Odesláno před 9 hodinami9 hod Autor před 4 hodinami, Standa napsal:No ono se musí porovnávat lineární vysílání (DVBC, DVBT, DVBS, DVBT2) s vysíláním OTT (internernetové, OnePlay, VTV app...)Pokud si na jedné TV pustím např ČT1 z DVBC, na druhé DVBT (z distrbuce VF) tak je rozdíl okolo 5 sec.Pokud porovnám DVBC s OTT, tak se už pohybujeme ve zpoždění 20+ sec.Pokud porovnáváte vysílání z webu ČT a OTT bude rozdíl opravdu "minimální"To je přesně ono, jde mi o porovnání DVBC s OTT (tzn. toho co mám teď vs. budoucnost, pokud pojedu TV pouze přes UTP). A v tomto případě je tedy zpoždění výrazné, nicméně to je asi realita, se kterou se nedá nic dělat a je to vlastnost přenosu TV přes OTT. Start - ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Brno
Odesláno před 4 hodinami4 hod Je hezké, jak vše směřujete k IPTV- a když nepůjde net, tak se budete dívat na co?Osobně bych využil příležitosti rekonstrukce a natahal koaxiální kabely k zatím neexistující anténě na střeše. Jednou se budou hodit... Super - ALLinONE Compal CH7465, CA modul Liberec
Odesláno před 4 hodinami4 hod když nepude pevnej net, bude koukat přes mobilní net 🤔 a když nepude elektřina, tak má asi smůlu úplně 😔 Fibre 2000 sLimitem S Extra ALLinONE Vodafone TV app Asus RT-BE88U, XGS-PON ONU stick Praha Kobylisy
Odesláno před 3 hodinami3 hod Zpoždění TV vysílání v aplikaci v TV nebo v mobilu oproti DVB-C je okolo 30 vteřin, včera jsem to zkoušel.A rozhodně nepočítej s tím že v šesti televizorech budeš mít jen aplikaci, přes kterou se budeš na všech TV současně dívat, protože tam panují určitá omezení, jak pro OTT (internetová TV) tak pro DVB-C, viz. odkaz níže.Takže bez těch set-top boxů se nejspíš neobejdeš a pak je potřeba se rozhodnout zda budeš mít u Vodafonu službu nastavenou jako OTT, tedy televize přes internet a nebo jako DVB-C, protože tyhle dvě služby nejdou kombinovat, takže nemůžeš mít třeba set-top box pro OTT a k němu třeba CA modul, nebo jiný set-top box pro DVB-C a naopak když budeš mít službu DVB-C, tak ti k ní nedají set-top box pro OTT.https://www.vodafone.cz/pece/televize/vodafone-tv/sledovani-televize/Jinak jak již bylo zmíněno vysílání v DVB-T v kabelu bude pravděpodobně v letošním roce ukončeno, už minulý měsíc se mělo začít s postupným vypínáním, ale zatím nikdo nehlásil že by k tomu došlo.Takže můžeš ještě využít vysílání v DVB-C, běží tam i některé kanály volně nekódovaně, takže je možné je využít jako náhradu za DVB-T pokud televizor umí přijímat kabelové vysílání, ale bral bych to spíš jako nouzovku. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno před 19 minutami19 min Autor @tomus Ohledně zpoždění cca 30 s, to je plus/minus moje zkušenost. Jinak určitě nepřipravuju dům na sledování 6 TV současně. Když pojedou 2 tak to bude vyjímečně. Šlo mi spíš o teorii, co kdyby...Nicméně v tvém příspěvku mě zarazila jiná věc - myslel jsem, že můžu na jedné moderní TV sledovat vysílání přes aplikaci/OTT díky přímo připojenému UPT do TV a na druhém TV být připojený přes koax a CA modul. Rozumím tvé poznámce správně, že i pro OTT potřebuju od VF box do kterého jde UPT kabel a z boxu teprve do TV? A že není tedy možné mít od VF obě "krabičky" - jak box, tak CA modul? Start - ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Brno
Odesláno před 13 minutami13 min pro ott neni potřeba kromě aplikace vůbec nic, ale nejde mít aktivní ott a k tomu ještě dvb-c, prostě buď jedno, nebo druhý 🤔 v případě dvb-c potřebuješ vždycky něco navíc - buď modul, nebo set-top box (+ extra kabeláž) 🤔 Fibre 2000 sLimitem S Extra ALLinONE Vodafone TV app Asus RT-BE88U, XGS-PON ONU stick Praha Kobylisy
Odesláno před 6 minutami6 min Když máš u Vodafone aktivovanou TV službu OTT, můžeš používat pouze OTT set-top boxy, nebo aplikace, nemůžeš použít DVB-C set-top boxy nebo CA moduly, tedy technicky jako můžeš, ale nemůže to být na tvojí smlouvu.A když máš naopak u Vodafone aktivovanou DVB-C službu, tak dostaneš pouze set-top boxy pro DVB-C, nebo také CA moduly a k nim můžeš používat OTT aplikace do televizoru, nebo telefonu, ale nedostaneš k této službě set-top box určený pro OTT, Je to trochu složitější pro pochopení, ale snad jsem to vysvětlil srozumitelně. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.