Přejít na obsah

TV Polar v Praze


Návštěvník vavr

Doporučené příspěvky

Návštěvník vavr

Ahojte, toto je spise dotaz ze zvedavosti.

Mel jsem TV Start v cene internetu od UPC a TV Polar jsem normalne sledoval, jak jsem presel na Komfort, tak Polar zmizel. Kdyz jsem volal na podporu, tak mi rekli, ze je to kvuli toho, ze Polar vysila jen na uzemi severni Moravy, ale pak tedy nechapu, proc jsem to u balicku Start videl a mohl TV sledovat.

Muze mi to nekdo vysvetlit proc to tak je? DIky moc 🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Jsi zvědavý, hledej a uč se !

V kabelu UPC se šíří (je šířeno) celé spektrum frekvencí, od cca 40 MHz až do cca 850 MHz). pro různé služby. Analogová televize (stále ještě), FM rádio, digitální televize DVB ve standardu DVB-T (taky) a především ve standardu DVB-C a také datové přenosy. Celkem není technicky jednoduše možné oddělit distribuci vybraných služeb ke konkrétnímu zákazníkovi, až k zákazníkovi přicházejí vždy veškeré služby (celé frekvenční spektrum). Nebylo to tak vždy, v době analogu se jednotlivé skupiny kanálů fyzicky oddělovaly v každé jednotlivé přípojce pro konkrétního zákazníka.

Pokud jsi měl zakoupený pouze internet, tak jsi samozřejmě mohl přijímat i ostatní služby, pokud jsi měl vhodný přijímač, prakticky veškeré DVB vysílání, které nebylo kódované, tedy ve standardu DVB-C i DVB-T.

Ve standardu DVB-C se v poslední době vysílání poněkud liší podle nějakých geografických oblastí  (prakticky se oblastní vysílání zavádí tam, odkud se ozývá nejvíce ukřivděných diváků, nebo prostě tam, kde mají schopné lidi. Tam kde nejsou, nepomáhá ani zřízení oblastního studia).

Čili, severomoravská stanice Polar TV je v DVB-T distribuována celostátně, v DVB-C pouze pro diváckou oblast severní Moravy

Upraveno uživatelem Retiree
i > y
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je sranda! Jako tomu zdůvodnění (technicky) rozumím a protože je mi Polar (a popravdě i spousta dalších nesmyslů , které mám v komfortu) ukradená, tak je mi to asi jedno. Ale přijde mně to jako bych si koupil auto ve vyšší výbavě, třeba s lepší klimoškou, s vyhřívanejma židlema, ale zmizel by volant, protože ten je jenom v základu. Zvědavec se má pořád co učit 😊 

Nicméně zákazník by mohl být upozorněn, že po "povýšení" služby za víc peněz něco zmizí a takovéhle dotazy by mohly nebýt. Pokud to tak teda neni.

  • -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...