Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Tak dopodrobna jsem tržní řády jednotlivých měst nezkoumal, ale zběžným pohledem nebylo nikde daný, že se to vztahuje pouze na zákaz nabízet zboží a služby výhradně nefiremním zákazníkům. Jinak bych z těch firem ale nedělal vědu, pokud si někdo obchoďáka pozve (což může udělat i soukromá osoba), tak už se o podomní prodej nejedná a tudíž je to zcela legální. A že do firem obvykle taky neleze kde kdo na počkání, ale objedná se, bývá celkem běžný (resp. kdo se neobjedná a vleze tam jak do stáje, tak letí) :)

Odesláno

YABAKA: vždy mě udivuješ, jak dokážeš ze své neznalosti něco vyvozovat.

Ale zpět k tématu, b2b je i obvolávání potencionálních zákázníků (právníckých osob či podnikatelů) a jejich následná návštěva, což je v pořádku i v okamžiku, kdy je ve městě zákaz nejen pro "osoby".

Odesláno
Praha, Brno a Ostrava mají zákaz podomního prodeje, takže k čemu tam UPC shání obchoďáky, to je teda skutečně záhadou...

Tak vzhledem k tomu, že oni noví zaměstnanci mají být Slováci, dá se čekat, že budou dřepět na telefonu a obvolávat slovenské firmy.

Odesláno

Myslíš jako obvolávat slovenské firmy sídlící v Praze? :D Možná by sis měl přečíst první příspěvek.

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Modem Compal (černý), CA modul
  • Ústí nad Labem
Odesláno

Prostě je naženou do nevyužívaných prostor v budovách v ČR a volat budou do Slovenska. K čemu jinému by je najímali? Těžko budou vzhledem k jazykové bariéře lanařit české klienty...

Odesláno

Odkdy existuje mezi Čechy a Slováky jazyková bariéra? :roll:

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Ústí nad Labem
Odesláno

Začala se tvořit asi před čtvrt stoletím, kdy se rozpadl útvar zvaný Československo a od té doby se zvětšuje. Mohu ještě s něčím pomoci?

Odesláno
YABAKA: vždy mě udivuješ, jak dokážeš ze své neznalosti něco vyvozovat.

Ale zpět k tématu, b2b je i obvolávání potencionálních zákázníků (právníckých osob či podnikatelů) a jejich následná návštěva, což je v pořádku i v okamžiku, kdy je ve městě zákaz nejen pro "osoby".

Nevím co tě udivuje, přečti si tržní řády jednotlivých měst (ty totiž upravují i zákaz podomního prodeje) a najdi tam, že se to vztahuje výhradně na nefiremní klienty. Nenajdeš nic a jenom plkáš (nejspíš z té - tebou samým uvedené - neznalosti).

Odesláno

(2) Podomním prodejem se pro účely tohoto nařízení rozumí nabízení, prodej zboží

nebo služeb provozované formou pochůzky, kdy je bez předchozí objednávky

v bydlišti fyzické osoby nebo sídle či provozovně právnické osoby nabízeno,

prodáváno zboží nebo poskytovány služby.

Citace z nálezu Ústavního soudu k vyhlášce města Františkovy Lázně, viz:

http://www.usoud.cz/fileadmin/user_upload/Tiskova_mluvci/Publikovane_nalezy/Pl._US_57_13.pdf

Takže tímto uznávám, že má YABAKA pravdu.

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Ústí nad Labem
Odesláno
Začala se tvořit asi před čtvrt stoletím, kdy se rozpadl útvar zvaný Československo a od té doby se zvětšuje. Mohu ještě s něčím pomoci?

Chceš mi tvrdit, že Slovákům nerozumíš? Já jsem prožil za federace velkou část svého života, takže podle sebe posuzovat nemohu. Ale mám syna, který se narodil 5 let před rozpadem a dceru, která se narodila 1 rok po. Ani jeden nemá se Slovenštinou problém.

Jazykovou bariéru si představuji opravdu jinak.

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Ústí nad Labem

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague