Odesláno 2. června2. čvn No ano, to je asi ta jediná výhoda, že nemáš ten poplatek jako já 120kč za setobox. No, ale bojím se, že VF bude za čas spekulovat kde ještě něco vydělat a zruší "soukromé" přístroje na příjem tv či netu.A sám píšeš- jestli máš doma potřebný HW - no a to je ono. Mám starší tv kam aplikace instalovat nejdou, takže jediné řešení je pro mě stb. A v mém okolí je takových lidí víc. Už jsme ve věku, že nesledujeme a nekupujeme novinky, chci zapnout jedním tlačítkem jak tv tak setobox a už můžu koukat. Nastavím si tam nahrávání hlavně Primy a pak už večer do půlnoci hltám televizní zábavu. Super Basic Základní, Sport Vodafone TV 3 box, Compal CH7465 Teplice
Odesláno 2. června2. čvn Pokud VF zruší DVB-C a nechá jen IPTV, tak udělám pápá tak jako ostatní.V domě jsou síťě několika providerů včetně optiky, tak vybrat jiného bude otázka několika minut. Upraveno 2. června2. čvn uživatelem kraftwerk007 Super - ALLinONE Compal CH7465, CA modul Liberec
Odesláno 2. června2. čvn A kdo tu nabízí ca modul? Růžový píše něco o satelitním modulu a u kyslíka jsem to ani nenašel.Jo počkej to DVB-C mám asi taky i já, že? Koax strčený do stb. No tak to bych taky nechtěl aby zrušili, já myslel že zruší jen ten ca modul když ho máš zdrarma aoni z něj nic nemají. Super Basic Základní, Sport Vodafone TV 3 box, Compal CH7465 Teplice
Odesláno 2. června2. čvn DVB-C není pouze o nějakém modulu bez poplatku.Tato norma dovoluje nejvyšší kvalitu obrazu- za předpokladu, že to nezařízne provider. IPTV používá kompresi kvůli úspoře dat. A když to provider přežene, tak kostičkování obrazu je normální.Běžný stav je, když vypadne net kabelovka jede dál. Nejsem si jistý, jestli je STB funkční i bez netu- TV to nevadí. Super - ALLinONE Compal CH7465, CA modul Liberec
Odesláno 2. června2. čvn Vodafone se těch koupených CA modulů taky postupně snaží zbavovat, jakmile se na nich něco pokazí, včetně přístupové karty, tak už mu je neobnoví, ale i kdyby se mě to stalo tak si stejně vezmu modul znovu do pronájmu, protože i pro mě je to pohodlnější a taky mám hloupou televizi, já to naopak považuji za výhodu, protože ten systém je svižnější, na lineární vysílání koukám přes modul, kde si můžu rychle přepínat kanály, seřadit si je podle svého na PC, televizní program tam vypadá tak jak má a ne ta parodie co mají set-top boxy od Vodafonu, je to stabilní bez nějakých záseků a výpadků, není to závislé na internetu, televizor má normální dálkový ovladač a ne ten vodafoneácký s plochými tlačítky které se nedají poslepu nahmatat, nahrávání na pevný disk ale nezajímá, to ani televizor neumí a ani bych už na to neměl čas, protože doba pokročila a na tyhle věci mám v televizoru připojený Chromecast s Android TV a aplikací od Vodafone a když potřebuji něco nahrát nebo kouknout zpětně tak si přepnu na něj. Naa druhou stranu abych jen nekritizoval, pak jsou tady moji stáří rodiče a ti mají každý svůj Vodafone box a s ním jsou tak nějak i přesto že za mnou často přijdou že tam něco nefunguje jak má že.Takže je to individuální a každému vyhovuje prostě něco jiného. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 2. června2. čvn před 6 minutami, kraftwerk007 napsal:DVB-C není pouze o nějakém modulu bez poplatku.Běžný stav je, když vypadne net kabelovka jede dál. Nejsem si jistý, jestli je STB funkční i bez netu- TV to nevadí.A takhle vznikají nedorozumění a fámy. Já nikde nepsal a ani jsem o tom nečetl, že by VF plánoval zrušit DVB-C, dokonce i zde na foru je o tom další téma.Já jen spekuloval co by se stalo kdyby VF zrušil ty ca moduly, a ptal jsem se kam by si šel nebo kdo z operátorů ten ca modul ještě poskytuje.Jinak ten stb co mám já jede stanice přes koax, takže hraje i když nejde net, ten je potřeba jen na zpětné sledování a nebo sledování uložených nahrávek. Super Basic Základní, Sport Vodafone TV 3 box, Compal CH7465 Teplice
Odesláno 2. června2. čvn Já žádné fámy nešířím.Jsme ve vlákně s názvem Úvaha o DVB-C a o tom je debata. Tedy zrušením této technologie odcházím jinam. TV po netu-IPTV nabízí dost providerů- není tu jen VF, O2 nebo T-mobile . Je to pouze o připojení k netu. Tu IPTV si následně vybereš defacto od kohokoliv podle svých programových potřeb. Super - ALLinONE Compal CH7465, CA modul Liberec
Odesláno 2. června2. čvn Ale ty si reagoval konkrétně na mě kde já řešil ca modul. O zrušení DVB-C není vůbec řeč, nikdo to neplánuje v blízké budoucnosti. Já jsem pochopil, že odejdeš když ti zruší ten ca modul a to přece ale neznamená, že zruší DVB-C. A proto jsem se tě ptal jestli máš info který operátor ještě ca moduly nabízí. Super Basic Základní, Sport Vodafone TV 3 box, Compal CH7465 Teplice
Odesláno 2. června2. čvn Pokud vím, tak kromě bývalého UPC nikdo DVB-C s nějakým CA modulem neprovozuje. Možná je nějaký lokální v menším městě, ale v rozsahu jako UPC/VF nikdo. Super - ALLinONE Compal CH7465, CA modul Liberec
Odesláno 2. června2. čvn Aha, díky. Takže by si kdyby ti už nefungoval ca modul přešel na stb? není to zas tak špatný jak píše výše tomus, dá se na to zvyknout. No a pro někoho jako já co nekouká na nic "live" ale třeba jen s hodinovým zpožděním je to paráda.Tak díky za vysvětlenou všeho a zas jindy a jinde.✌(teda jestli nikdo už na mě nebude reagovat, protože je pak slušnost odpovědět.) Super Basic Základní, Sport Vodafone TV 3 box, Compal CH7465 Teplice
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.