Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Věděl by někdo ja v modemu GigaCube (MC888 Ultra) nastavit APN tak aby modem bral veřejnou statickou IP adresu. Již by měla být na SIM kartě nastavená. Pokud APN změním na gprsa.public tak se modem nepřipojí k internetu. Bohužel zatím ani na technické podpoře jsem nenarazil na někoho kdo mi mi poradil. Od obchodního zástupce mi je řečeno že by to mělo fungovat. Tak nevim teda...

Díky moc

• Bez kabelu Naplno 5G
  • -
  • Základní
  • Vodafone Gigacube
  • Telecí
Odesláno

@yafa87 a jste zákazník na RČ nebo IČO?

pro zákazníky na RČ veřejná statická IP adresa není možná.

na IČO je to možné https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/internet-v-pocitaci/pevna-ip-adresa/

Pevná IP adresa k mobilnímu připojení

• Je dostupná pouze pro firemní zákazníky Vodafonu.

• Pevnou IP adresu získáte v rámci služby Připojení Telemetrie.

• Aktivační poplatek je 484 Kč a měsíční 257,19 Kč s DPH.

Se zřízením pevné IP adresy vám pomůžou naši operátoři na *77 (800 77 00 77 z jakékoliv sítě). Pokud u nás máte pouze službu Pevný internet, zavolejte nám na 800 77 77 31.

• Premium+, Super DSL
  • Basic+, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno
  • Autor
před 18 hodinami, kautskym napsal:

@yafa87 a jste zákazník na RČ nebo IČO?

pro zákazníky na RČ veřejná statická IP adresa není možná.

na IČO je to možné https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/internet-v-pocitaci/pevna-ip-adresa/

Pevná IP adresa k mobilnímu připojení

• Je dostupná pouze pro firemní zákazníky Vodafonu.

• Pevnou IP adresu získáte v rámci služby Připojení Telemetrie.

• Aktivační poplatek je 484 Kč a měsíční 257,19 Kč s DPH.

Se zřízením pevné IP adresy vám pomůžou naši operátoři na *77 (800 77 00 77 z jakékoliv sítě). Pokud u nás máte pouze službu Pevný internet, zavolejte nám na 800 77 77 31.

Je to psané na IČO, statickou veřejnou IP adresu mám od Vodafonu již přidělenou, znám ji. Nicméně mám problém s nastavením APN jak píšu víše. Díky

před 15 hodinami, tomus napsal:

Bohužel toto vlákno neřeší můj problém s nastavením, ale pouze možnosti zřízení veřejné IP....Ale děkuji

před 3 minutami, yafa87 napsal:

Je to psané na IČO, statickou veřejnou IP adresu mám od Vodafonu již přidělenou, znám ji. Nicméně mám problém s nastavením APN jak píšu výše. Díky

• Bez kabelu Naplno 5G
  • -
  • Základní
  • Vodafone Gigacube
  • Telecí
Odesláno

Viz stránka https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/gigacube-5g-gen2/

Jak mám modem nastavit pro využití statické veřejné IP adresy?

Firemní zákazníci můžou díky službě Připojení Telemetrie získat veřejnou statickou IP adresu.

Pro správné fungování připojení je třeba používat přístupový bod (APN) internet. Nastavení si můžete zkontrolovat takto:

Přihlaste se do administrace modemu.

Připojte se k modemu přes Wi-Fi nebo síťovým kabelem a zadejte do prohlížeče adresu http://giga.cube.

V části Můj směrovač klikněte na Nastavení u 5G sítě a vyberte Správu profilů pro připojení.

Zkontrolujte, jestli je v nabídce profilů vytvořený profil Internet s APN internet. Pokud není, můžete ho nově vytvořit. Do názvu profilu zadejte Internet, do pole APN také internet. Uživatelské jméno a heslo nevyplňujte.

Profil Internet uložte jako výchozí.

Nastavení je hotové.

• Super
  • Basic
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • Praha 10
Odesláno
  • Autor

Děkuji, ale v tomto nastavení má modem stále dynamickou IP. Aby si vzal statickou veřejnou IP musím do APN zadat gprsa.public, ale v tom případě se nepřipojí k internetu. Nehlědě na to že defaultně je nastaven profil "internet", který nejde změnit ani upravit. Jde pouze vytvořit nový profil, který již ovšem nemohu nazvat internet, protože tento název je již obsazen defaultem. Tak nevim, třeba je problém v nastavení na "síti".

Opravdu to vypadá na chybu na straně Vodafonu, nicméně je mi divný že obchodní zástupce stále opakuje, že je potřeba zadat do APN gprsa.public . Až bude něco nového tak to sem napíšu, každopádně všem moc díky.

• Bez kabelu Naplno 5G
  • -
  • Základní
  • Vodafone Gigacube
  • Telecí
Odesláno

Na to APN gprsa.public jsi přišel kde?

Všude v návodech se uvádí že tam má být "internet".

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
  • Autor

Jak jsem psal, dokola to říká obchodní zástupce Vodafonu. Spíš by mě zajímalo jestli tu je vůbec někdo kdo má k datové simkartě přidělenou veřejnou statickou IP...S veřejkou po drátě mam celkem zkušenosti, ale tohle je pro mě novinka...Celé to řeším pro známého, který tomuhle moc nerozumí, to jen pro pořádek :-)

• Bez kabelu Naplno 5G
  • -
  • Základní
  • Vodafone Gigacube
  • Telecí
Odesláno

Obchodní zástupce není technik. Zkusil jsi "internet", nebo to s takovým nastavením nefunguje?

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Zkoušel jsem trošku googlovat a na jednom diskuzním fóru jsem našel 10 let starý příspěvek kde se uvedené APN zmiňuje (viz. citace na konci příspěvku), nicméně tam se jednalo o modem pro připojení k pevnému internetu vzduchem přes LTE, tuto službu už ale Vodafone nenabízí a proto si myslím že Bez kabelu naplno by měl mít APN internet, tak jak je uvedeno v aktuálním návodu, proč to nefunguje je otázka, možná Vodafone tuto službu nemá správně aktivovanou.

"podle manuálu k modemu B3000 je potřeba zadat APN GPRSA.PUBLIC, pokud si u Vodafonu platíte fixní IP adresu."

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Slamb změnil název na GigaCube MC888 Ultra - veřejná IP

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague