xxxpedro Posted February 20 Share Posted February 20 Hezké dopoledne, mám problém s chromecastem. Zařízení mám zapojené v TV , aplikace google home na mobilu ho nalezne, 4místný kod je ok a pak když se páruje s wi-fi tak po chvíli napíše nelze připojit. Zkoušel jsem opakovaně restart chromecastu i modemu. Nic. Poradí někdo.....díky Petr D. Quote - - - - HK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technikus Posted February 20 Share Posted February 20 (edited) Jsou wifi 2,4 GHz a 5 GHz oddělené? Pokud ne, zkusit oddělit. Také je možné zkusit na mobilu aktivovat wifi hotspot a zkusit Chromecast připojit k této wifi. Pokud se připojí, bude něco s nastavením routeru resp domácích wifi sítí. Případně zkusit tovární nastavení Chromecast tady. Nebo je Chromecast rozbitý. Edited February 20 by Technikus 1 Quote Premium - Základní, Cinema Vodafone Station WiFi 6 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxxpedro Posted February 20 Author Share Posted February 20 Díky za odpověď. Doma jedeme jen na 5GHz. Máme na wi-fi připojeny asi 4mobily 2tablety 1androidbox a 1mikrosystem, vše bez problému. Zkoušel jsem ještě připojit do TV starší chromecast 2, ale je to úplně stejné - také nelze k wi-fi připojit. Kdysi se starším modemem (2,4GHz) mi to běhalo vpoho, nyní jsem po několika letech chtěl chromecast zapojit s novým modemem Compal 7465 a bohužel. Quote - - - - HK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technikus Posted February 20 Share Posted February 20 (edited) Tak Chromecast 3 jede na 2,4 i 5 GHz, otázkou je, jak si poradí eventuálně s tou smíšenou jednou sítí pro obě pásma. Není nic proti ničemu na chvíli na routeru nastavit zvlášt 2,4 GHz a zvlášt 5 GHz. Zkusit donastavit Chromecast a pak eventuálně zase sjednotit obě pásma wifi na jednu. Buď to Chromecast pobere a nebo ne a bude nutno nechat pásma rozdělená. Případně se prodává LAN adaptér pro Chromecast. Tady ještě uvádějí, že by to mohlo souviset s vysílaným kanálem wifi. Opět by to chtělo eventuálně změnu v routeru. Edited February 20 by Technikus Quote Premium - Základní, Cinema Vodafone Station WiFi 6 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solution xxxpedro Posted February 20 Author Solution Share Posted February 20 (edited) ....tak jsem povolil 2,4GHz a chytlo se to ....pak jsem ji opět zakázal a zůstalo to funkční 😀 Díky za rady Edited February 20 by xxxpedro 1 1 Quote - - - - HK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petr K Posted September 13 Share Posted September 13 Dobrý den, prosím vas, mám stejný problém, bohužel, vůbec této problematice a nastavení routeru z 2,4 na 5 G je pro mě velká neznáma. Můžete mi poradit ? Nebo mám volat technika od providera ? Quote Start Super ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Havířov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technikus Posted September 13 Share Posted September 13 (edited) Obávám se, že ani na lince Vodafone nebudou měnit uživatelská nastavení na routeru. Nebo jo? Nerozumí někdo z okolí routeru? Pohrát si s 2.4 GHz a 5 GHz. Jednotlivá pásma Chromecast hravě zvládne, sjednocenou wifi s oběma pásmy občas bojují leckterá zařízení, např i smart home. Edited September 13 by Technikus Quote Premium - Základní, Cinema Vodafone Station WiFi 6 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted September 14 Share Posted September 14 @Petr Kpokud se jedná o stejný problém, tak by mělo stačit jít v prohlížeči do administrace routeru přes webovou adresu 192.168.100.1 a tam upravit nastavení Wi-Fi. 1 Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts