Přejít na obsah

Christoph Mainusch o vztahu Novy k UPC:


Pavel m

Doporučené příspěvky

Televize, Televize Obecné 7. 8. 2014

 

 

Generální ředitel skupiny Nova a jeden ze dvou ředitelů CME Christoph Mainusch se v krátkém rozhovoru pro RadioTV.cz vyjádřil ohledně jednání Novy s kabelovým operátorem UPC. Kdy se vrátí Nova sport a HD programy skupiny Nova do nabídky UPC?

Nova sport zmizela z nabídky UPC začátkem dubna

 

Nova sport začátkem dubna byla vyřazena z nabídky největšího poskytovatele služeb kabelové televize, společnosti UPC Česká republika. Důvodem mělo být vypršení smlouvy. UPC vyřadila sportovní kanál Novy i přesto, že v obdobných situacích je zvykem ponechat dotčený program v nabídce, dokud ještě probíhají jednání o nové smlouvě.

 

Nova následně přerušila dodávku svých HD kanálů směrem k UPC, což znamená, že kabelová společnost přišla o možnost poskytovat svým divákům programy Novy v atraktivním vysokém rozlišení. Důvodem měl být fakt, že jak Nova sport, tak HD kanály byly řešeny ve stejné smlouvě, jejíž platnost vypršela.

 

Šéf Novy: Podmínky musí být výhodné pro obě strany

 

Od té doby obě strany spolu jednají o obnovení spolupráce. Jednání jsou delší vzhledem k tomu, že probíhají na nejvyšší úrovni, ovlivňují je tedy i časové možnosti manažerů. Generální ředitel skupiny Nova Christoph Mainusch přiblížil v krátkém rozhovoru pro RadioTV.cz svůj pohled na toto jednání s tím, že obě strany mají i nadále zájem se domluvit.

 

„Chceme podepsat s UPC dobrou dohodu, i kdyby to znamenalo, že budeme jednat déle. Nemáme proč spěchat,“ uvedl šéf Novy. Trhové podmínky a potřeby provozovatelů na obou stranách se mění a tomu se musí přizpůsobit i dohoda obou stran. „Samozřejmě, máme zájem uzavřít s UPC nový kontrakt, ale nemůže to být na něčí úkor. Podmínky musí být výhodné pro obě strany,“ dodal šéf Novy a CME Christoph Mainusch s tím, že nelze v tuto chvíli jednoznačně určit, kdy by mohla být jednání uzavřena.

 

UPC s Novou se navzájem potřebují

 

UPC je pro Novu v otázce zařazení svých kanálů klíčový partner. Nova sport funguje na bázi placeného programu, jehož příjmy se odvíjí dle počtu domácností, které mají tento kanál k dispozici. Za každou domácnost totiž kabelová nebo satelitní společnost platí provozovateli fixní poplatek. Ze strany UPC je důležité odebírat od Novy i programy ve vysokém rozlišení, jelikož dostupnost populárních stanic v nativním HD je důležitou devízou nabídky každého kabelového operátora.

 

Sportovní sezona se prozatím rozjíždí, absence Novy sport v nabídce UPC tak pro většinu diváků nemusí být zas tak citelná. Nova navíc většinu nejatraktivnějších sportovních přenosů vysílá souběžně na svém mužském programu Fanda, který je dostupný celoplošně přes DVB-T. Svůj sportovní kanál navíc Nova distribuuje i prostřednictvím své vlastní placené videotéky Voyo.

 

 

http://www.radiotv.cz/p_tv/christoph-ma ... elsi-dobu/

  • Premium
  • -
  • -, Základní, Family, Sport, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník diesel
Nemáme proč spěchat,“ uvedl šéf Novy.

tak za tohle bych mu jednu strelil po rypaku ... uz pomalu pul roku musim cumet na ten obraz kterej stoji za h***o , prisel jsem o wimbledon , kvalifikace MotoGP(zbytek v katastofickym SD ) to stejny F1 ... no myslim ze x dalsich tisic lidi to ma stejne .. a on si dovoli rict ze nemaji kam spechat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

To je názor Novy a UPC na to zase může mít jinej pohled. Jestli byla navíc Nova nenažraná, což není nic neobvyklýho a chtěla za ty svoje srajdy víc peněz, tak se ani UPC nedivím, že je poslali k šípku. A lidem to asi stejně moc nevadí, ostatně ti co nemají kabelovku a koukaj na pozemní vysílání, tak se taky musí obejít bez HD programů a NS a nikoho to příliš nevzrušuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník peno

Jenže já jsem šel k UPC i kvůli Nova Sport a HD kanálům Novy. Teď nemám ani jedno a až mi skončí úvazek, tak můžu klidně odejít. A UPC není ve stavu, kdy si může dovolit přicházet o zákazníky, už tak jich o dost přišlo a s koncem Premier League na Slovak Sport nejspíš i o další přijde (za což sice UPC nemůže, ale bude na tom bito). Nechápu proč nemohli Nova Sport a HD Novy nechat v nabídce během jednání, což je běžná praxe. UPC tohle prost pěkně potentovalo a je jedno kolikrát to budou nastrčení agenti UPC typu Yabaka obhajovat, protože tohle je neobhajitelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Plácáš kraviny, mně je nějaký UPC celkem volný a určitě nemám důvod ho obhajovat. Ale zbytečně se přeceňuje jak Nova HD, na NS a i ta PL. Jsou samozřejmě skalní, co to mít musí za každou cenu, ale pak je taky velká skupina těch, co je jim jedno jestli to je nebo není. Sportu má UPC hafo a těch HD programů taky celkem dost, takže se bez nějaký pochybný Novy, na který stejně běží v HD leda TN a pár filmů za rok, klidně obejdu a jistě nejsu sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník peno

Já to přeceňuji? Spíše mám pocit, že ty a někteří další tady až příliš bagatelizují závažné problémy UPC. UPC ztrácí zákazníky, to je prostě fakt. Jestli za to může Nova Sport a Novy v HD, špatná komunikace se zákazníky, nebo cokoliv jiného, jsou to všechno hřebíčky, které si UPC zatlouká do své vlastní rakve. Opravdu nechápu a nikdo mi to doposud nevysvětlil, proč UPC nenechalo Nova Sport a Novy v HD v nabídce během vyjednávání, když jinak je to běžná praxe. Zejména v době, kdy si UPC prostě další úbytek zákazníků nemůže dovolit. UPC prostě na zákazníky kašle a už se mu to začíná jako bumerang vracet. A já mu to přeji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník peno

Nemyslím, že je to většina. Spíše je většina v úvazku, jako já a nemůže odejít hned. Dost lidí se UPC uvázalo v září, kdy představili nové balíčky internetu a televize a tak v září očekávám velký exodus od UPC. Ti, co chtějí Premier League, přejdou k O2, ti ostatní, kterým jen chybí Nova Sport a/nebo Novy v HD, půjdou k jakémukoliv jinému operátorovi, který to má. A u UPC už zůstane opravdu jen ten zbytek, kterému je fuk, že si z nich manažeři UPC dělají dobrý den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Je to většina. Už proto, že jak jsem psal nahoře, tak nejvíc lidi v ČR přijímají televizní signály pozemní cestou a tam není ani Nova HD a ani NS a ani PL. A taky se kvůli tomu nikdo nepoto. Celý to bude spíš tak, že na webu jsou vidět akorát křiklouni, zatímco ta převážná většina si to buď pustí v SD, anebo se dívá na něco jinýho, než na Nováckej brak. Ostatně kabelovku si nebudu platit jenom kvůli nějaký Nově, když můžu vybírat ze stovky dalších stanic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...