Přejít na obsah

Doporučené odpovědi

Odesláno

posledních 14 dní problém s internetem.Jednou denně mě vypadne internet na pár okamžiku .Jako by modem něco hledal vždy po výpadku scházi kanál

OFDM

791~852

4096QAM

12.6/72.6

40

YES

trvá to asi 3 minuty neustalího vypadávání než se znova načte .

mezítím nefunguje internet .A modem ukazuje tohle.Kde hledat chybu?

Snímek obrazovky 2025-07-26 114939.png

Snímek obrazovky 2025-07-26 115015.png

• Premium
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odesláno

Výpadky WiFi máme neustále. Děti už jedou na mobilech i doma 5g od konkurence. Asi jednou za týden přestane jít internet a to vždy pomůže, že se modem znovu načte. Je to opruz ten Vodafone. Devátého mě přišla SMS a taky email, že mám starý modem a bude potřeba výměna. Že se mě někdo z Infotelu ozve. Tak uvidím, zda to po výměně bude v pořádku.

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Litomyšl
Odesláno

@Pavel m těžko říct, všechny hodnoty jsou tam v normě, signál je spíš silnější než slabší, u toho OFDM kanálu se úroveň signálu blíží k horní hranici, pokud by se dostal přes 15/75 dB už by mohl být přebuzený a modem by s ním teoreticky už mohlomít problém,

Nebo tam třeba může být nějaké chvilkové rušení od 4G mobilních vysílačů, které vysílají na stejný frekvencích, jinak nevím, jedině zavolat na Vodafone aby se na to na dálku mrkli.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
  • Autor

tohle vypisuje modem při výpadku dnes asi 2 krát.Mám to poslat Vodafonu ?

eventlogs.txt

Upraveno uživatelem Pavel m

• Premium
  • -
  • ALLinONE
  • -Most
Odesláno

V tom chybovém logu jsou hlášky týkající se především problémům s Wi-Fi ,

takže to určitě otestuj ještě přes ethernetový kabel připojený k PC zda tam k výpadkům internetu dochází také.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno
  • Autor

notas připojený jenom přes kabel .

• Premium
  • -
  • ALLinONE
  • -Most
Odesláno

pokud je PC připojen kabelem, určitě doporučuji volat na Vodafone. Jsou tam i dnes kvůli výpadku a potížím

• Premium+, Super DSL
  • Super, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno
  • Autor

tak jsem to nakonec musel dnes ráno nahlásit na VF .Podle VF je tam nějaké rušení .Od včera se to zhoršilo .Jenom doufám ,že to do středy nezmyzí a technik to najde kde je problém.

koukám dnes došlo odpojení kanálu OFDM.A začala to fungovat .Je ten kanál důležitý?

Snímek obrazovky 2025-07-28 103021.png

• Premium
  • -
  • ALLinONE
  • -Most
Odesláno

Ano, je ten kanál důležitý, jde přes něj polovina internetového provozu, ale protože vysílá na stejných frekvencích jako mobilní vysílače 4G/LTE, tak tam občas dochází k rušení a zřejmě z toho důvodu modem tento kanál nenaladí.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Kolega mel taky po vymene modemu za VFSt problemy s ofdma... Pak si vzpomnel ze kdysi spojoval za nejakou vesakovou stenou celkem prasacky kabel v krabicce... Predelal to na F spojky a vyresilo se to... Nemas tam nekde nejake blbe spojeni? Zkrouceny kabel bez stineni, nejaky kus nekvalitniho kabelu atd?

• Super
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Ova

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague