sice to z UPC zatim prilis nesouvisi, ale treba mozna brzy bude:

 

Fanúšikovia športu čoskoro dostanú nový pôvodný kanál. Česká regulačná rada udelila spoločnosti Sport 5, a.s., licenciu pre satelitné a káblové vysielanie. Nový kanál by mal spustiť vysielanie už v priebehu apríla, zameriavať sa bude výhradne na motoristické športy, cím sa výrazne odlíši od ostatných športových kanálov pôsobiacich na českom a slovenskom trhu.

Nový kanál sa bude sústredovať výhradne na tieto dva trhy. Riaditeľom licencovanej spoločnosti je Jiří Hojgr, ktorý v minulosti spoluzakladal a donedávna aj viedol kanál Galaxie sport. Spoločnosť Sport5, a.s., sa v roku 2004 neúspešne uchádzala o licenciu na DVB-T vysielanie s rovnomenným projektom. Vlastníkom je marketingová agentúra BPA Sport Marketing, ktorá sa významne angažuje najmä v českom hokeji.

 

Napriek širšie poňatému názvu sa bude prichádzajúci kanál Sport5 venovať výhradne motorizmu a automobilizmu. "Základom programovej štruktúry budú exkluzívne priame prenosy závodov a kvalifikácií z atraktívnych majstrovstiev ako sú DTM, Euroserie F3, NASCAR Sprint Cup Series a Porsche Carrera Cup," píše sa v uvádzačej tlačovej správe.

 

Sport5 by mohol byť programovo podobný ako už existujúca nadnárodná stanica Motors TV, ktorú šíria niektorí satelitní a kábloví operátori. Nový český športový kanál chce však vsadiť práve na jazykovú zložku, keďže všetky prenosy ako aj celý obsah bude vysielaný v češtine. Predpokladá sa postupné rozšírenie o komentáre a dabing aj v slovenčine.

 

Okrem prevzatých zahraničných prenosov by mal nový kanál vysielať čiastočne aj domácu produkciu. "Medzi napínavými prenosmi plnými drámy a emócií získajú naši diváci aj prehľad o dianí na domácích cestách. Aktuálne dopravné spravodajstvo z celého územia Českej republiky bude prinášať Autoklub Czech Assistance ACA," dodáva tlačová správa, ktorá cituje aj slová riaditeľa televízie Jiřího Hojgra. Ten verí, že nová televízia obohatí ponuku monotematických televíznych programov ojedinelým projektom, "ktorý si iste veľmi skoro získa svojich divákov a súčasne obohatí atraktivitu programových balíčkov operátorov káblových televízií a sietí IPTV."

 

Nový program by mal vysielať na satelitnej pozícii 23.5 stupňa východne, kde sú šírené kanály platformy CS Link a Sky Link. Prirodzene sa očakáva aj zaradenie do konkurenčných platforiem UPC Direct a Digi TV, ako aj do ponuky väčšiny káblových operátorov. Konkrétny termín spustenia vysielania zatiaľ nie je známy, očakáva sa však v jarných mesiacoch, najskôr v apríli alebo v máji.

 

Zdroj: http://www.radiotv.cz/televize-clanky/5 ... izmus.html

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste par dalsich zajimavosti o Sportu5:

 

..."Ředitel Sportu 5 Jiří Hojgr nás již kontaktoval, budeme spolu jednat," potvrdil serveru DigiZone.cz František Malina, mluvčí společnosti UPC, která by mohla nový sportovní kanál nabídnout v digitální kabelové i satelitní televizi.

 

Vice na: http://www.digizone.cz/clanky/sport-5-p ... xie-sport/

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
Návštěvník Katoda

Motoristická televize Sport 5, která zahájí vysílání tento pátek 2. května, bude součástí programové nabídky digitální kabelové televize UPC. "Nemůžeme ji ale nabídnout hned od začátku, čekáme na rozšíření registrace převzatého vysílání od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV)," řekl serveru DigiZone.cz mluvčí UPC František Malina.

 

Sport 5 bude součástí základní programové nabídky Standard a kompletní nabídky Supreme. Diváci, kteří mají předplacenou pouze základní omezenou nabídku Starter, mohou Sport 5 získat v rámci tematického balíčku Sport za příplatek 100 korun měsíčně. Zařazení Sportu 5 do satelitní služby UPC Direct je podle Maliny otázkou delšího časového horizontu.

 

"O programovém složení UPC Direct se nerozhoduje v Praze, takže v tomto případě můžeme Sport 5 pouze doporučit," upřesnil Malina.

 

Zdroj: Digizone

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ještě si počkejme na zápis, třeba udělali chybu v žádosti, pokud ne, tak nás kulí a vůbec o změnu nepožádali. Na Filmbox HD mají rozšíření možná ještě z Karnevalu, Z1 mají must-carry a možná ji nepotřebují (nebo chtějí vyvolat ten soudní spor), Sport 5 se třeba nedohodli a EUrosport HD ještě nevysílá. Kdo ví.

Koukal jsem na tiskovou zpravu z posledniho zasedani RRTV konaneho 20.5. a o Sportu5 ci UPC ani zminka :?
  • Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • V.Station 3.1, VTV STB 2G_A, 3xCAmodul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Na Z1 opravdu registraci nepotřebují, protože to je televize s vlastní licencí a navíc je tam ono nešťastné must-carry. A jak je již jinde uvedeno, mluvčí UPC potrvrdil, že stanice bude zařazena do nabídky 1.června, kdy je oficiální ostrý start.

Pokud jde o Sport 5, tak vyčkejme. V případě AXN Sci-fi a Crimi se v zápisu ze zasedání 22.dubna taky nic neobjevilo a 25.dubna přitom oba programy naběhly. V zápisu RRTV se to objevilo až po zasedání rady, které bylo 6.května.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...