tomass004 Posted June 17 Share Posted June 17 Dobrý den, rád bych rozšířil wifi dosah u 5G routeru Gigacube v2, protože mi nepokryje komplet celý dům. Zkusil jsem použít extender (zkoušel jsem TP link i Tenda). Přes jejich aplikace se vše spáruje, nová podsíť se vytvoří, ale internet prostě neběží. Staré wifi zásuvky, které s původním poskytovatelem fungovali bez problému nyní nejdou spárovat se sítí. Mám případně k dispozici i router TP-link Archer C80, kde jsem se snažil nastavit most pro další podsíť, ale také bez úspěchu. Na technické podpoře mi nepomohli. Neřešil někdo obdobný problém, případně neporadí někdo? Děkuji. Quote Bez kabelu Naplno 5G Basic+ - - Vráž Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted June 17 Share Posted June 17 Dosah wifi se resi pres AP Bud ten router pripoj kabelem v AP mode, nebo doporucuji Unifu U6+ AP se taktez pripojuje kabelem. Min preferovanou moznosti je pak Mesh sit s TP-Link deco E3 1 Quote Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted June 17 Share Posted June 17 Staré wifi zásuvky tím je myšleno co? Není tam nějaký konflikt ip adres nebo něco podobného? Pokud se připojuje počítač, tak se podívat do prohlížeče události co přesně to hlásí za chybu. A extender stejně hodně snižuje max rychlost a kvalitu. Propojit další router kabelem v režimu AP je mnohem lepší řešení. 1 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted June 18 Share Posted June 18 Ty WiFi zasuvky jsem nejak prehledl.. Nedavni mi nekdo cpal, ze by si mjsel koupit WiFi kabel. Tak to adi bude neco k WiFi zasuvce 2 Quote Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted June 18 Share Posted June 18 Wifi kabel může být anténní kabel k wifi anténě se SMA konektorem. Ale v podání běžných uživatelů to nejspíše bude UTP. 1 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomass004 Posted June 18 Author Share Posted June 18 Děkuji za tipy. Vzhledem k tomu, že tahat kabel od VF routeru do druhého routeru v jiném patře by bylo složité, koupil jsem dnes 2x TP-Link Deco X50. Vše jsem nastavil v jejich aplikaci, vše se spárovalo, v aplikaci Deco to hlásí, že je vše v pořádku, přesto připojení nejde. Pokud připojím kabel do VF routeru do portu LAN, jde jen router, pokud do WLAN, nejde už vůbec nic. Upravil jsem ještě rozsah DHCP adres a připojení před DECO již funguje. Quote Bez kabelu Naplno 5G Basic+ - - Vráž Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted June 18 Share Posted June 18 Deco jsi nastavoval jako router mode, nebo AP mode? Quote Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted June 18 Share Posted June 18 @tomass004 nic ve zlém, ale zavání mi to hrubým amaterismem. Myslím, že by se vyplatilo pozvat někoho zkušenějšího přímo na místo. 2 Quote Premium - Základní Vodafone Station KrPole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts