Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z Modemu 1Gb/s jde někdy 100Mb/s proč?

Doporučené odpovědi

Odesláno
  • Autor

Jojo to je přesně to samé co se děje mě, stačí vypojit a zapojit kabel a naběhnou mi data jak mají 🙂 Když ta změna Modemu nepomůže tak to už řešit asi nebudu, dokavaď to pojedete tak je mi to jedno, spíš mě prostě zajímá co to způsobuje

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Osek
Odesláno
před 19 hodinami, Slamb napsal:

no to tvrdili správně - ze všech portů, ale ne najednou 😮všechny ty porty sou gigabitový, takže každej zvládne přenášet plnou rychlost, ale v případě přenosu z internetu se ta rychlost bude dělit mezi všechny, protože internet má maximální rychlost 1 Gb/s 😮

abys dostal gigabit do všech najednou, na to bys potřeboval rychlost 4 Gb/s 😀 ale ať použiješ jakejkoliv port na modemu, tak vždycky dokáže přenýst celej gigabit, pokud ostatní nebudou užírat 🤔

ale jak psal ivo, v rámci místní sítě, při přenosu např. z počítače na počítač, by se měla dát využít i gigabitová kapacita těch ostatních portů i při stahování z internetu plnou rychlostí 🤔

teda za předpokladu, že ten port, kam se bude stahovat plnou rychlostí z internetu, se zároveň nebude využívat pro přenos dat z jinýho počítače v místní síti, protože by byl už vytíženej plnou rychlostí internetu 🤔

Hele - nejde jen o utažení čtyř portů, ale o to, že nalinkovaná rychlost vnitřního LAN portu na modemu na LAN kartu do PC by ti měla ukazovat 1Gb/s. Což byly nějaké obrázky, že neukazuje. Jak rychle ti to potom routuje z WAN na LAN , případně jak rychle probíhá přenos dat mezi vnitřními LAN porty na routeruje věc další.

před 2 hodinami, Pepe napsal:

Jako musím říct, že tuhle špatnou detekci rychlosti jsem měl také. Vodafone Station a zatím Turris 1.1 s tím, že vždycky pomohlo vypojit a zapojit síťový kabel, aby se to správně detekovalo. Na fóru Turrisu se to také párkrát řešilo, ale jiné řešení nebo čím to je způsobené to nevím. :) Ale vím, že třeba předtím mi to s Technicolorem nedělalo.

Dvě věci - buď se podívej, jestli máš zapnuté jumbo packety, nebo zkus cvičně vložit mezi modem a Turris 1Gb switch.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Taky by stalo za to vyzkouset, jestli kdyz odpojis vsechno a nechas pripojeny jen PC, jestli to bude taky padat dolu.

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague