Přejít na obsah

Automatické prodloužení


Návštěvník Dragokazov

Doporučené příspěvky

Návštěvník Dragokazov

Řeším teď novou business smlouvu a koukám, že je tam povinný závazek 12m s automatickým prodloužením. Vzhledem k tomu, že se mi vážně nechce hlídat termíny, tak si říkám, co se stane, pokud druhý den po zřízení pošlu rovnou výpověď. Výpověď by byla datovaná ke konci závazku, v podmínkách jsem našel, kdy jde poslat výpověď nejpozději, ale už ne, kdy nejdříve :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono by to určitě šlo takhle udělat. Rovnou s uzavřením podat výpověď. Termín, kdy nejdříve podat výpověď asi určit nejde - asi to je den uzavření smlouvy, protože dříve není co vypovídat. Spíše bych koukal na délku toho, za jak dlouho chci ukončit. Poslat jim výpověď, že za 5 let chci odpojit, by už asi neprošlo.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dragokazov

Šlo mi o to, nemuset to hlídat, aby se případně muselo starat UPC a ne já. Ale co tak koukám, tak zase je v informacích bordel, protože kontaktní adresa se liší na webu a ve VOP 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dragokazov
 

Dragokazov: co vlastně chceš? Uzavřít smlouvu, podat výpověď, nechceš automatické prodlouženíí, všechno v jednom, nebo jen  teoretizuješ?

Je to naprosto snadné, chci uzavřít smlouvu bez automatického prodlužování (zdá se, že to nejde), což je u business tarifů strašná prasárna, protože za předčasné ukončení pak zaplatíš 700 Kč za každý zbývající měsíc.Bez toho, abys na to musel rok myslet a hlídat si, že to o den nepřešvihneš, abys pak v krajním případě neplatil pokutu skoro 8k. A jak se mi zatím ze všeho jeví, tak je asi jediná cesta hned po uzavření smlouvy poslat výpověď datovanou ke konci závazku.  Aneb, proč to dělat jednoduše (neprodlužovat automaticky). když to jde složitě..  Upřímně byl bych šťastný, kdybych s UPC nemusel mít už nikdy nic společného, ale skutečná optika konkurence končí momentálně 50m daleko a doufám, že to za ten rok dotáhnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď budu teoretizovat já - ideální období, kdy ukončit spolupráci s UPC je ke konci závazku. Takže i když budeš ve výpovědi, tak uprostřed roku se ti to třeba z finančních důvodů nevyplatí utnout. Resp. když už ti jedna výpověď běží, tak podávat druhou s dřívějším termínem je trotlovina. Za rok ti druhá firma optiku třeba z nějakého důvodu nenatáhne. Takže budeš podepisovat novou smlouvu, může (ale nemusí) být za horších podmínek než ta stávající a protože se budeš chtít jistit zase jen na rok, podáš znovu výpověď.

Jak se říká, nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Nevím, jestli se zbytečně nestresuješ. Já bych koordinoval všechny termíny, výpovědi, smlouvy až v okamžiku, kdy by bylo jasné, že tě konkurence připojí. Pak bych začal řešit výpovědi s přihlédnutím ke konci závazku u UPC, finančním podmínkám atd.

No nic, práci čest a rukám klid 😉

  • Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...