July 16, 201312 yr Mám od UPC modem Cisco EPC3208 a WiFi router TP-LINK TL-WR1043ND a chtěl bych pořídit malou UPSku jen pro tato dvě zařízení. Má někdo zkušenost a může doporučit UPSku, která by udržela obě zařízení bez výpadku ? Děkuji.
July 18, 201312 yr Má zkušenost je, že nepotřebuješ žádnou. Ještě jsem u UPC nezažil výpadek internetu (způsobený výpadkem elektřiny) při kterém by neumřela také celá ústředna. Někdo hold šetří a totálně na to kašle, takže i když modem jede tak nemá signál.
July 18, 201312 yr Nejde ani tak o ustrednu, ta je vetsinou zalohovana UPS a generatorem, ale o napajeni zesilovacu a optickych nodu po trase, ktere vetsinou s vypadkem el. take zdechnou, takze mit na tohle vlastni UPS asi nema velky vyznam. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
July 19, 201312 yr Tady šlo snad o UPS kvůli případným výpadkům el. energie u uživatele a ne o výpadky někde na trase.
July 19, 201312 yr UPS je zbytečná protože vypadne napájení trasového převaděče z optické sítě na metalickou a při bouřkách se stává že se přepálí i pojistka a musí jí vyměnit takže UPS je zbytečná pokud po domácí síti nepřenášíte data jako například zálohu počítačů která by při výpadku el. samozřejmě nemohla fungovat
July 19, 201312 yr Co to je za nesmysl??? UPS je snad hlavně proto, že když mně doma praskne žárovka a vyletí proudový chránič, tak než ho nahodím, tak nespadne připojení k netu (třeba když něco stahuju). Ale řešit tady jakousi bouřku (navíc u zemního rozvodu UPC) apod. je úplně mimo...
July 19, 201312 yr To máte pravdu promiňte myslel jsem na globální výpadek el. energie a na ten jak myslíte by měl být vhodný tento: http://ups.heureka.cz/apc-be400/
July 19, 201312 yr Za těch 12 let, co jsem u UPC, si pamatuju tak na 5 výpadků. Při bouřce kupodivu ani na jeden (co se týká internetu).