Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Pokud má přístroj pasivní rozbočovač, tak funguje bez ohledu na napájení. Pokud má aktivní, potřebuje k provozu el. proud. Takže když takový přístroj vypneš ze zásuvky, nebo nějakým síťovým vypínačem, přestane logicky rozbočení fungovat (respektive ten signál tam prochází pořád, ale značně zhoršený). A není to žádná novinka podle nařízení EU - přesně takhle mi fungoval DVD rekorder Panasovic už někdy před 10 (?) lety.

Odesláno

Psal jsem to jen podle vlastní zkušenosti.

Mě stará zařízení včetně Panasoniců NV-HD677 a DMR-EH65 pouští anténí signál bez problémů i ve StandBy režimu.

Asi budou ještě starší než těch 10 let. ;)

Odesláno

Je rozdiel medzi standby a vypnutím.

Odesláno

Naprostý souhlas a díky za připomenutí rozdílu.

Proto jsem se snažil všude uvádět "StandBy", protože v tom případě právě EU požaduje maximální spotřebu nižší než ... a teď nevím kolik.

A protože něco žere samotný display a IR přijímač, tak na průchod anténího signálu už moc sil nezbývá. :)

Odesláno

Handan CV5000 v standby režime prepúšťa signál, vo vypnutom stave (zadný vypínač prívodu elektriny vypnutý) nie.

Odesláno
Naprostý souhlas a díky za připomenutí rozdílu.

Proto jsem se snažil všude uvádět "StandBy", protože v tom případě právě EU požaduje maximální spotřebu nižší než ... a teď nevím kolik.

A protože něco žere samotný display a IR přijímač, tak na průchod anténího signálu už moc sil nezbývá. :)

Aha, to jsme si nerozuměli. Já psal o úplném vypnutí přístroje od "šťávy".

Na druhou stranu, pomáhal jsem už vícero lidem se zapojením TV rozvodů a prošlo mi rukama několikero přístrojů různých značek, ale s případem, kdy by ve stand-by modu neprocházel signál jsem se ještě nesetkal.

Na třetí stranu, ten zesilovač v STB nebo DVD recorderu moc výkonný asi nebude.

Odesláno

No rozbocovat signal pomoci vystupu na STB je spis takva nouzovka, ten zesilovac co v nem je, tak max. pokryje ztraty pri rozboceni,

pokud je opravdu slaby signal na vdalenejsi televizi, tak nezbyva nez pouzit klasicky zesilovac s moznosti regulace zesileni

a podle toho pak take instalovat odpovidajici rozbocovac (nebo odbocovac), aby obe TV mely na vstupu signal priblizne stejne urovne.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
Na Slovensku UPC prestalo vysielať DVB-T minulý rok. CAM sa kupuje, neprenajíma.

Co ma UPC spolocne s DVB-T?DVB-T sledujes cez terestrialnu antenu z Kamziku.

Odesláno

V Cesku jede v kabelu UPC i vysilani DVB-T, obcas se to hodi, kdyz mate doma vic televizoru.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague