Odesláno před 3 hodinami3 hod V 24. 3. 2026 v 14:58, marek-81 napsal:@dad18 Netflixu je úplně jedno kolik má v Česku a na Slovensku zákazníků, protože to jsou tak malé trhy, že kdo odejde nebo kdo přijde nemá skoro žádný vliv na chod NF. Klíčové trhy v Evropě jsou DE, FR, IT, ES, GB a PL. Taky si všimni, že pro tyto země i vyrábí originální formáty. Český film nebo seriál u nás NF nenatočil ani jeden za celou dobu co tu je a to značí jak moc "důležití" pro něj jsme. Nebo nejsme. Dokonce ani nemáme (a jen tak mít nebudeme) tarif s reklamou, protože reklamní trh je u nás stále slabý (v porovnání se západními zeměmi), že se NF stále více vyplácí dostávat od diváků peníze, než je vybírat z reklam.Jo, s tímhle pohledem docela souhlasím. Člověk to vidí i podle toho, jaký obsah se kde produkuje a kam Netflix investuje – ty velké trhy mají úplně jinou váhu. U nás se spíš jen testuje, co funguje, ale není to priorita. Obecně mi to připomíná i jiné oblasti, kde menší trhy nemají tak silnou pozici. Třeba když jsem nedávno hledal nějaké informace o financích a půjčkách, narazil jsem na https://www.ckktour.cz/ a taky tam bylo vidět, že spousta věcí je přizpůsobená spíš lokálním podmínkám než nějakému globálnímu standardu. Takže mi dává smysl, že Netflix to má podobně – prostě se zaměřuje hlavně na země, kde je největší návratnost. U nás si vystačí s tím, co už mají, a větší investice se jim asi zatím nevyplatí.
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.