Přejít na obsah

Doporučené odpovědi

Odesláno

V případě, že mám na místě dostupný koax a nově i optiku (kabel od Cetinu), a zvolil bych si jako internet providera opět Vodafone, jaké jsou tam specifikace? Je tam dostupná pro firemní přípojky jak IPv6 tak pevná IPv4? A je tu IPv4 případně možné nastavit stejnou jako byla na koaxu?

• Ultra+ Profi
  • Premium
  • Základní
  • AVM FRITZ!Box 6690
  • localhost

Vyřešil kautskym

Přejít na řešení
  • Slamb změnil název na Změna technologie internetu
Odesláno
  • Centrum péče

@Vulva Pěkný den, pro optiku CETIN nabízíme pevnou veřejnou IP adresu pouze typu IPv4.

• Premium
  • Premium
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha
Odesláno

IPv6 na resellingu od CETINu funguje.

IPv4 adresu zachovat nelze. Za verejnou zaplatite 175 Kc/mesic, takze stoji za to zvazit, jestli si tu samou sluzbu nevzit od nejakeho jimeho resellera (TM, Avonet, UVTnet...)

Cenu si budete muset vyjednat, nekde v archivech tu tusim je prispevek, ze VF nechce davat slevy jako na kabelovce (logicky, je to pronajata infrastruktura) ani skevy za kombinaci televize+internet, ale mozna je to uz dneska lepsi.

Upraveno uživatelem zajdee

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno
  • Autor

@zajdee a nějaký tip, kdo umí IPv6 i pevnou IPv4, ideálně bez příplatku? Že bude jiná, je mi jasné...

@Veronika - Vodafone chápu to tak, že je tam možná jen IPv4 a IPv6 vůbec ne?

• Ultra+ Profi
  • Premium
  • Základní
  • AVM FRITZ!Box 6690
  • localhost
Odesláno

@Vulva z velké trojce operátoru už nikdo, to jste měl řešit dvě dvěma měsíci

Upraveno uživatelem kautskym

• Premium+, Super DSL
  • Super, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno
  • Autor

@kautskym optiku mohu řešit až tehdy, když mám optický kabel :)

Na stránce CETINu je seznam 20 poskytovatelů, včetně Vodafone, a rád bych u něj zůstal, ale nulové informace o tom, co nabízí :(

https://www.cetin.cz/domacnosti/seznam-poskytovatelu

• Ultra+ Profi
  • Premium
  • Základní
  • AVM FRITZ!Box 6690
  • localhost
Odesláno

Je to jak píše zajdee, tj. standardně je /56 IPv6 + privátní dynamická /32 IPv4. Za příplatek lze z privátní IPv4 udělat statickou veřejnou. Pokud je to na IČO, tak se možná ani poplatek neúčtuje. Jinak zcela určitě to budou jiné adresy než na koaxu. Vodafone má různé IP pooly na různé technologie. Ale možná tím jak je to firemní přípojka, tak s tím půjde něco udělat v rámci individualizace.

• Super Fibre
  • -
  • ALLinONE
  • -
  • Praha
Odesláno
  • Autor

Znamená to, že i Vodafone umí IPv6 na optice? Podle toho co psala @Veronika - Vodafone se mi to právě nezdá...

• Ultra+ Profi
  • Premium
  • Základní
  • AVM FRITZ!Box 6690
  • localhost
Odesláno
  • Řešení

3.7 IP adresa

Jako součást Služby je bezplatně poskytnuta dynamická neveřejná IPv4 adresa. Pevnou veřejnou IP adresu lze získat jako placenou doplňkovou službu za cenu dle aktuálního Ceníku.

Parametry placené doplňkové služby Pevná veřejná IP adresa jsou následující:

• 1× veřejná statická adresa IPv4

• Veřejný rozsah IPv6 /56

• Režim full dual stack

viz podmínky pevný internet.

https://www.vodafone.cz/podminky/podminky-doplnkovych-sluzeb/podminky-sluzby-vodafone-pevny-internet1/

https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/internet-v-pocitaci/internet-ipv6/

V jakém případě mi bude přidělena IPv6 adresa?

• Protokol IPv6 podporujeme v celé mobilní síti a téměř celé pevné síti. Pokud to je možné, vaše zařízení dostane přidělenou IPv6 adresu.

• V naší síti používáme dual-stack režim, který umožňuje současné používání dvou verzí IP protokolu – IPv4 a IPv6. To znamená, že vaše zařízení může obdržet obě adresy najednou. Tento režim zajišťuje kompatibilitu a plynulé fungování připojení, i když některá zařízení nebo sítě podporují pouze jednu z verzí IP protokolu.

IPv6 nebudete mít dostupné, pokud jste si vyžádali nastavení výhradního provozu přes IPv4 (například kvůli použití pronajatého modemu pro pevný internet přes koaxiálně-optickou síť v režimu bridge).

• Premium+, Super DSL
  • Super, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno
před 57 minutami, Vulva napsal:

Znamená to, že i Vodafone umí IPv6 na optice? Podle toho co psala @Veronika - Vodafone se mi to právě nezdá...

Ano umí s výjimkou pronajaté optiky od Quadruple, což je ale naprosto zanedbatelný počet zákazníků. Vlastní VF optika, optika na síti TM a na síti Cetin má vždy plný dual stack s /56 IPv6.

Sám mám od VF optiku na síti Cetinu a IPv6 tam funguje už tak 2 roky. Jen tedy tam musí být router, co podporuje IPv6 prefix delagation, což pořád bohužel není úplně samozřejmost.

• Super Fibre
  • -
  • ALLinONE
  • -
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 1

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague