Odesláno 1. února 2023 2 roky Zdravím, už se mi několikrát stalo, že jsem se potřeboval vzdálěně připojit do své domovské sítě a byl jsem odsouzen k používání podivností typu TeamViewer. Nicméně potřebuju prostě holt někdy udělat na některý z mých domácích strojů nějaké to ssh/scp zvenku a nemůžu se k němu dostat kvůli CGNAT. Zkoušel jsem jestli by třeba cesta nevedla skrze IPv6 forwarding, ale zjevně ani tohle není schůdná cesta (přes CGNAT nepřeleze). Existuje u vodafonu nějaké alternativa? Třeba dostat se z CGNAT poolu za příplatek? Jsem s nápady v koncích a jediná další věc který mě napadá by byla vlastní VPN (nebo používání nějakého VPN clienta, či tunnelu hamachi). Je to sice reálná varianty, ale už stojí peníze a to už můžu klidně zvážit změnu služeb. Díky za jakýkoliv nápad, AČ.
Odesláno 2. února 2023 2 roky Jediná cesta asi bude sjednání veřejné IP adresy, tím se CGNAT vyhnete. Individuální směrování portů atd - s tím nejspíše u Vodafone nepochodíte. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 2. února 2023 2 roky Po IPv6 by to mohlo fungovat, kedze tam nie je port forwarding.. ale treba si povolit porty na firewalle VS.. v opacnom pripade jedine verejna IPv4 adresa. Super - Základní - Bratislava
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.