Odesláno 18. července18. čvc Zdravím,má fungovat IPv6 na mobilní síti v zahraničí přes roaming? Jsem teď v Polsku (Orange PL) mám pouze IPv4 konektivitu.Pokud ano, tak za jakých předpokladů?Díky za odpovědi - Super+ - - Praha 7
Odesláno 19. července19. čvc @pkoci na jake platforme?U iPhonu je to ve vychozim profilu vypnute a v systemu neni primo moznost to zapnout (ale na to mam workaround - staci si rucne nainstalovat profil z https://fe80.cz).V Androidu se to da zapnout rucne.Ve vetsine siti sestka funguje, ale v nekterych jsou nejspis problemy s MTU, takze je extremne pomala. Kupodivu tohle je pripad vodafone NL. 😂T-Mobile taky funguje (a zatim jsem s nim na podobny problem jako Vodafone CZ v NL siti nenarazil). O2 ale treba sestku v roamingu aktivne blokuje. - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 19. července19. čvc Autor Díky za radu.Takže důvodem, proč to nefunguje, je pouze neschopnost/ neochota VF? Je podmínkou, aby zahraniční operátor uměl také IPv6? - Super+ - - Praha 7
Odesláno 19. července19. čvc Řešení @pkoci je tam spousta podminek, aby IPv6 v roamingu fungovala dobre, proto ji operatori ve vychozim stavu nepovoluji, nebo - pokud jsou pos..ni az za usima - ji aktivne blokuji (zdravime do O2). Vetsi problemy muzou nastat v konfiguraci s dual-stackem, kterou u nas aktualne pouzivaji vsichni; IPv6-only je na tom lip, protoze jeho podpora je mnohem starsi nez podpora dual-stacku.Obecne pristupova sit LTE a 5G s IPv6 funguje, ale pak muzou byt omezeni na strane navstiveneho operatora, nebo v propojich mezi operatory (zahranicnim a narodnim), a protoze se vsechen provoz ze zahranici "tuneluje domu", je to problem.Zahranicni operator nemusi aktivne IPv6 nabizet svym zakaznikum, ale musi podporovat sestaveni datove relace s typem IPv6-only nebo IPv4/IPv6. Upraveno 19. července19. čvc uživatelem zajdee - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 20. července20. čvc @pkoci neni zac, no a ta sestka uz Vam v roamingu bezi? :-) - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 20. července20. čvc Autor Jojo, běží. Je jen škoda, že to nemá VF implementované pořádně bez potřeby těchto udělátek, když IPv4 běží normálně. - Super+ - - Praha 7
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.