Přejít na obsah

Brno => Židenice => Svatoplukova ulice


Návštěvník Masscream

Doporučené příspěvky

Návštěvník Masscream

Zdravím, pokouším se řešit dost nešťastnou situaci už několik let, zatím bez úspěchu. Bydlím / nacházím se v rodinném domě v poměrně rušné čtvrti druhého největšího města republiky. Problém je nečekaně s dostupností připojení. Ulice je poměrně zajímavě dělená, protože jí prochází městský okruh a nachází se na ní jak samotná vytížená silnice tak i obytné domy s vlastní slepou příjezdovou silnicí. Kabely jsou taženy prakticky všude, jen ne tam, kde bych je potřeboval. Naproti přes okruh jsou paneláky, kde je UPC / NETBOX a napravo činžovní domy, kde je rovněž UPC, při nekolikrát opakovaném kontaktu s firmou nebo jejími obchodními zastupci mi však bylo sděleno, že přímo v naší části ulice kabel natažen není, tudíž služby dostupné nejsou. I přes tuto rušnou lokalitu nemám tedy prozatím jinou možnost, než používat národní metodu O2, kde mi prodají sice za 500 Kč 20MB lajnu, díky ústředně však nemám víc než 6 reálných + jejich proklientský přístup. Nedalo by se s tím něco dělat? Jiné části stejné ulice připojení mají... Stejně tak rodinné domy v blízkých ulicích.

 

Náhled mapy

http://img827.imageshack.us/img827/5812/mapgw.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Totéž co vedle ve vlákně o Neratovicích - najít nějakého známého (kamaráda), který má UPC v paneláku a přes WiFi pojítko to poslat k sobě. U tebe výhoda, že to není nijak daleko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

No, tak dobrýho známýho tam tedy opravdu nemám aby tam měl mašinu 24h a ještě sme se bavili o financích... ale nemůžu říct že mě to nenapadlo, nedělá UPC něco jako připojení na zakázku? Že by to hodili na střechu sami a já zaplatil třeba náklady nebo pronájem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Masscream

Technik sice nejsem, ale osobně si myslím, že jsou dost daleko na router u okna. Ani by mě nemusely zajímat ty paneláky, když jsou vedle ty činžáky, jednu chvíli mě napadlo, že by se ten kabel dal dokonce táhnout vzduchem na ocelovým lanku, je to KOUSEK... Nicméně slyšel jsem, že je to pak otázka věcného břemena, že to povede přes střechy či nad pozemky sousedů....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Masscream

Ten kabel by byl možná levnější natáhnout vzduchem, navíc bych nemusel snad nahánět X vlastníků z nichž jsou většina důchodci, že nějakej jouda odvedle si chce picnout nějakou krabici na střechu, co pro ně nemá význam, otazkou je jak by to snášelo okolí, že se jim nad zahrádkou houpe lanko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...