Přejít na obsah

Cisco EPC3208 + CAT6 UTP = 100 Mb/s ???


Návštěvník skynet

Doporučené příspěvky

Návštěvník skynet

Zdravím, :)

 

dělal jsem nové zapojení po bytě a protože kabel mezi modemem Cisco EPC3208 od UPC a mým routerem je protažený nastálo, myslel jsem do budoucna a řešil to tímto

http://compos.cz/premiumcord-patch-kabel-utp-rj45-rj45-cat6-15m-seda_d527316.html

UTP Cat6 Patch kabelem. Jeden konec má původní zástrčku, druhý jsem kvůli protahování zdmi musel ucvaknout a nakrimpovat novou s použitím této

https://www.czc.cz/premiumcord-konektor-rj45-utp-cat6-na-drat-lanko/62925/produkt

 

Po připojení k mému gigabitovému routeru ale Cisco led kontrolka "Link" vesele svítí oranžově (žlutě), čímž mi dává jasně najevo, že spojení je pouze 100 Mbit/s. Cca stejného výsledku dosáhnu při měření rychlosti. Od UPC mám přitom připojení 240 Mbps a přes normální tovární UTP Cat5e kabel té 240 docílím.

 

Jestli se nemýlím, tak nás učili, že Cat6 je zpětně kompatibilní s Cat5e. Jenže namísto kvalitnějšího vedení jsem docílil naopak o generaci horšího. Je to otázka modemu? Kabel jsem testoval RJ45 zkoušečkou a všech osm vodičů je v pořádku. Budu opravdu rád za jakoukoliv radu.

 

Díky, Martin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bejt tebou tak udelam test že to cisco přepnu do bridge modu a pak hned kabelem lan propojim pc za to cisco a pokud ti nepojede download aspon kolem 140-160Kb/s vic ten modem neumi upload by mel zvladat i 30kb/s!!!! Tak maš bud uz spatnej modem nebo nekde kabel nezvlada tak silnej signal ale tam by zase nebyla mensim rychlost ale mel bys vypadky nebo by net nesel vubec nebo by rychlost kolisala a to ti nedela.Vidím to spis na ten modem pokud ti pojede jak jsem psal v bridge jen tech 100kb/s kdyz mas tech 240+ od upc mel by ti jet 24MB/s coz je tech 240mb/s download.Ja jsem mel donedavna taky cisco ale mam net od upc 300+ a net me sel jen 140mb/s a ma jit 400mb/s ted podle nove nabidka a upload 40mb/s jenze upload my sel dobre sel na 30mb/s proste cisco vic jak 140-160kb/s download a 30mb/s upload nezvladne.Tak jsem dostal bilej Compal kterej uz udajne ma zvladat download 1200kb/s a upload 800kb/s jenze me upload porad jede tech 30kb/s i kdyz je v nabidce 30kb/s ale download se zlepsi na nabizenou rychlost 300+.Ješte me napada zda v pc kde mas sitovou kartu kam zapojujes kabel z cisca mas rychlost sitovky 1gb/s protoze pokud mas jen 100kb/s coz je 11mb/s je jasne ze jejich nabidku 240+ nemuzes ani vyuzit kdyz to neumi ta tvoje sitova karta v pc :) I tak pokud mas 240+ neni co resit vymena za Compal bilej kterej uz umi jejich plne rychlosti aspon z 90% ano :) Protoze s ciscem i tak se nad 160kb/s download nedostanes !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je jasne ze pokud ma nekdo sitovou kartu 100Mb/s tak mu vzivote nemuze jit rychlost 240+ :D no snad mas 1Gb/s sitovku lidi maj v pc jeste stare sitovky a pak se divej ze jim to nejde :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník skynet

Děkuji mnohokrát za snahu o radu, ale asi raději počkám na radu od někoho, kdo o tom bude vědět maličko víc. ;) Zmíněné Cisco je samozřejmě pronajatý modem od UPC a nikoli můj vlastní router, tolik k tomu navrhovanému bridge módu. Svůj router jsem detailněji nespecifikoval, stačí říct, že je "gigabitový". :) Gigabitový adaptér v PC mám, zkouším to na více počítačích (i na přímo s vynecháním routeru), ale o tom tady není řeč, protože samotný modem Cisco tou oranžovou kontrolkou signalizuje, že při připojení ke gigabitovému zařízení jede jenom 100 Mb/s. Každopádně ještě jednou díky a pěkný den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se mi to občas stává. Nevím proč a neřeším to. Stane se mi to tak 1x/2x za měsíc/dva. Vytáhnu ethernetový kabel a znova zapojím a už to zase fičí.

Případně to restartuj to by taky mělo pomoc:-)

 

Jirko: Prosím tě, než začneš dělat chytrého, tak si o tom něco přečti. Cisco EPC3925 (modem s wifi) v router modu dá ~150Mbits, v bridgi ~250Mbits.

Takže by to měl zvládat. Určitě tazatel ví, proč volil EPC3208 před Technicolorem nebo Compalem :-)

  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník skynet
Taky se mi to občas stává. Nevím proč a neřeším to. Stane se mi to tak 1x/2x za měsíc/dva. Vytáhnu ethernetový kabel a znova zapojím a už to zase fičí.

Případně to restartuj to by taky mělo pomoc:-)

 

OK, ale u mě je to fakt 100 % času, restarty provedeny všude. A člověka to naštve, když použije navíc kabel, co má zvládat i 10 Gbps a ještě víc vědomí, že to před tím přes obyč cat5e fungovalo normálně na 1 Gbps. :scratch:

 

BTW modem Cisco EPC3208 jsem nevolil já, ale pánové od UPC, takže jsem jaksi neměl na výběr. :D

Upraveno uživatelem skynet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník skynet

Jak jsem psal poprvé "přes normální tovární UTP Cat5e kabel té 240 docílím." Bohužel jiný cat6 kabel u sebe zrovna nemám, jen cat5e a přes ten to právě funguje normálně.

 

Špatně nacvaklá koncovka, hm... jenže tester mi ukazuje všechny vodiče v pohodě. To je právě na tom divné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...