Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Update zařízení z Vodafone distribuce

Doporučené odpovědi

Odesláno

Kdepak je update na HOS3 na Redmi Note 14 Pro +? Stále to běží na prosincovém releasu 2.0.213.0 (release 9.12.2025), mezitím již proběhl update na 3.0.2.0 (12.1.2026) a 3.0.3.0 (9.2.2026). Chápu, že kvůli VoLTE a jiným úpravám v ROM je aktualizační kanál od Vodafone a ne přímo od výrobce, ale 2 měsíce čekat na update mi nepřijde úplně OK. Mimo jiné je to důvod, proč moje Xiaomi 14T Pro od Vdf šlo po půl roce do světa a koupil jsem raději Xiaomi 15T Pro (a OTA update je k dispozici v řádu hodin od release v EEA regionu) z normální distribuce, nicméně bych rád ženě řekl, kdy se dočká updatu, který už dávno měla mít...

Upraveno uživatelem Ghouless

• -
  • Super+
  • -
  • -
  • Liberec

Vyřešil Ondra - Vodafone

Přejít na řešení
Odesláno

Je zajímavé, že po zkušenosti s Xiaomi 14T Pro od operátora byl opět pořízen přístroj od operátora a to tentokrát Note 14 Pro Plus.

Obávám se, že dlouhodobě to bude stejné, tedy aktualizace customizované operátorem přijde vždy s nějakým zpožděním. Možná ne vždy, ale ve většině případů to tak bude.

Jinak jak je uvedeno výše, skutečně má Redmi Note 14 Pro Plus už na všech distribucích HyperOS 3 viz tady

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app
  • Praha
Odesláno
  • Autor

@Technikus Sobě už bych to nekoupil/neudělal (ač jsem se té ROM od Vdf stejně během týdne zbavil a nahrál originální EEA ROM od Xiaomi ale i tak má pak zařízení IMEI a SN na konci pořadníku a updaty chodí s mírným zpožděním), drahá polovička takový magor jako já není :-) Důvod byl čistě prozaický... necelých 10k běžná cena tou dobou, u Vdf za nějakých 40% oproti běžné ceně, to je poměrně dost argumentů ke koupi. U Xiaomi mám trošku inside informace, takže vím moc dobře kdy, co a jak se testuje/uvolňuje. Asi se ponořím do VOP Vodafone, zda tam nenajdu dodatečné ujednání ohledně SW péče o zařízení, protože s udpaty chodí i bezpečnostní záplaty (a mimo jiné pak není dodržován release plán výrobce jako součást marketingu dané značky)...

• -
  • Super+
  • -
  • -
  • Liberec
Odesláno
  • Centrum péče
  • Řešení

U modelu Redmi Note 14 Pro+ je to takto:

Poslední aktualizace s označením OS3.0.3.0.WOPEUXM obsahující update na Android 16 + Hyper OS3 byla z naší strany schválena ve čtvrtek 5.2.2026.

Teď už záleží na výrobci telefonu, kdy aktualizaci uvolní ke stažení koncovým uživatelům.

• Super Fibre
  • Extra
  • ALLinONE
  • Vodafone TV app Samsung
  • Pardubice
Odesláno

Pokud byla cena skutečně tak zajímavá, tak potom asi proč ne ale je nutno brát i to za jakých podmínek. Možná předinstalované aplikace operátora, aktualizace uvolňovány v odlišné termíny, dřív bývalo i logo operátora při zapnutí přístroje apod.

On asi operátor nic neporušuje, aktualizace se vydá a přijde, jen s nějakou prodlevou.

Jako plno lidí aktualizace neřeší a mají priority úplně jinde - funguje volání, psaní, app sociální sítě apod.

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app
  • Praha
Odesláno
  • Autor

@Technikus ve Španělsku můžou vyprávět jak při nákupu od operátora jim zařízení zůsatne ve stavu jak bylo zakoupeno... To naštěestí není případ českého Vodafone (za ostatní operátory netuším, tam to bylo dříve strašné peklo...ano koukám na Tebe T-Mobile ale léta se mi do rukou nic nedostalo...), kromě app Můj Vodafone, funkčního VoLTE (tato funkce je závislá na kofiguraci IMS, proto u většiny operátorů po světě nemá tuto funkci zařízení z volného trhu aktivní) a pár drobností "pod kapotou" není do ROM zasahováno. Za což malá chvála směrem k Vdf. A ano, většina BFU toto neřeší ale my poněkud zběhlejší ano :-)

Upraveno uživatelem Ghouless

• -
  • Super+
  • -
  • -
  • Liberec

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague