Přejít na obsah

Nový modem,mám očekávat nějaké problémy,když mám svůj router


Návštěvník Já

Doporučené příspěvky

Návštěvník Já

Ahoj,

 

dnes mi přijdou vyměnit starou motorlu za nový modem(nejspíše tedy technicolor), protože jsem si nechal zvednout net na 120.

Zajímalo by mě zda v případě, kdy využívám svůj vlastní router s kterým jsem spokojen nastane nějaký problém ? Četl jsem tady neco o problémech s odpojováním od ftp apod. Nejsem žádným znalcem síti, tak mě zajímá jestli se musím na něco extra připrait a zda musím něco ve svém routeru, potažmo modemu od UPC měnit(nastavovat) apod. ? Navíc, kdy mám svoji zabezpečenou wifi síť na routeru a zapojím nový modem od UPC, tak to znamená že dokud nevypnu wifi na modemu anebo ji nezabezpečím, že se mi může zvenku někdo dostat do sítě ? Protože většinou jsou routery nastaveny na nějaké slabé heslo (admin,admin) apod. Prostě a jednoduše :-) půjde vše hladce po připojení nového modemu anebo budu muset někde něco přenastavovat (resetovat třeba svůj router, apod.) ?

 

Děkuji za vysvětlení

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

musis se do modemu prihlasit, prepnout na posledni karte do bridge modu pak to resetovat nekdy nutne dvakrat a pak si za to muzes klasicky pripojit router. jo a vypnout wifi. pozor jenom pri nastavovani abys nepresah dobu kdy se to samo ukonci, musis se odhlasit jinak se tam uz nejde znova prihlasit a musis modem resetovat komplet.

  • 150 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • Compal bridge, 4x CA modul
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Já

Děkuji. Já jsem nebyl doma, protože technik samozřejmě přijel dříve než měl a přítelkyně si nepamatuje nic, co říkal, takže super :-( já si vůbec neuvědomil, že ty nové modemy už nejsou jenom modemy, že to bude složitější(čekal jsem jen, že to čistě připojím, max resetuju)..

Postupoval jsem jak si psal, našel jsem si v manuálu IP adresu modemu, přihlásil jsem se,zadal jsem to přemostěné připojení a dal jsem resetovat..jenže dlouho jsem měl pořád na obrazovce hlášku, že modem se resetuje a ještě tam bylo reloaded...jakmile jsem to odkliknul, tak od té doby už se nedá do modemu přihlásit..přesto skoro všechny kontrolky na modemu svítí...Už jsem to i resetoval podržením tlačítka na 5 sekund (špendlík do té dírky). Jenže přihlásit se do modemu prostě nemůžu..Poradíš, prosím ,co mám zkusit ?

Technik prý říkal, že ten internet se rozjede až za dvě hodiny, tak tím pádem si nemám jak ověřit jestli je vše OK..Ale předpokládám, že do modemu bych se měl přihlásit vždy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Já

Já si nevšiml, že už ten bridge je nastavený..Změnila se tím totiž IP administrace routeru, což jsem pak zjistil až v manuálu..takže bridge mám zaplý,wifi vyplou. Kontrolky svítí všechny zeleně (až na wifi) a ethernet bliká...Ve svém routeru nemusím měnit nic ? Mám nastaveno: Bezdrátový směrovač (Výchozí). To co jsem měl vlastně už předtím..Internet nejde, tak by mě zajímalo jestli je to tím, že to začne fachat až za nějakou dobu anebo mám něco blbě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Já

Tak vyřešeno. Problém byl v tom, že mi jaksi s UPC neposlali do modemu nějakou konfigurační zprávu či co..To samé i u CA modulů..Takže nakonec na lince vyřešeno a to už jsem čekal, jak jsem tam volal, že mi zase řeknou, že je chyba u mě, že je u nich vše v pořádku..Hlavně, že mi ta ženská, co mi kvůli přepisu služby volala říkala, že mi TV nepůjde možná chvilku včera před změnou smlouvy..Předpokládám, že na to zapoměli..

Tak aspoň, že už to jde...I když jde...Má to jet 120/12 a jede to 90/10...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Já

Tak jsem dnes volal na tech. odd. znovu mluvil jsem kupodivu s velmi příjemným operátorem, dělal jsem testy tak jak říkal na speedtest.net(UPC server). Dalo to maximálně 99 Mbit. Tak ho samozřejmě logicky napadlo jestli náhodou nemám někdě 100 mbit síťovku anebo nejedu v 100 mbit módu. Říkal jsem, že určitě ne, že mám komplet gigovou síť, vesměs kabeláž 5e anebo cat 6. Udělali jsme test i bez mého routeru, čistě na jejich technicoloru připojenému přímo k PC. S tím, že jsem dal stahovat data z jejich FTP servru, co mají na testy. Rychlost přímo jen na jejich modemu byla dokonce nižší ! než v případě, kdy jsem tam měl ještě svůj router..Tak mi tady pošle technika, tak jsem zvědav..Doufám, že snad opravdu chyba není u mě, abych pak něco neplatil..Zkusím ještě vyměnit kabely, ale prostě přes 100 se nedostanu...Jinak říkal, že byla normálně poslána 120 Mbit konfigurace na ten modem a síla signálu je OK, že opravdu neví..

Na wifině mám jen 20, ale tam už záleží na něčem jiném, ale celkem mě to škokovalo, že jen 20 Mbit - přijde mi to hrozně málo.

 

Psal si něco, že by mohl jet ve 100 mbit módu, to se u UPC (tohoto modemu) stává ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...