Přejít na obsah

Problém s kostičkováním


Návštěvník lokomotiwa

Doporučené příspěvky

Návštěvník lokomotiwa

Zdravím všechny,

měl bych prosbu o pomoc s vyřešením této závady. Někdy v průběhu června tohoto roku jsem začal zaznamenávat problémy s kostičkováním obrazu. Kostičkování a zasekávání zvuku se projevuje nepravidelně a v různé intenzitě (někdy jen lehce zakostičkuje, jindy se na to nedá vůbec dívat, někdy to běží třeba celý den bez problémů). Kostičkování se projevuje pouze u HD programů v multiplexech 121,122 a 123 - všechny s modulací 256. Na jiných multiplexech jsem problémy nezaznamenal. Už se zde vystřídali čtyři technici UPC, zítra čekám návštěvu dalšího, údajně došlo i dvakrát k velkému servisu - zatím to nikdo neodhalil. Poslední technik vyzkoušel, že i když natáhne nový kabel z rozvodné skříně a připojí svůj HD přijímač, tak závada je stále stejná. Dokonce si to ověřil i u souseda, tam mu to také kostičkovalo. Tedy problém v mých rozvodech být nemůže. Špatný signál už vychází pravděpodobně z rozvodné skříně.

Nemáte někdo nápad, co by toto nepravidelné kostičkování mohlo způsobovat? Opakuji, závada je jen v muxech s modulací 256 - tedy kanály K37, K38 a K39.

Jen některé nápady co mě napadly, ale moc se mi nezdají. Problém s LTE. Opravdu, zde v lokalitě v Letňanech došlo ke spuštění LTE. LTE ovšem běží na vyšších frekvencích a problémy by spíš měly bít na kanálech K59 a K60 - tam já žádné problémy nemám, navíc jsou ty výpadky jen občas a v různé intenzitě. Přesto, nemohl by být problém s LTE?

Technik z f.LICA mě poradil, abych zkusil odpojit modem od internetu, že prý na této modulaci zaznamenaly problémy s rušením digitálního signálu kabelové televize způsobené vadným modemem. Můj modem to určitě nedělá (měl jsem vše odpojené, ale kostičkování stejně přetrvávalo), ale nemohl by třeba někdo v baráku, kdo by měl třeba špatný modem, způsobovat rušení, které by se projevovalo u mě kostičkováním obrazu?

Na kanále K37 vysílá z vysílače Ládví regionální multiplex pozemní digitální televize. Vysílač Ládví je od nás kousíček. Mohlo by toto pozemní vysílání způsobovat problémy s kabelovým příjmem (že by docházelo k rušení kabelového rozvodu např. přes společnou anténu, nebo špatně odstíněným kabelem,). Moc se mi to ale nezdá, proč je to jen někdy a v různé intenzitě.

Jsem z toho už zoufalý, technici se tady střídají, nikdo nic zatím nevymyslel. Proto prosím všechny, kdo by měli nějaký nápad, co by mohlo toto způsobovat, aby dali vědět.

Moc děkuji za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Jestli to leze deformovaný už z rozvodný skříně, tak není co řešit a UPC si to musí spravit. A nějakýho technika se spektrákem snad taky mají, kterej to napíchne v bedně a bude vědět co a jak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lokomotiwa

Jo jasně, tohle vím, ale: byl už tady dvakrát "velký servis" a nic nezjistil. Je možné, že tady byly v době, kdy to zrovna nezlobilo. Ono je to s nimi těžký: 1 technik přijel bez měřáku, zesílil výkon ve skříni a odjel - nepomohlo. Druhý technik přijel s přístrojem, a zaznamenal na kanálech s modulací 256 špatný signál a objednal velký servis. Velký servis nic nezjistil. Přijel třetí technik opět s měřákem a říkal, že ten druhý s ním neuměl pracovat (nepřepnul si na modulaci 256) vše naměřil v normě a poradil, že by to mohl způsobovat vadný CA modul, nebo přístroj (skoro nesmysl, mám televizor a HD přijímač se dvěma CA moduly a na obou to zlobí nezávisle na sobě). Přesto odvezl jsem CA modul do Licy (tady jsem ho koupil) k zjištění závady. Samozřejmě nic nezjistili. Ještě jsem si pro jistotu od UPC vzal do pronájmu další modul, abych tuto skutečnost vyvrátil. Samozřejmě to zlobilo i s jejich CA modulem. Přijel čtvrtý technik, resp. byl to ten, co tady byl poprvé, opět bez měřáku. Ten natáhl kabel z rozvodné skříně až ke mě do pátého patra a zapojil svůj HD přístroj, který jsme připojili přes HDMI kabel k televizoru. Když mu to kostičkovalo i v tomto případě a když zjistil, že to dělá i u sousedů ve čtvrtém patře, uznal, že nemůže být chyba u mě. Opět velký servis. Nemám zprávu, jestli něco zjistili, ale dle telefonické podpory nic a posílají mi dalšího technika. Má přijet zítra...

Popravdě začínám být skeptický k tomu, že něco vymyslí. Proto zkouším toto fórum, zda nemá někdo nějaký nápad, co třeba vyzkoušet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to mám stejné, jen u mě se takhle chová HD STB, TV s modulem to nedělá. Během dvou týdnů tu byli 4x a "velký servis" (to byli 2 chlapi prý u zesilovače). A pořád nic. Prý si snad najdou čas zas příští týden. A na podpoře se diví, že to ještě není opravené. Nikdo za nic nemůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Jestli dojel někdo s měřákem nebo bez, jestli s ním uměl pracovat nebo ne, to bych neřešil. Prostě napiš reklamaci a jak si to UPC vyřeší je jejich problém. Osobně bych se v tom moc neangažoval a spíš dělal "blbýho" zákazníka, kterej ničemu nerozumí a chce jenom za svoje prachy funkční službu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navazuji na svou předchozí informaci: Dneska u mě opět technik, tentokrát již s měřákem. Nastavil (vyměnil ?) domovní zesilovač a signál muxů 21, 22, 23 je nyní silnější. Kostičkování přestalo. Tak snad po 6 výjezdech techniků vyřešeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

jen taková anekdotická vložka, moje TV se rozhodla, že nebude zobrazovat mux na 658 MHz ve kterém je mimo jiné CT24, na druhé TV jede na stb jede, když vyřadím všechny rozbočovače a kabel jde ze zásuvky přímo do TV tak taky nic, zkusil jsem přeladit a ani ten mux není schopna TV najít, wtf?

  • Basic
  • -
  • Základní, Sport, Cinema
  • Compal CH7465
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník hlavsar

Tak vcera vecer jsme koukali na Nova Cinema a vsimnul sem si obcasnych rozpadu obrazu. To same Smichov a Prima Cool HD.

Jak v techto pripadech pisu, nez budu resit s UPC, nezaregistroval nekdo podobne chovani???

 

Lokalita Melnik

 

R.-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...