Přejít na obsah

Ze 47 programů pád na 15


Návštěvník Tichondrius

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tichondrius

Zdravím,

 

mám televizor Samsung LE40C550, mám programovou nabídku STARTER a vše bylo bezproblémové, měl jsem čtyři hlavní HD programy v této nabídce, vyndal jsem kartu ze STB, co mi UPC zapůjčili zdarma a přesunul z něj kartu do TV. V nižší kvalitě jsem měl Discovery, NatGeo, MTV, FLV, sporty apod.

Někdy u prosince mi ale všechny programy, až na UPC EXPRESS vypadli, dorazil technik a že byla závada ve filtraci v rozvodné skříni pro celý panelák ovšem od té doby mám pouze 6 digitálních programů (ČTéčka,UPC a Z1) HD nic a analogoých mám 12, z toho některé jako ČT 1 a Prima dvakrát samozřejmě v otřesné kvalitě obrazu a hlavně zvuku. (Disco, NatGeo MTV nikde)

Při zavolání na UPC linku mi mladík tvrdil, že jsem nikdy nemohl příjímat HD programy, jelikož na to nemám STB, k dalším věcem se mi konkrétně nevyádřil, zde mé snažení končilo.

Nevěděl by někdo co se mi to tu přihodilo, je chyba na mé straně? Zkoušel jsem přendavat kartu, přepínat mezi DVB-T a C tunerem, resetovat STB, zkrátka nic.

Mohl by mě někdo navést, jak bych si měl dále počínat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasika

1. V nabídce Starter určitě nejsou Discovery a spol. Takže to byla ta závada v rozvodu.

2. Nikde nepíšete, které programy jste přijímal v analogu, DVB-T nebo DVB-C. Tahle televize by měla umět všechny 3 způsoby, digitální včetně MPEG-4. Nevím, ale jestli má slot na CA moduly, našel jsem pouze CI+ slot. Pokud nemá, není možné použít TV pro DVB-C v síti UPC.

Takže, kartu ze setoboxu UPC jste dal do TV? To nebude fungovat, karta je napárovaná na settopbox. Musíte mít CA modul a k němu napárovanou kartu a obojí vložit do příslušného slotu televize nebo přijímače.

V jiném případě byste tedy měl sledovat pouze nabídku z DVB-T a tam by měly být i HD kanály (já nemám HD tuner, tak nemohu potvrdit, jestli to jde u nás, ale že je to MPEG-4 mi napíše). Seznam programů je na http://www.upc.cz/televize/starter/ záložka Programy. K tomuto příjmu kartu ze settopboxu nepotřebujete. Služba je dostupná ve městech: Brno, Hradec Králové, Ostrava, Pardubice, Praha, Plzeň, sever Čech (od Chomutova po Děčín), Zlín a Otrokovice. TV přijímač s DVB-T tunerem ladíte na 21. kanále resp. frekvenci 471,25 MHz, až po kanál 24 - 4 muxy.

Pokud ani toto neplatí, tak na televizi naladíte pouze analog, případně, pokud je chyba v rozvodech, namodulované DVB-T z pozemního počítače.

  • Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • V.Station 3.1, VTV STB 2G_A, 3xCAmodul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prehled digitalnich kanalu v DVB-C pro jednotlive nabidky najdete zde:

http://www.upc.cz/pdf/Cenik_Digital.pdf

k tomu se ve Starteru jeste vysila analogova nabidka MINI, coz je prave vamy zminovanych 12 kanalu.

 

Jinak CI+ slot samozrejme slouzi pro vlozeni CA modulu s kartou, takze s eventualnim prijimem v DVB-C by problem mit tv nemela.

 

Z toho co jsem pochopil jste zrejme neco chytal v analogu a neco v DVB-T.

Nejak si nedokazu predstavit jak jste predelaval tu kartu z STB do TV, to jste ji tam daval kam ?

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tichondrius

Ojoj, teď se v tom všem těžce orientuji.

Takže takhle,

- Ano, má TV má příjem na anal, -T i -C mpeg 2 i 4

- používal jsem DVB-T, tak jsem měl skoro všechny programy uvedené v nabídce STARTER, který mám. Byly HD programy, vše bylo koukatelné z těchto programů, mám za to, že jich bylo 15.

- pak jsem měl k tomu ještě analogy a tam jich tedy bylo k 35, kvalita obrazu byla horší tedy a tam bylo například to MTV, VH1, NaGeo, Discovery, CNN, Disney Channel atd.

- DVB-C jsem nepoužíval, jelikož mi to našlo přes 100 programů, ale většina měla"zakódovaný signál" a blbě se v tom orientovalo.

-----

Současný stav je takový, že mám na DVB-T všechny ČTéčka, UPC a Z1 (Nova, prima, cool, HDéčka nikde) a na analogu tu MINI nabídku.

Čili bych se zeptal, jinak:

1. Je chyba na straně UPC, když platim STARTER a mám toto, co píši?

2. Moje předešlá bohatost analogových programů byla vlastně chybou/nepozorností UPC?

 

Omluvám se, že je se mnou trochu laická komunikace

 

Ještě bych dodal, že se bavíme o Mostecku v Ústeckém kraji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To co naladite nyni se da rict ze je vporadku,

vysilani v DVB-T se jeste testuje, takze tam muze dochazet ke zmenam,

ze jste v analogu naladil 35 kanalu = nabidka Klasik, byla chyba UPC, protoze vam nezafitrovali tuto nabidku, nyni zrejme doslo k zafitrovani a naladite uz jen analogovou nabidku MINI + digitalni kanaly v DVB-C,

ta fitrace bohuzel zrejme odfiltrovala i nektere DVB-T kanaly, ale nezoufejte, protoze v letosnim roce (zrejme jeste na jare) dojde k ukonceni vysilani nabidky Klasik a pak budou vsechny filtry postupne odstraneny a DVB-T vam zase pobezi kompletne.

Osobne bych doporucoval poridit ci CA modul a muzete sledovat i HD kanalyv DVB-C, dle vasi programove nabidky.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...