Jump to content

Pochlubte se svými DOCSIS kanály!

Recommended Posts

@Michal Holičmáš modem Compal CH7465, ten DOCSIS 3.1 neumí, proto ani kanály z tohoto rozsahu nevidíš, signál který jsi naměřil rozhodně není slabý, naopak je velmi silný, +15 dBmV je na horní hranici použitelnosti, kdyby to lezlo ještě nahoru, tak už to může být i na škodu,

jinak běžné hodnoty jsou okolo 0 dBmV (60 dBuV) a signál by měl držet mezi -15 až +15 dBmV.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest

"Slabý" asi nebol dobrý termín, myslel som mimo špecifikácie.

Je možné, že +15 dBmV mám pretože ISP posiela silný signál, pravdepodobne z dôvodu že coax kábel zdieľa veľa ľudí?

Tak snáď vedia čo robia, podľa špecifikácie to nie je ideál. Mňa zaujíma hlavne či to teda mám reportovať alebo nie.

• Super
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Brno

V 29. 6. 2024 v 20:18, hanes03 napsal:

Po modernizaci se objevil druhý OFDM kanál na Down a dva nové OFDMA kanály na Up. Zajímavé je , že na mojí adrese se již nenabízí vyšší tarif jak 250/25.

Jak dlouho po modernizaci se ti něco objevilo? U mě "modernizace" před týdnem, ale furt jen jeden OFDM pro download a nic pro upload 😞 Čekal jsem posun na 1000/100 a nic

• Premium Profi
  • Premium 5G
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • localhost
  • Speedtest

před 7 hodinami, Vulva napsal:

Jak dlouho po modernizaci se ti něco objevilo? U mě "modernizace" před týdnem, ale furt jen jeden OFDM pro download a nic pro upload 😞 Čekal jsem posun na 1000/100 a nic

Nevím přesné datum. Po modernizací taktéž žádný OFDM pro upload. Nedíval jsem se každý den, ale minimálně dva až tři týdny nic pak jsem to vzdal, a tak po měsíci co jsem se díval naposledy už tam byly dva. Každopádně už konečně opět Vodafone nabízí na mé adrese 1000/60, ale upload 100 nikoliv.

• Super
  • Start
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Šumperk
  • Speedtest

Tak můj stav je současný (tarif 800/60Mbit/s).

image.png.db84bdf70878a60aa27f1f990992b6da.png

Čili ještě DOCSIS 3.0?

Sorry za ty hodnoty v tabulce, přehlédl jsem přeformátování hodnot :))

Edited by pmalecek
  • Agree 1
  • -
  • Super
  • -
  • -
  • Plzeň
  • Speedtest

Krásný signál tam máš, mě osobně ty screenshoty vyhovují víc než když to sem někdo hodí v textu.

A DOCSIS 3.1 ti tam samozřejmě běží, to je ten kanál s OFDM modulací, ale ti co mají upgradovanou síť mají na downstreamu tyto kanály dva a dva kanály v OFDM na upstreamu, což ty tam zatím nemáš.

• Agree 1
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest