Odesláno 5. září5. zář Dobrý den, zajímalo by mě prosím, proč mi někdy z ničeho nic jde z Modemu 1Gb/s někdy jen 100Mb/s ? Máme zapojené všechny 4 LAN porty (1 port - počítač, 2 port - router, 3 port- router, 4 port - switch) a stane se mi to vždy ale pouze na jednom z nich, nikdy že by šlo do všech zařízení 100Mb/s, ale pouze jen třeba na routeru nebo na počítači... co to může dělat? Vidím to právě v nastavení svého Modemu kde vidím všechny 4 LAN porty a tam jde vidět do kterého zařízení jde kolik... pokud se to děje zrovna na počítači tak to lze i změřit pomocí speedtestů které mi opravdu ukážou jen třeba 95Mb/s... počítač mi je schopen vzít 2.5Gb/s, switch a routery jsou na tom podobně a jsou ještě k tomu nové, počítač je rok starý, všechny síťové kabely jsem natahoval nové a jsou Cat 6, když to vidím v tom nastavení tak mi pomůže vycvaknout a zacvaknout z Modemu ten kontrétní kabel na kterém to právě je a hned tam jde 1Gb/s... čím to prosím může být? Máte někdo nějakou zkušenost? A ještě doplním že máme vyměněný nový Modem týden starý (na tom předešlém 1Gb/s Modemu to dělalo také...). A ještě bych se prosím zeptal, má jít ze všech 4 LAN portů v jednu chvíli 1Gb/s, nebo se to nějak dělí? Beru to tak že jsou všechny napojené zařízení v klidu, tak mě zajímá jestli se to i přesto dělí :4 nebo má jít prostě ze všech to 1Gb/s ? Díky za odpovědi a rady. Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6 Osek
Odesláno sobota v 16:06 5 dní Tohle může být způsobeno nekontaktem - 100Mb používá pouze 2 páry kroucené dvojlinky. Mně se toto dělo na počítači, dokud jsem nepřecrimpoval RJ45 kabel. Taky můžou být zmáčknuté/vytáhnuté kontakty ve zdířce. Upraveno sobota v 16:06 5 dní uživatelem DiDiDi 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno
Odesláno sobota v 18:02 5 dní Autor Takže tím myslíte udělat nový konektor RJ45? Nejčastěji se mi to děje na počítači těch 100Mb/s a zkoušel jsem jak kabel Cat 6 tak Cat 7 a dělá mi to právě na obou, konektory tam jsou originálně zalité... kleště mám tak problém udělat nový konektor není, jen jestli je možné že by to takhle dělali 2 kabely... ? A ty vytáhnuté kontakty myslíte ve zdířce v Modemu a v počítači? Psal jsem právě že nám před týdnem vyměnili Modem za nový, a dělá to na všech 4 LAN portech ať počítač zapojím kamkoliv... a vždy mi právě pomůže jen vycvaknout a zacvaknout kabel z Modemu a zpět a hned naběhne třeba na celý den 1Gb/s... takže myslíte že by to mohli dělat zdířky v Modemu? Díky za odpovědi. Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6 Osek
Odesláno sobota v 18:24 5 dní Jestli jsi zkoušel měnit kabely a dostal jsi fungl nový modem, tedy ne nějaký použitý, tak se mi moc nezdá že by byl na vině špatný kontakt na konektorech, ale až ti to zase vypadne, tak můžeš jednou povytáhnout konektor na jedné straně a příště zase na opačné straně a pokud se to pokaždé rozjede, tak je jasné že bude problém jinde. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno sobota v 21:15 5 dní Autor No ten Modem co sem tak viděl v tom nastavení má datum použití už někdy v roce 2022, ale nevím jestli to znamená že ho před námi někdo používal nebo byl jen zaktivovaný, ale nám řekli že nám posílají nový Modem, to samé bylo u toho předešlého, tam byl také datum myslím někdy rok 2023. A jinak díky za typ, teď se mi to stalo znova u počítače, tak jsem tentokrát zkusil vytáhnout kabel z počítače a hned zacvaknout zpět a opět se to rozjelo na 1Gb/s - dříve jsem to vycvakával jen z Modemu, kde by tedy mohla být chyba? Síťová karta že by v počítači blbla? Ale zase proč to někdy udělá i na ostatních zařízeních které mám připojené na Modemu? Nejčastěji to tedy dělá na počítači to je pravda... nevím jestli mám znova volat na Vodafone a řešit to s nimi, ale technik co tu byl minulý týden mi řekl že tohle slyší a vidí poprvé... Posílám foto screenshotů kde mám jen 87Mb/s a po vytažení a zacvaknutí kabelu to ihned naměří 910Mb/s což je úplně super hodnota. Jen prostě nevím jestli hledat chybu u Vodafonu nebo u mě, jelikož většinu zařízení mám nové. Díky za odpovědi. Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6 Osek
Odesláno neděle v 04:43 5 dní Co takhle zkusit na PC nastavit "natvrdo" port na 1Gbps Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Odesláno neděle v 06:27 5 dní Autor Jestli myslíte nastavení ve správce zařízení tak to jsem udělal již dříve, mám nastaveno natvrdo na 1Gb/s, to jsem se právě už dočetl v jiné diskuzi. Ale díky za radu. Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6 Osek
Odesláno neděle v 06:49 5 dní A pomohlo to? Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Odesláno neděle v 07:28 5 dní Autor Bohužel ne, ten port na 1Gb/s mám nastavený už zhruba tak 5 dní a udělalo mi to již vícerokrát, včera večer jak jsem posílal screenshoty mi opět šlo do počítače pod 100Mb/s, ale jak jsem psal, nedělá mi to jen na počítači, ale i na ostatních zařízeních - ne tedy úplně tak často na tom počítači se to děje nejčastěji tak z 80%, a třeba kabely jsem mezi sebou zkoušel prohazovat i v portech a výsledek je pořád ten samý, děje se to pořád, už jsem z toho fakt blázen co se tady děje ... ? 🙂 Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6 Osek
Odesláno neděle v 09:55 4 dny Co zkusit dát mezi PC a VS obyčejný switch? A až problém nastane, bude vidět na které straně to je . Ultra+ - - Commscope Arris CM3500, Huawei B2368-66 Plzeň
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.