Jump to content

Potíže s online hraním

Go to solution Solved by Jiří Peka,

Recommended Posts

Zdravím. Nevím proč, ale po přechodu z jednoho routru od bývalého UPC na druhý, nový od Vodafonu, kvůli zvýšení rychlosti se objevují problémy. Měl jsem za to, že to bude fungovat. Jedná se o připojení k online hrám. Neustále to odpojuje, a tím vlastně brání ve hraní. Neřešil tady někdo podobný problém ?

• Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • Vodafone Station 3.1
  • Praha
  • Speedtest

• Slamb changed the title to Potíže s online hraním
Jde o to, co se vlastně odpojuje. Jestli připojení u tebe, anebo tě vyhazuje herní server. Ten by měl mít navíc nějaký log s tvým připojením a sdělit i důvod, kde je chyba, tj. jestli se přerušilo spojení od tebe nebo na straně herního serveru k něčemu došlo (třeba máš vysokou latenci a server spojení automaticky utne apod.).
  • Thanks 1
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Ano, je to díky latenci, kterou jsem před změnou neměl. Navíc jsem musel dlouhé hodiny hledat, kde povolit nějaké porty, protože i to prostě ten geniální router neumí. To ten předchozí uměl sám od sebe, nebyl nikdy žádný problém. Včera i dnes jsem také zjistil, že nejen hry mi to omezuje, ale také streamování...a to je opravdu již hodně....zařínám se přiklánět k názoru, že vše nové nemusí být prostě lepší, než to starší a fungující...

• Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • Vodafone Station 3.1
  • Praha
  • Speedtest

Modem by mohl mít nějaký problém se signálem, používá i frekvence které starší modemy neumí a ty bývají občas rušené mobilními 5G vysílači,

Na testu rychlosti připojení k internetu vidím že máš nižší naměřenou rychlost na downloadu, zkus ten rychlostní test ještě párkrát zopakovat v průběhu času na PC které je k modemu připojeno kabelem, pokud se to nezlepší, tak bys měl telefonicky kontaktovat Vodafone, aby se ti mrkli a kvalitu signálu na modemu.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest