Přejít na obsah

STB Dreambox


Návštěvník Miroslav Holicky

Doporučené příspěvky

Návštěvník Miroslav Holicky

Koupil jsem si Dreambox 8000 ( je vyjmenovan v seznamu podporovanych ) a od Lica koupil sadu Conax dekoderu a sparovane karty ( nakonec mam tyto sady 2 ) a vlozil ji do dreamboxu. Po vsech moznych pokusech, po dopisovani si s Lica a UPC musim konstatovat ze tento box mi pro pouziti v UPC kabelova televize nefunguje spravne. Dokoupil jsem dva DVB-C tunery - stanice to naladi a dekoduje. Pokud jen sleduji jeden program je vse v poradku,ale pokud chci nahravat dva kodovane programy nebo jeden sledovat a druhy nahravat, tak to nefunguje. Jedne program je ok ale misto druheho je jen cerno bez zvuku. Pokud pouziji jeden kodovany a druhy ne pak vse funguje. Toto se deje i v pripade ze do boxu pouziji dva conaxy a dve karty. Ma nedo zde zkusenost s Dreamboxem 8000 a jeho pouzitim v kabelove televizi? Jde mi o to ze nez se ho uplne zbavim tak bych chtel si overit jestli neco jen nefunguje nebo ja delam neco spatne a nebo ho nelze vubec pouzit. Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Miroslav Holicky

v nastaveni CI lze pro jednotlive CI a tim i pro conax dekodery jen vybrat Provider assign a nebo Services, kde jsem zkousel jako provider z nabidky vybrat UPC a jako services - to jsou jednotlive programy. Bohuzel nikde jsem nenasel prirazeni jednomu nebo druhemu tuneru. Ohledne funkcnosti tuneru - pokud vzdy jeden zakazu a do druheho pripojim kabel a spojka je rozpojena tak vse funguje. Pokud povolim oba, kabel dam do jednoho a neni spojka tak to hlasi pri pokusu napr. o obraz v obrazu ze pri volbe druheho programu - ze se nepovedlo ladeni. Z toho si troufam usuzovat ze oba tunery funguji a ze propojka mezi nimy je take ok, protoze pokud ji zapojim tak sice chybi druhy obraz , ale neobjevi se hlaska o chybe ladeni. Cely problem testuji v rezimu PiP, protoze on se chova stejne jako pri pokusu nahravat 2 programy, ale je jednoduzsi ho navodit a vysledek je ihned.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Miroslav Holicky

No ono jde o to ze pokud pouziji jeden kodovany a jeden nekodovany - tedy napr. HBO a CT1 tak mi PiP a nahravani dvou programu soucasne funguje, ale zasadni ( pro me ) problem nastane pokud pouziji dva kodovane programy tedy napr. AXN a HBO, pak mam obraz jen z jednoho - toho, ktery byl prvni a z druheho mam jen tmu bez zvuku, ale take bez jakekoliv chybove hlasky. Podle me je problem ze to nedekoduje dva programy, ale jen jeden. Zahadou mi je proc se toto deje i pri vlozenych 2 dekoderech a dvou kartach

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mate overeno, ze oba moduly dekoduji spravne? Uz se tu mnohokrat resilo, ze modul od Lica nepracoval spravne..

Co by se stalo, kdyby se privedl kabel ze zasuvky UPC rozdvojkou do obou DVB-C modulu? (tedy bez propojeni spojkou)

Nedavno jsem instaloval rodicum 2 tunerovy satelitni reciever a tam se vylozene uvadi, ze pro soucasne nahravani 2 programu, musi byt priveden kabel od anteny do kazdeho tuneru vlastnim kabelem (tedy twin LNB). Pri privedeni anteny jen do jednoho tuneru a propojeni tuneru spojkou toto multinahravani nefunguje.

  • Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Miroslav Holicky

Bohuzel mam overeno ze dekoduji spravne, mam doma TV Samsung s DVB-C tunerem a CI slotem a pokud do nej vlozim jeden nebo druhy set od Lica tak spravne dekoduje zakodovane programy - predpokladam ze to je overeni ze funguji dobre. Ted sem vyzkousel vas napad a kabel rozdvojil a privedl na oba tunery s tim ze mezi nimy neni propojka - stejne jako predtim , tedy dva kodovane programy soucasne nefunguji, jen dva nekodovane nebo jeden kodovany a jeden nekodovany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...
Návštěvník

Prodavačem mi byl jinak doporučen na mé účely (občasné nahrávání dokumentů z History HD) STB s označením DreamBox, který má DVB-S a DVB-T tuner a lze do něj za asi 1.600,- Kč doplnit i DVB-C tuner, zařízení funguje na nějakém distru linuxu. Základní cena 15.600,- Kč mi přijde ale šíleně moc - a to je bez DVB-C tuneru navíc.

Díval jsem se ale na ty dreamboxy a recenze, a hodně dobře vypadá třeba tento:

 

http://www.parabola.cz/clanky/4496/drea ... -prijimac/

 

Co se mi taky líbí, tak je funkce streamování TV po síti (to jsem občas využil i u současného TechnoTrend CT-3650 CI, je to fakt příjemná věc. Navíc na ty dreamboxy je relativně dost různě vylepšených "operačních systémů" a především hodně pluginů, které řeší jakékoliv potíže nebo jinak řečeno nekomfort. Taky to vyrábi v Německu a je to formou stavebnice - že ty TV tunery si koupí klient dle potřeby a jen nastrká potřebné karty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

To, co ti řekl ten prodavač o nepřenositelnosti nahrávek z Technisat ISIO není pravda, to jsi doufám z mého příspěvku pochopil.

Ad Dreamboxy) Jestli skutečně platí ta poznámka o Dreamboxech, která je uvedená v tom tématu k seznamu zařízení (link výše), tak jsou pravděpodobně veškeré úžasné vlastnosti Dreamboxů pro příjem kabelovky UPC k ničemu. Ověřoval sis funkčnost Dreamboxu v kabelové síti UPC v příspěvcích zde na fóru, jak to v té poznámce doporučil Tomus?

Ad streamování živé TV) Kabelové Technisaty, pokud k nim doputují vlastnosti softwaru satelitních bratříčků, to budou umět také - viz můj dřívější příspěvek. Aktuální betaverze satelitních ISIO to už umí, tak je to snad jen otázka času.

Pokud zjistíš podrobnosti o funkčnosti Dreamboxů v síti kabelové UPC, založ tu samostatné téma, může to být pro všechny zajímavé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...