August 2Aug 2 Dobrý den,z ničeho nic se mi Playstation přestal připojovat na internet. Nejdřív mi to říkalo po najeti na účet, že online status je Neznámý a celý účet byl jakoby šedivý. Problematika zde :https://www.reddit.com/r/ipv6/comments/19b9htc/is_there_any_way_to_fix_the_ipv6_issue_on_the_ps5/?tl=cs a https://www.youtube.com/watch?v=OEjIUUa7Z7I Test připojení internetu hlásí vše v pořádku.Podle projití spousty fór a návodů jak to řešit jsem zkusil variantu nastavit DNS na Google nebo jiné providery třeba 8.8.8.8 nebo 1.1.1.1. Toto řešení je vždy dočasné. Když vypnu PS a znovu zapnu tak to zapomene a musím z osmiček na jedničky a noapak. Další varianta byla, že se má zavolat na Vodafone, aby mi na adrese předělali IPV4 na IPV6 kvůli tomu, že to prý PSko má raději. Netuším co to je a jak to funguje. Tento problém jsem řešil tak před rokem a do 24 hodin psko fungovalo bez problému. Tak jsem to zkusil zase, řekli mi, že už je tam jen nějaká kombinace IPV4 a něčeho vlastně nevím co a řekli mi, že do 24 hodin se změna promítne. I přes to stále playstation nefunguje. Je někde nastavení v routeru jak to předělat? Předem děkuji za názory pokud jste to někdo řešil. Mně napadá jen prodat psko a koupit xbox Fibre+ 1000 - - Vodafone Station WiFi 5 Playstation 5 Praha 6
August 2Aug 2 děje se to jenom přes wifi, jenom přes kabel nebo v obou případech? 🤔 Fibre 2000 sLimitem S Extra ALLinONE Vodafone TV app Asus RT-BE88U, XGS-PON ONU stick Praha Kobylisy
August 2Aug 2 Doma jsme řešili to samé, máme dual stack, ipv4 i ipv6 a dali jsme na reklamaci Playstation, bylo vyreklamováno a opraveno, že je vadná základová deska. Po výměně za nový kus, je to bez potíží.Reklamace PS byla až po kontrole s tech. podporu jak operátora tak PS Cable+ 1000, DSL 100 sLimitem S Extra, BezLimitu XL Extra ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Telefon 30, Apple TV, Super Wi-Fi extender Praha, Nová Ves
August 5Aug 5 Author V 2. 8. 2026 v 17:24, Slamb napsal:děje se to jenom přes wifi, jenom přes kabel nebo v obou případech? 🤔Obojí. V 2. 8. 2026 v 17:38, kautskym napsal:Doma jsme řešili to samé, máme dual stack, ipv4 i ipv6 a dali jsme na reklamaci Playstation, bylo vyreklamováno a opraveno, že je vadná základová deska. Po výměně za nový kus, je to bez potíží.Reklamace PS byla až po kontrole s tech. podporu jak operátora tak PSV tom případě by to mělo fungovat tak, že když u sebe doma na současný internet připojím jinou konzoli tak by se měla bez problému připojit a naopak když mou konzoli připojím a nebude na internetu tam, kde vím že to funguje (například kamarádovi) bez problému tak budu mít ověřeno, že je to konzolí. Zkoušeli jste takhle? Mám ps5 první generace ještě za dob přeprodeje a toto řešení bude náročné. Určitě tohle ale vyzkouším! Děkuji za radu Fibre+ 1000 - - Vodafone Station WiFi 5 Playstation 5 Praha 6
August 6Aug 6 Author V 2. 8. 2026 v 17:38, kautskym napsal:Doma jsme řešili to samé, máme dual stack, ipv4 i ipv6 a dali jsme na reklamaci Playstation, bylo vyreklamováno a opraveno, že je vadná základová deska. Po výměně za nový kus, je to bez potíží.Reklamace PS byla až po kontrole s tech. podporu jak operátora tak PSTak jsem prohodil playstationy v rámci testu jestli je to playstationem nebo internetem a je to internetem. Kamarádova PS která tyto problémy nikdy neměla u mě nemá připojení k internetu Fibre+ 1000 - - Vodafone Station WiFi 5 Playstation 5 Praha 6
August 6Aug 6 Vodafone někdy od jara letošního roku začal na své kabelové síti postupně zavádět a IPv6 full dual stack, to znamená že u těch co už změna proběhla mají k dispozici plnohodnotnou IPv4 a IPv6 adresu, což bude nejspíš i tvůj případ, Předtím to bylo tak že především nový zákazníci měli IPv6 DS lite adresu, teďy plnohodnotnou IPv6 a tunelovanou a sdílenou IPv4 adresu a kdo s tím měl nějaký problém a nevyhovovalo mu to, tak si mohl požádat o přepnutí plnohodnotnou veřejnou IPv4 adresu.Já tedy nejsem odborník na sítě ani na PlayStationy, ale myslím si že tady musíš hledat problém, tedy v nastavení routeru a samotného PS, snad ti s tím pomůže tady někdo další, nebo nějakém dalším diskuzním fóru, či umělá inteligence. Kabel 150 - Komfort Vodafone TV Standard box, CA modul, Compal CH7465 Brno
August 6Aug 6 to bude nějaká specialita na playstationu 🤔 našel sem český fórum věnovaný playstationu a zdá se, že tam i někdo chodí, možná tam pude něco najít nebo někoho něco napadne tam 🤔 https://console-forum.net/forum/1216-ps5/ Fibre 2000 sLimitem S Extra ALLinONE Vodafone TV app Asus RT-BE88U, XGS-PON ONU stick Praha Kobylisy
August 6Aug 6 Já byl asi před rokem přihlášený do nějakých dvou českých facebookových diskuzních skupin o PlayStationu, když jsem se potřeboval o něm dozvědět něco víc, tam by určitě taky mohli vědět.https://facebook.com/groups/2612683098951399/ Kabel 150 - Komfort Vodafone TV Standard box, CA modul, Compal CH7465 Brno
Saturday at 04:41 PM3 days Playstation a konzole obecně jsou citlivé na NAT Type. Cable+ 1000 - Základní Vodafone Station WiFi 6 Hlavní město