Přejít na obsah

PavelB

Uživatel
  • Příspěvky

    15
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    1

Příspěvky od uživatele PavelB

  1. Tak mě napadlo vzít Chromecast "do terénu" s Datamánií. Z mobilu jsem nasdílel osobní hotspot pro připojení Chromecastu. iVysílání ČT funguje, YouTube funguje, Horizon Go ne. A zase takové nedeskriptivní, receiver app na Chromecastu říká, že připraveno k vysílání, ale tlačítko Sledovat na TV prostě nic nedělá. Žádná chyba, prostě dělá, že by měl fungovat a nefunguje. Podobně jako u té nefungující pauzy, receiver app prostě nereaguje. I když Horizon Go je na jiném mobilu, než hotspot. Takže nevím, co se mu nelíbí. Funguje vám Chromecast na jiném, než domácím (exUPC) připojení? Co na mobilních datech?

  2. Nevím, co na tom lineárním vysílání máte. IMO mu uživatelé budou jen ubývat, má matka (60+) se už několik let dívá jen odloženě. Prostě víte co chcete vidět, a to si pustíte. Vše můžete vidět od začátku, kdykoliv zapauzovat a naopak reklamy přeskočit (zatím). Lineární vysílání je pro ty, co přijdou domů z práce a neví na co koukat. S čímž Horizon GO moc nepomáhá, ale třeba Netflix řeší doporučovacími algoritmy.

     

    Lineární vysílání chápu u exponovaných sportovních utkání, protože ty chtějí lidé vidět opravdu živě, ne že ve finále MS v hokeji Česko-Rusko uslyší "Góóól" nejdříve od sousedů, pak až z obrazovky. Plus zrovna tam je třeba vysoký datový tok pro spoustu lidí najednou, takže IPTV je nevhodná.

    • To se mi líbí 2
  3. Tak mi po letech přestal fungovat Horizon GO v androidím set top boxu. Sideloadovaná stará verze aplikace Horizon Go si říká o aktualizaci a ani různé novější verze nefungují. Smazání dat aplikace nehraje roli. Nejnovější verze Horizon GO hlásí 

    Video nyní nelze přehrát. (LicenseErrorCode.license.invalid)

    Na PC / mobilu vše funguje. Předpokládám tedy nějaký problém s DRM.

    Řešili jste někdo tento problém?

    Vzhledem ke konci Horizonu GO to jinak budu řešit požádáním o přechod na Vodafone TV s jejich krabičkou.

    Update: Tak jsem si přečetl recenze na Vodafone TV a radši si pro teď objednal Chromecast 🙃

    Update2: A zrovna volají z Vodafone sami ohledně přechodu. No tak nic.

  4. Taky se hlásím jako postižený uživatel. Chrome i Firefox. Přitom do těch tak 10 dnů to fungovalo. Testovací streamy s DRM od Bitmovin se přehrávají fajn.

    https://www.widevine.com/news je zřejmé, že došlo ke změně výchozího chování:

    Citovat

    Current default behavior:
    A license is issued if platform_verification_status is not tampered.

    New default behavior:
    A license is issued if platform_verification_status is verified.

    There is an option to override the default behavior.

    Windows and Mac OS X platforms support VMP by default.
    Desktop Linux platform does not support VMP by default.
    Note: The override must be enabled to issue a license to a Linux desktop.

     Třeba u Amazon Prime Video to mají tak, že HD streamy vyžadují to VMP, ale pořád si na nepodporovaných zařízeních video přehrajete, akorát v nižší kvalitě.

  5. Já mám tv box MECOOL M8S Pro+ s Androidem 7.1.1 a Horizon GO 2.3.21 funguje výborně (k ovládání je třeba myš). Nejnovější verze 2.3.23 pak ale nezobrazuje video na celou obrazovku. Problémy se zvukem jsem však nezaznamenal. Nejspíš prostě není android firmware jako android firmware.

  6. Potvrzuji problém zmíněný uživatelem vasek608. Nová verze aplikace nezobrazuje video ve full screenu, ale ze všech čtyřech stran jsou okraje (Android TV box MECOOL M8S Pro+ (Chipset Amlogic S905X) s Androidem 7.1.1, připojený přes HDMI k Full HD televizi) Týká se televizních programů i MyPrime filmotéky. Stará verze funguje správně.

×
×
  • Vytvořit...