Přejít na obsah

Router


Sparhawk

Doporučené příspěvky

Návštěvník shrap

Zdravim,

chystam se poridit Kombi Komfort (60mbit) a prave zjistuju, ze mi to asi nebude stihat router (Edimax BR-6204Wg - udajne ma WAN throughput 50mbit). Navic jsem nedavno kvuli lokalni siti porizoval TP-Link gigovej switch ... ted bych krasne vyuzil gigovej router (TP-LINK TL-WR1043ND co ste zminovali).

Mno, v podstate ani nevim, na co se chci zeptat :) jak jsem pochopil, tak Cisco wifi routery zatim nejsou, takze je to bezpredmetny tedko resit, takze nejspis zustanu se stavajicim Edimaxem (zjistim realny rychlosti) a bud poridim ten TP-Link router (nebude nekdo chcit gigovej switch za rozumnou cenu? :) nebo casem prejdu na to Cisco. Jo, k tomu mam dotaz: Jak moc a jak snadno je konfigurovatelny? (Port forwarding, wifi MAC address filtering, DHCP leases apod.) Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník shrap

diky, vypada to dobre :)

takze asi vydrzim s edimaxem a casem prejdu na cisco (jde to, doufam, mit standardni modem a casem ho vymenit za wifi?)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sebior: nic proti, ale spise budu verit technikovi, ktery zkousi produkt s aktualizovanym FW, nez testum rok a dva roky starym :)

Navic router za 800kc mi zatim staci... za ty prychy od toho taky necekam zazraky, ale cekam, ze to zvladne aspon ten Fiber 120, jinak nakonec k tomu beru TP-Link TL-WN821NC adapter USB Wireless 802.11n/300Mbps, Atheros, USB Cradle, tak snad to za tu cenu 250kc, bude stacit...

  • 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • VTV Box
  • Zlín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník sebior

Z mé strany to určitě nebyla kritika tohoto konkrétního routru. Spíše pro informaci, a pro někoho třeba bude novinka že existují alternativní firmwary, které se snaží vylepšit či doplnit některé funkce. Je pravda že když stahuji něco většího a záleží mi na rychlosti, tak jdu na PC, které je připojeno k routru G LANem. Měl jsem několik routerů (spíše lacinější kategorie) a několik notebooků, a spojení vzduchem na 2,4GHz v mé lokalitě (několik WiFi síťí sousedů) na 120Mbit/s nikdy nedosáhlo. Oni se spojí třeba na 150Mbit/s, ale vlastní stahování jede na např. 80Mbit/s. To je má zkušenost, ale jak říkám hodně ovlivněná zahuštěným provozem okolo. Sám vidím cestu v 5GHz (nebo kombinace 2,4 a 5 GHz) technologii, ale zatím mě to tak netrápí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...