Odesláno sobota v 16:41 1 den Dobrý den. Používám optické internetové připojení na kterém je CETIN. Pořídil jsem si router ASUS TUF-BE6500 a nemohu ho zprovoznit - nelze se připojit na internet. Před pořízením jsem zkoumal nutné parametry a našel jsem pouze to, že musí podporovat NAT a PPPOE, což tento asus splňuje. Neřešil už někdo tento problém a může mi pomoci toto zařízení zprovoznit? Dosud jsem používal ZYXEL VMG 8623-T50B zakoupený přímo od Vodafone (připojeno přes WAN). Díky moc Super+ - - Zyxel VMG8623-T50B Plzeň
Odesláno sobota v 17:18 1 den Nastavení modemu pro připojení přes optická vlákna (Fibre)Při instalaci vám zřizujeme optickou zásuvku (optický kabel připojujete přímo do modemu) - v tomto případě je potřeba využít námi dodávaný modem.Při instalaci vám zřizujeme zásuvku typu ethernet (RJ-45) - pro připojení můžete využít jakýkoliv router s rozhraním ethernet, který se zásuvkou propojíte síťovým kabelem. Router musí mít podporu funkcí PPPoE, NAT a vstupní konektor (WAN) ve formátu RJ-45. Při nákupu vlastního routeru věnujte pozornost především podporovaným maximálním rychlostem. Pokud by modem podporoval pouze u LAN portů pouze 100 Mbit/s a měli byste od nás objednané například připojení s rychlostí až 250 Mbit/s, budete moct s ohledem na parametry vašeho routeru využít maximálně 100 Mbit/s.Podle návodu k routeru vstupte do jeho administrace a najděte nastavení pro WAN (broadband, širokopásmové připojení). Pokud router podporuje nastavení více širokopásmových připojení, přidejte nové připojení, pokud ne, přepište aktuální nastavení:Poskytovatel přístupové sítěVodafone (do června 2023)CetinQuadrupleTypethernetethernetethernetMódroutingroutingroutingRežim přenosu (protokol)IPoEPPPoEPPPoEInternetový protokolIPv4IPv4IPv4802.1p-0-802.1q (VLAN)-848-NATanoanoanoUživatelské jméno-vfvfHeslo-vfvfPPP Connection Trigger-automatické připojeníautomatické připojeníMTU hodnota149214921492 Premium+, Super DSL Basic+, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves
Odesláno sobota v 17:41 1 den Autor to vše vím, ale router má IPv6, takže tento postup mi nepomůže Super+ - - Zyxel VMG8623-T50B Plzeň
Odesláno sobota v 17:42 1 den pokud má router IPv6 tak Vám to nepůjde , je zapotřebí mít Internetový protokol IPv4 Premium+, Super DSL Basic+, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves
Odesláno sobota v 18:13 1 den Autor nedá se to nějak obejít? Nechtěl bych router zbytečně vracet Super+ - - Zyxel VMG8623-T50B Plzeň
Odesláno sobota v 18:14 1 den @Franta Bohužel se to obejít nedá, takto to mají všichni tři operátoři bez vyjimky Premium+, Super DSL Basic+, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves
Odesláno sobota v 18:31 1 den Autor nyní jsem zjistil, že dle stránky asus.com má mít tyto standardy - IEEE 802.11aIEEE 802.11bIEEE 802.11gWiFi 4 (802.11n)WiFi 5 (802.11ac)WiFi 6 (802.11ax)WiFi 7 (802.11be)IPv4IPv6takže by tam měla být nějaká šance na zprovoznění Upraveno sobota v 18:37 1 den uživatelem Franta https://www.asus.com/cz/networking-iot-servers/wifi-routers/asus-gaming-routers/tuf-gaming-be6500/techspec/ Super+ - - Zyxel VMG8623-T50B Plzeň
Odesláno sobota v 18:36 1 den IPv4 snad umí každý router, ne? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno sobota v 19:18 1 den Jasně že, teď teď to čtu a nestačím se divit 😵 Super+ Red Basic Lite Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul Praha 10
Odesláno sobota v 19:24 1 den @Franta Ten křáp určitě doporučuji vrátit. WiFi 7 bez 6 GHz je dobrý marketingový tah, ale rozhodně ne kvalitní přístupový bod. Premium - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.