Odesláno 28. června28. čvn Dobrý den. Používám optické internetové připojení na kterém je CETIN. Pořídil jsem si router ASUS TUF-BE6500 a nemohu ho zprovoznit - nelze se připojit na internet. Před pořízením jsem zkoumal nutné parametry a našel jsem pouze to, že musí podporovat NAT a PPPOE, což tento asus splňuje. Neřešil už někdo tento problém a může mi pomoci toto zařízení zprovoznit? Dosud jsem používal ZYXEL VMG 8623-T50B zakoupený přímo od Vodafone (připojeno přes WAN). Díky moc Super+ - - Zyxel VMG8623-T50B Plzeň
Odesláno 28. června28. čvn Nastavení modemu pro připojení přes optická vlákna (Fibre)Při instalaci vám zřizujeme optickou zásuvku (optický kabel připojujete přímo do modemu) - v tomto případě je potřeba využít námi dodávaný modem.Při instalaci vám zřizujeme zásuvku typu ethernet (RJ-45) - pro připojení můžete využít jakýkoliv router s rozhraním ethernet, který se zásuvkou propojíte síťovým kabelem. Router musí mít podporu funkcí PPPoE, NAT a vstupní konektor (WAN) ve formátu RJ-45. Při nákupu vlastního routeru věnujte pozornost především podporovaným maximálním rychlostem. Pokud by modem podporoval pouze u LAN portů pouze 100 Mbit/s a měli byste od nás objednané například připojení s rychlostí až 250 Mbit/s, budete moct s ohledem na parametry vašeho routeru využít maximálně 100 Mbit/s.Podle návodu k routeru vstupte do jeho administrace a najděte nastavení pro WAN (broadband, širokopásmové připojení). Pokud router podporuje nastavení více širokopásmových připojení, přidejte nové připojení, pokud ne, přepište aktuální nastavení:Poskytovatel přístupové sítěVodafone (do června 2023)CetinQuadrupleTypethernetethernetethernetMódroutingroutingroutingRežim přenosu (protokol)IPoEPPPoEPPPoEInternetový protokolIPv4IPv4IPv4802.1p-0-802.1q (VLAN)-848-NATanoanoanoUživatelské jméno-vfvfHeslo-vfvfPPP Connection Trigger-automatické připojeníautomatické připojeníMTU hodnota149214921492 Premium+, Super DSL Super, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Praha, Nová Ves
Odesláno 28. června28. čvn Autor to vše vím, ale router má IPv6, takže tento postup mi nepomůže Super+ - - Zyxel VMG8623-T50B Plzeň
Odesláno 28. června28. čvn pokud má router IPv6 tak Vám to nepůjde , je zapotřebí mít Internetový protokol IPv4 Premium+, Super DSL Super, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Praha, Nová Ves
Odesláno 28. června28. čvn Autor nedá se to nějak obejít? Nechtěl bych router zbytečně vracet Super+ - - Zyxel VMG8623-T50B Plzeň
Odesláno 28. června28. čvn @Franta Bohužel se to obejít nedá, takto to mají všichni tři operátoři bez vyjimky Premium+, Super DSL Super, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Praha, Nová Ves
Odesláno 28. června28. čvn Autor nyní jsem zjistil, že dle stránky asus.com má mít tyto standardy - IEEE 802.11aIEEE 802.11bIEEE 802.11gWiFi 4 (802.11n)WiFi 5 (802.11ac)WiFi 6 (802.11ax)WiFi 7 (802.11be)IPv4IPv6takže by tam měla být nějaká šance na zprovoznění Upraveno 28. června28. čvn uživatelem Franta https://www.asus.com/cz/networking-iot-servers/wifi-routers/asus-gaming-routers/tuf-gaming-be6500/techspec/ Super+ - - Zyxel VMG8623-T50B Plzeň
Odesláno 28. června28. čvn IPv4 snad umí každý router, ne? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 28. června28. čvn Jasně že, teď teď to čtu a nestačím se divit 😵 Super+ Red Basic Lite Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul Praha 10 - Vršovice
Odesláno 28. června28. čvn @Franta Ten křáp určitě doporučuji vrátit. WiFi 7 bez 6 GHz je dobrý marketingový tah, ale rozhodně ne kvalitní přístupový bod. Premium - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.