Jump to content

Poplatky

Guest Bucky Kid

Recommended Posts

Guest Bucky Kid

Zdravím, není mi jasný jestli samotná existence aktivní kabelové zásuvky v bytě opodstatňuje k placení TV poplatků

- v zásuvce je aktivní jen internetovej tarif ale jak jsem četl zde na fóru je tam i základní balíček TV programů (ověřil jsem že tam je).

Jde o tuto pasáž která mi není moc srozumitelná a celá si nějak protiřečí:

Televizní poplatek platí i účastník televizního kabelového rozvodu, protože televizní poplatek není součástí platby za kabelový rozvod.

Koncesionářský poplatky nemají žádnou souvislost s kabelovkou ani nějakým jiným zdrojem signálů, platí se za vlastnictví televizního a rozhlasového přijímače dle zákona viz výše.

To že nemáš přijímač neznamená, že nemusíš platit poplatky. Koncesionářské poplatky se platí i když nemáš TV nebo rádio. Pozor na to

Co to melete za blbost? Když nemám TV přístroj, ani jiný odpovídající HW, nemusím platit.

No, ono bohatě stačí, když jste majitelem třeba jen chytrého telefonu - technicky jste schopní přijímat radio i tv vysílání(přes net), ale jesli to využíváte nikoho nezajímá, prostě jen plať ''ovčane''.....

Sice se nás snaží dojit kde můžou, ale tohle pravda není:

Mobilní telefon, jehož součástí je televizní přijímač, je ze zákona od televizního poplatku osvobozený. (Viz zákon č. 348/2005 Sb. o rozhlasových a televizních poplatcích, §2, odst. 4, písm. e) - „Rozhlasovému nebo televiznímu poplatku nepodléhají …..rozhlasové nebo televizní přijímače, které jsou neoddělitelnou součástí koncových mobilních telekomunikačních zařízení.“).

Podobně: Není-li PC vybaveno televizní kartou a umožňuje pouze příjem televizního vysílání v podobě internetového streamu, není televizním přijímačem, neboť umožňuje reprodukovat jen omezený počet televizních pořadů, nikoli televizní programy ve smyslu definice zákona č. 231/2001 Sb. o provozování rozhlasového a televizního vysílání, v platném znění (viz §2, odst. 1, písm. i, citovaného zákona) a neumožňuje tedy "individuálně volitelnou reprodukci televizního vysílání".

Viz https://tvp.ceskatelevize.cz/poplatky/faq.php?id=04

• -
  • -
  • TV Komplet
  • CA modul (1× vlastní, 1× pronajatý)
  • Plzeň